Beloftenteams in de piramide

gevegt

Well-known member
Tja, toch heb ik het idee dat jij het niet helemaal snapt. Een club als Spakenburg of Quick Boys heeft in zijn statuten niet staan dat er om religieuze redenen niet op zondag wordt gevoetbald. Men weet als bestuur echter wel dat een zodanig groot gedeelte van de aanhang gelovig is dat dit tegen het zere been van hen is als er op zondag gevoetbald wordt.

Als elke club in de Tweede Divisie tegen de instroom van beloftes is en dat moet worden herzien, dan is het toch logisch dat de zaterdagclubs de mix nu ook willen herzien omdat ze het niet is bevallen? Beter twee vliegen in een klap.

Ik ken de statuten niet, maar ga af op de feiten.
De clubs hebben ingestemd en trekken zich nu terug. Zelfs jij geeft in bovenstaande post toe dat het volgens de statuten geen religieuze grond heeft. Natuurlijk weten we wel beter, maar blijkbaar was het toen geen probleem totdat er water bij de wijn gedaan moest worden en de boeken op tafel gelegd dienden te worden.
Of zie jij dat anders?
 

de waan

Well-known member
Schermen met kantineomzet en publieke opkomst getuigt natuurlijk niet van enige argumentatie over de bedoeling van de piramide.

Eigenlijk zegt deze zin alles wel.

Het gaat erom dat we een logische en zo goed mogelijke competitiestructuur gaan opzetten. Al dat gelul en die microbelangetjes van een handjevol clubs (ook bij de zondag trouwens, zie AFC) gaat helemaal nergens over.

EDIT: Er kwam nog drie pagina's achteraan zie ik nu. Nou ja, het zal wel.
 
Laatst bewerkt:

Bonehead

Well-known member
Juist wel, allebei. Zaterdagclubs kunnen een mooie competitie op zaterdag spelen tegen gelijkgezinden en de rest gaat op in de nationale voetbalpyramide.

Dus terug bij af van een aantal jaar geleden? Dan zullen de conservatieven een gat van in de lucht springen

Ik denk wel dat je hier een punt hebt. Als ik naar ASWH kijk, wat in mijn ogen echt niet zo'n strenge zaterdagclub is, dan verwacht ik ook niet dat er heel snel ingestemd zal worden met spelen op zondag. Zelf zou ik er geen problemen mee hebben en in de huidige selectie kan ik ook niemand aanwijzen die dat om principi?le redenen niet zou willen. Zitten er genoeg bij die in het betaalde voetbal hebben gespeeld of voor (voormalige) zondagclubs voetbalden. Binnen de begeleidingsstaf zou er misschien ??n zijn die het niet zou zien zitten, maar de rest ook allemaal niet. Dus in dat opzicht snap ik het argument dat vanuit het zondagvoetbal wordt aangedragen wel.

Het voornaamste bezwaar zit natuurlijk vooral bij de, met name oudere, leden. Ik verwacht een hoop gemor vanuit die hoek als ASWH op zondag zou moeten voetballen. En als dat bij ons al zo is, dan zal dat bij de bolwerken waar Niels het steeds over heeft nog vele malen erger zijn.

Persoonlijk zal het mij allemaal een rotzorg zijn. Maar ik probeer mij wel te verplaatsen in de mensen die hier wel een punt van maken. Vind dat soms wel lastig. Ik heb het de laatste decennia wel zien veranderen, maar ik denk dat bij ons ook nog wel decennia duurt voordat er statutair er iets veranderd wordt. Dat spelers er wel of geen problemen mee heeft vind ik totaal niet relevant. Ook zij als lid ??n stem tijdens een ALV. Ook dat heb ik al meerdere keren in deze discussie aangegeven, maar dat is klaarblijkelijk niet zo interessant.

Dit is wel een beetje de crux inderdaad. Het is een beetje hetzelfde wat Bonehead zegt, terwijl hij eerder ook aangaf dat de oude kern van gereformeerden in zijn club maar een heel klein deel vormt van de club. En dat is nog een derdeklasser. De grote zaterdagbolwerken struinen het hele land af op zoek naar spelers en 90% daarvan heeft ook ooit wel in het profvoetbal of bij een zondagclub gespeeld.

