Amateurvoetbal algemeen

Arjen

Member
Die voetballen de laatste jaren ook liever op zaterdag heb ik het idee.
Dan zullen waarschijnlijk gestuurd worden door de gemeente waartoe ze behoren. Dat probeert de gemeente Staphorst ook steeds bij IJhorst.
 

Arjen

Member
...........
Ook in de afgelopen 60 jaren heeft de SGP het zondagvoetbal in IJhorst nooit kunnen verbieden.
Dus heeft die club helemaal niks te vrezen wat het voetballen op zondag betreft.
Het feit dat ze er over nadenken (dreigen) is m.i. al te erg voor woorden.
 

Kralinger

Administrator
Forumleiding
Gemeentelijke verboden op zondagvoetbal die clubs dwars zaten zijn er in het verleden wel degelijk geweest. Neem bijvoorbeeld het dorp waar ik ben opgegroeid, 's-Gravenzande. Je had er vroeger 2 voetbalclubs: vv 's-Gravenzande en 's-Gravenzandse SV. De VV was van oorsprong de Katholieke vereniging en de SV de Protestantse. De VV speelde dan ook op zondag en de SV op zaterdag. Één probleempje voor de VV: de gemeente verbood zondagvoetbal. De VV vond een oplossing door enkele meters over de gemeentegrens te spelen in gebied wat van de Gemeente Rotterdam is, maar dichterbij 's-Gravenzande zelf lag dan bij Hoek van Holland. Uiteindelijk had de gemeente Rotterdam dat land zelf nodig en is de club het sportpark met de SV gaan delen, maar ze moesten verplicht de overstap maken naar de zaterdag.

Begin van deze eeuw werd eindelijk zondagvoetbal op het sportpark officieel toegestaan, maar dat was omdat de gemeente 's-Gravenzande opging in de gemeente Westland die nooit regels tegen zondagvoetbal had. De VV wilde niet meer terug naar de zondag omdat in West 2 zondagvoetbal niet erg populair meer is. Bovendien speelden 's-Gravenzandse zondagvoetballers al lang voor clubs in naburige dorpen, met name Westlandia. De religieuze verschillen tussen de 2 clubs zijn verdwenen waardoor beide clubs uiteindelijk samengingen in de huidige hoofdklasser FC 's-Gravenzande.
 

De Groene Scout

Well-known member
Is het geen optie om een maand met amateurvoetbal te stoppen?
En dan? Wil je weer opstarten is de situatie nog slechter.
Voetballen kan gewoon doorgaan, moet alleen meer scherpte komen bij gedrag mensen rondom de kleedkamers en in de kantine.
Lukt dit de clubs niet, dan moeten kleedkamers en kantine gewoon dicht blijven en worden er buiten de sporters en begeleiders om geen mensen meer toegelaten.
 

Unregistere

Well-known member
In hoeverre zal het nog lastig worden voor de Amsterdamse, Haagse en Rotterdamse clubs om hun thuisduels te spelen, nu er een negatief reisadvies bestaat? Of zal het amateurvoetbal onder noodzakelijke reizen vallen?
 

Joost

Well-known member
De richtlijnen;


Kortgezegd;
- Horeca mag in geen enkele vorm
- Alleen mensen met een functie bij een wedstrijd; spelers, staf, bestuur, chauffeurs, officials
 

Abubakari

Well-known member
De richtlijnen;


Kortgezegd;
- Horeca mag in geen enkele vorm
- Alleen mensen met een functie bij een wedstrijd; spelers, staf, bestuur, chauffeurs, officials
Pers?
 
Bovenaan