FC Emmen

Atreides

Well-known member
De KNVB blijft vrij lullig doen over de nieuwe sponsor van Emmen. Opmerkelijk aangezien fc Groningen al jarenlang een stevige samenwerking met hetzelfde bedrijf heeft.

Overigens te gek voor woorden dat de moraal ridders van de KNVB in Corona tijd een club uit een armere provincie in onzekerheid laten terwijl ze zelf wel gelden ontvangen vanuit de gok- en drankindustrie.
 

Unregistere

Well-known member
En de jeugd speelt in shirtjes met Rabobank... Maar goed, kunnen in de merchandising wel de shirts met deze aanstootgevende sponsornaam aanschaffen uiteraard. En dat moet je gewoon zien te voorkomen.
 

Atreides

Well-known member
En de jeugd speelt in shirtjes met Rabobank... Maar goed, kunnen in de merchandising wel de shirts met deze aanstootgevende sponsornaam aanschaffen uiteraard. En dat moet je gewoon zien te voorkomen.

Los je dat op door de shirts tot het formaat van kabouter Wesley gewoon zonder deze specifieke sponsor te verkopen.
 

ALenstra

Well-known member
Doet me denken aan die condoom-fabrikant die geen shirtsponsor van FC Homburg in Duitsland mocht zijn.
 

Atreides

Well-known member
Na de naai actie van de KN-grijzenkousenbond is iedereen over de zeik.

Vi is boos, en D66 is zelfs keiharde kamervragen aan het stellen aan de minister.

Ondertussen heeft Easytoys een behoorlijke piek qua bezoekers:

Bezoek aan sekswinkel Easytoys verdubbeld na rel met KNVB en FC Emmen. Bedrijf voelt zich geen winnaar: 'Wij willen erkenning'

201611012120.jpg

Eric Idema, directeur van Easytoys. Foto: archief Harry Tielman

De KNVB en FC Emmen staan lijnrecht tegenover elkaar door de sponsordeal die de Drentse club wil aangaan met sekswinkel Easytoys. Maar is die potentiële hoofdsponsor stiekem niet allang winnaar, na alle media-aandacht?

Easytoys maakte tijdens de coronacrisis al een fikse groei door. Voordat het bedrijf deze week in het nieuws kwam door het conflict met de KNVB, bezochten dagelijks 100.000 mensen de website met speelgoed voor volwassenen.Dat bezoekersaantal is nadat het besluit van de KNVB naar buiten kwam verdubbeld. De enorme groei in websitebezoek levert meer orders op, maar daar gaat het directeur Eric Idema van Easytoys niet om. Hij ontving een vrachtlading aan steunbetuigingen en merkt op dat het bedrijf en FC Emmen de gunfactor hebben van de consument.


'In hokje met seksindustrie geplaatst'
,,Natuurlijk heeft al die aandacht grote waarde, maar ik voel me geen winnaar’’, zegt Idema. ,,We worden in het hokje van de seksindustrie geplaatst. Daar schaar ik de prostitutie onder, maar zo zijn wij helemaal niet en zo wil ik niet te boek staan. We doen zoveel meer. Daar wil ik erkenning voor.’’

De directeur benadrukt dat de sponsordeal absoluut niet is bedoeld als stunt om aandacht te genereren. ,,Dat is niet de intentie geweest. Mijn roots liggen in Drenthe en ik heb een warm hart voor de regio. Het bedrijf doet het goed en FC Emmen kwam op het juiste moment met het juiste voorstel.’’
'Easytoys is gerespecteerd bedrijf'
De voorman van Easytoys krijgt bijval van sportmarketeer Chris Woerts. ,,Het is goed dat dit in de publiciteit is gekomen. De beslissing van de KNVB is hypocriet. Easytoys is een gerespecteerd bedrijf, dat werkgelegenheid biedt en niets illegaals doet. Waar bemoeien die moraalridders in Zeist zich mee?’’De voormalig commercieel directeur van Feyenoord ziet dat de rel vooral Easytoys geen windeieren legt. ,,Je wint pas echt als je op het shirt mag staan. Maar naast de groep die de webwinkel al kende, levert deze aandacht ook veel nieuwe bezoekers op. Mocht het allemaal niet doorgaan, dan is het vooral sneu voor FC Emmen.’’ De club loopt naar verluidt een half miljoen euro mis als de deal afketst.
Miguel Araujo (links) en Cander Cavlan in de shirts waarmee FC Emmen dit seizoen had willen spelen.
Miguel Araujo (links) en Cander Cavlan in de shirts waarmee FC Emmen dit seizoen had willen spelen. Foto: EasyToys

Oorverdovend stil bij Eredivisie CV
Woerts vindt het opvallend dat het tot nog toe oorverdovend stil blijft uit de hoek van de Eredivisie CV (ECV), de instantie die de belangen van eredivisieclubs behartigt. ,,Maandag is er weer een ECV-vergadering. Als ik FC Emmen was, zou ik het daar op de agenda zetten. Dan kan de club met alle andere leden een statement maken.’’

De marketeer heeft weinig vertrouwen in het kort geding dat de Drentse club heeft aangespannen tegen de voetbalbond. ,,Vaak zie je dat de rechter zijn vingers niet aan besluiten van de KNVB brandt.’’

Ook Idema van Easytoys weet dat rechtszaken tegen de KNVB vaak in het voordeel van de voetbalbond uitvallen. ,,Maar moet ik dan maar stoppen? Ook al is het een kleine kans: we moeten ons gelijk zien te halen.’’

 

Atreides

Well-known member
Ondertussen is de KNVB door de knieën gegaan en in elk geval haar trots geslikt. Een bevredigend compromis en een happy end voor fc Emmen en Easy toys.

Nu als de weergave op zoek naar versterkingen voor linkscentraal achterin en de breedte, want de nummers 12-16 zijn of niet fit (Bakker en Jansen) of zijn eigenlijk niet goed genoeg.
 
Bovenaan