Vanuit die clubs bezien kan ik het me wel voorstellen dat ze het liefst vast op zaterdagmiddag blijven spelen en zich daar aan vastklampen, want dat is voor hem nou eenmaal het fijnste, handigste en meest praktische. En het is altijd zo geweest. Alleen wringt het wel een beetje omdat er wordt teruggevallen op afspraken uit 1940, statuten en principi?le bezwaren, terwijl dat in werkelijkheid voor heel veel clubs niet veel meer is dan een alibi om maar vast te kunnen houden aan de zaterdagmiddag.

Nu heb ik een zwaar vermoeden dat wanneer zaterdagclubs verplicht worden op zondag te gaan voetballen dit gaat leiden tot uittreden van streng christelijke clubs. En laten dat nu net de toonaangevende bolwerken zijn uit het zaterdagvoetbal. Dat geeft aan de minder strenge clubs een uitstekend alternatief om zich daarbij aan te sluiten. En zo is de CVB weer een feit. Ik kan mij vergissen, maar dat lijkt mij voor belang van het voetbal in het algemeen geen positief vooruitzicht. Ik ben van mening dat met een paar concessies doen je veel meer vooruitgang kunt boeken. En daar heb ik al eerder aangegeven dat sommige conservatieve zaterdagclubs zich wel eens minder star mogen opstellen. De liefde moet van twee kanten komen.

Ik ben vorig seizoen bij uitwedstrijden geweest van GVVV, Kozakken Boys, Spakenburg, Katwijk en Excelsior Maassluis. GVVV was de enige die meer dan 100 man bij zich had en dat was ook nog een semi-derby tegen Spakenburg. Excelsior Maasluis had net zo weinig mensen mee als een gemiddelde zondagclub.

Zo weinig? Valt me tegen. Wij als 3de Klassertje nemen +/- 75 man mee. We hoeven er uiteraard niet zo ver voor te reizen al hoeft dat niet zo'n probleem te zijn bewijst het verleden.

Soms heeft het ook niet zo veel met kiezen te maken, maar met keuze die de voetbalbond maakt. De voetbalbond wil graag een gezonde piramide met doorstroming en dat kan nu eenmaal niet met zaterdagclubs. Die willen, kunnen, mogen niet van hun principes afwijken. Daar ligt de oorsprong van de hele discussie.

De bond moet alleen maar faciliteren in wat haar leden (de clubs dus) willen. Ik heb eigenlijk het idee dat de zaak behoorlijk opgeblazen wordt en het probleem niet zo heel erg speelt.

Maar dan ook met de hele club uit de KNVB. Mag je voor je jeugd ook zelf oplossingen bedenken.

Daar zullen dan al die brave, meewerkende zondagclubs de dupe van worden die toevallig de pech hebben dat ze in een gebied wonen met veel zaterdagclubs


Ten Voorde lawaaipapegaait zoals velen hier. Je zou je kunnen verdiepen in waarom zaterdagclubs op zaterdag voetballen en niet op korte termijn op zondag gaan voetballen. Met HHC slaat hij de plank volledig mist en om nu een standpunt van Ter Leede te gebruiken voor het gehele zaterdagvoetbal vind ik hilarisch. Er is 0,0 bewijs dat alle zaterdagclubs zich druk maken over aanvangstijden van wedstrijden in hun competitie waarvan ze geen deel uitmaken.

Tot slot. Halve leugens en hele onwaarheden heb ik in dit topic van beide kanten gezien. Tenenkrommend. Daarbij voert bij velen halsstarrigheid de boventoon in de vele respectloze posts die hier de revue heb zien passeren. Not my cup of tea
 

Joost

Well-known member
Dat is een als-dan-scenario wat niet zal voorkomen.

Over de kilometers, oke, verkeerde inschatting. Ik dacht namelijk dat Rosmalen meer in de buurt van de Duitse grens zou liggen. Dat is mijn fout. Ik ben dan in de war met Groesbeek, waarschijnlijk. Die komen dichter tegen de 150-200 kilometer. Is het noemen van een fout kilometeraantal een reden om niet te kunnen discussi?ren over een zaterdag- en zondagmix? Het gaat om het idee dat het een takke-eind rijden is (terwijl het mixen van de Derde Divisie zou leiden tot minder reiskilometers...) en je dan ook nog eens op een sfeerloos sportpark staat zonder enige beleving en historie. Daar ging het mij om.

Over de toeschouwersaantallen zullen de discussies blijven. Feit is wel dat zaterdag beduidend meer trekt dan zondag. Valt never nooit te ontkennen. Dus ik sjoemel daar echt niet mee. En over de aanvangstijden heb ik inderdaad mijn excuses aangeboden.

Maar voor iemand uit de Randstad is alles toch een takke-eind rijden zogauw het buiten Holland ligt? Feit is dat wanneer de Derde Divisie regionaal zou worden ingedeeld de reisafstand kleiner worden. Dat argument kun je dus al direct schrappen. Wist je overigens dat qua reistijd vanuit Katwijk OJC Rosmalen maar een paar minuten verder weg is dan Spakenburg? En qua afstand en reistijd vergelijkbaar is met DOVO, Kozakken Boys of DVS'33?

Dat er bij de grote de handvol echt grote zaterdagclubs meer publiek langs de lijn staat gaat niemand ontkennen maar dat valt wel behoorlijk te nuanceren. Buiten die paar clubs zijn de toeschouwersaantallen van de andere zaterdagverenigingen namelijk helemaal niet zo veel hoger dan bij de zondagverenigingen. De handvol grote verenigingen zorgt er daarnaast ook voor dat bij andere verenigingen in de buurt de gemiddelden hoger relatief hoger zijn. Dat je sportparken van zondagverenigingen saai en sfeerloos vind is een aanname, zoveel kun je er niet hebben gezien als je tegen zondagvoetbal bent. Ik ben wel bij een behoorlijke hoeveelheid zaterdag en zondagclubs geweest en kan je zeggen dat de Sportparken van bijvoorbeeld VVSB of OJC Rosmalen helemaal niet minder aantrekkelijk zijn dan ASWH of Kozakken Boys. En dan neem heb je ook nog de externe factoren zoals Fox Sports en de aanwezigheid van andere (jeugd)spelers van de vereniging en de factor grotere stad.

Maar sportparken, toeschouwersaantallen en historie etc dat zijn toch allemaal kulargumenten? Wat er mis is in de voetbalpiramide is heeft Leon ten Voorde uitstekend beschreven in zijn column. Ga d??r nu eens op in.

Over historie gesproken, dat is overigens een heel raar argument want zondagverenigingen zijn meestal ouder dan zaterdagteams, wist je dat Quick Boys gewoon op zondag competitie heeft gespeeld?
 
Laatst bewerkt:
N

Niels5596

Guest
Wat doen jullie op zondag eigenlijk?

Dat verschilt van persoon tot persoon. Ik zou zeggen, google eens op "bevindelijk gereformeerden" of "orthodox-gereformeerden". Oh ja, en vergeet ook even niet dat we gewoon mensen zijn ;)
 

gevegt

Well-known member
Maar voor iemand uit de Randstad is alles toch een takke-eind rijden zogauw het buiten Holland ligt? Feit is dat wanneer de Derde Divisie regionaal zou worden ingedeeld de reisafstand kleiner worden. Dat argument kun je dus al direct schrappen. Wist je overigens dat qua reistijd vanuit Katwijk OJC Rosmalen maar een paar minuten verder weg is dan Spakenburg? En qua afstand en reistijd vergelijkbaar is met DOVO, Kozakken Boys of DVS'33?

Dat er bij de grote de handvol echt grote zaterdagclubs meer publiek langs de lijn staat gaat niemand ontkennen maar dat valt wel behoorlijk te nuanceren. Buiten die paar clubs zijn de toeschouwersaantallen van de andere zaterdagverenigingen namelijk helemaal niet zo veel hoger dan bij de zondagverenigingen. De handvol grote verenigingen zorgt er daarnaast ook voor dat bij andere verenigingen in de buurt de gemiddelden hoger relatief hoger zijn. Dat je sportparken van zondagverenigingen saai en sfeerloos vind is een aanname, zoveel kun je er niet hebben gezien als je tegen zondagvoetbal bent. Ik ben wel bij een behoorlijke hoeveelheid zaterdag en zondagclubs geweest en kan je zeggen dat de Sportparken van bijvoorbeeld VVSB of OJC Rosmalen helemaal niet minder aantrekkelijk zijn dan ASWH of Kozakken Boys. En dan neem heb je ook nog de externe factoren zoals Fox Sports en de aanwezigheid van andere (jeugd)spelers van de vereniging en de factor grotere stad.

Maar sportparken, toeschouwersaantallen en historie etc dat zijn toch allemaal kulargumenten? Wat er mis is in de voetbalpiramide is heeft Leon ten Voorde uitstekend beschreven in zijn column. Ga d??r nu eens op in.

Over historie gesproken, dat is overigens een heel raar argument want zondagverenigingen zijn meestal ouder dan zaterdagteams, wist je dat Quick Boys gewoon op zondag competitie heeft gespeeld?

Veel korter graag.
 

SanMark.

Well-known member
Ik zou het liefst inderdaad een eigen competitie willen, net zoals vele zaterdagclubs. Maar hebben ze daar de ballen voor? Ik hoop het uiteindelijk wel. Als het aan mij zou liggen, zeker. Uit de KNVB, alles.

Prima ook met de jeugd e.d. Scheidsrechters alles zelf regelen. Kijken hoe snel je met hangende pootjes terug komt.
 

erka

Well-known member
Dat verschilt van persoon tot persoon. Ik zou zeggen, google eens op "bevindelijk gereformeerden" of "orthodox-gereformeerden". Oh ja, en vergeet ook even niet dat we gewoon mensen zijn ;)

Die op zondag dus gewoon zitten te internetten, getuige je berichten van 3 december.
 
N

Niels5596

Guest
Bonehead, ik vind dat je volkomen gelijk hebt. Erg objectieve waarneming. Ik zit er ook weleens naast en probeer dat ook toe te geven. Heb ook niet altijd even netjes gereageerd. Steek de hand in eigen boezem, zou ik zeggen.
 
N

Niels5596

Guest
Die op zondag dus gewoon zitten te internetten, getuige je berichten van 3 december.

Knap hoor, dat jij je huiswerk zo goed hebt gedaan met mijn berichten van afgelopen zondag (!)

Wat is je punt nu? Gaan we weer beginnen om op de man te spelen?
 

Joost

Well-known member
Knap hoor, dat jij je huiswerk zo goed hebt gedaan met mijn berichten van afgelopen zondag (!)

Wat is je punt nu? Gaan we weer beginnen om op de man te spelen?

Het punt is; waarom mag je wel internetten en voetbal kijken op televisie maar is het een probleem om fysiek naast een voetbalveld te staan?
 
N

Niels5596

Guest
Het punt is; waarom mag je wel internetten en voetbal kijken op televisie maar is het een probleem om fysiek naast een voetbalveld te staan?

Je wilt niet weten wat dat voor een discussie gaat opleveren. Daar zijn christenen al jaren over in discussie wat wel en niet kan. Beetje onnozel hier. Wil best een keer een kopje thee drinken, hoor.
 

erka

Well-known member
Knap hoor, dat jij je huiswerk zo goed hebt gedaan met mijn berichten van afgelopen zondag (!)

Wat is je punt nu? Gaan we weer beginnen om op de man te spelen?

Als je het zelf op geloof gooit bij bevindelijk of orthodoxen-gereformeerden dan moet je ook consequent zijn. Dan is sporten op zondag hetzelfde als tv kijken of internetten.
 

erka

Well-known member
Je wilt niet weten wat dat voor een discussie gaat opleveren. Daar zijn christenen al jaren over in discussie wat wel en niet kan. Beetje onnozel hier. Wil best een keer een kopje thee drinken, hoor.

Maar dit is wel de essentie. Niet voor weglopen, Niels. Of moet ik zeggen Noordooster.
 
N

Niels5596

Guest
Als je het zelf op geloof gooit bij bevindelijk of orthodoxen-gereformeerden dan moet je ook consequent zijn. Dan is sporten op zondag hetzelfde als tv kijken of internetten.

Nee. En die discussie voer ik hier niet, maar ergens anders. Dan kunnen we wel naar een ander forum gaan. Voetballen graag.

Ik zit hier een paar dagen, maar nee Noordooster zegt me niks. Aan zijn naam te zien komt die ergens uit een gebied heel ver bij mij vandaan. Ergens in het aardbevingsgebied ofzo?
 
Bovenaan