District Noord

bqandy

Well-known member
bqandy ging voor een middagje 3C. Veel stadsclubs die daar om de titel (willen) strijden maar na verlies voor BQ1887, Groen Geel (wonnen vandaag maar begonnen het seizoen met verlies) Helpman en Velocitas is Aduard 2000 de enige met 9 uit 3.
BQ1887 verloor met 3-4 van Noordwolde, ik denk dat bqandy in het vervolg die saaie hoofdklasse laat voor wat het is en voor het spektakel van de derde klasse gaat.😁
Haha. Veel doelpunten gezien in anderhalve wedstrijd. Dat wel. Maar enkele leuke aanvallen en combinaties waren schaars. Groen Geel had die wel twee, drie keer en uiteraard werden de titelaspiraties weer uitgesproken. Terechte 4-0 winst van Groen Geel op Helpman.
Ik klom daarna de dijk op voor de tweede helft van Be Quick (zat) - Noordwolde. BQ stond met 2-1 achter, boog dat om naar een 3-2 voorsprong en gaf die voorsprong onnodig uit handen: 4-3.
Zelfs nog even tien minuten rugby gekeken en zag nota bene punten voor RCG. RCG ging er wel aan met 60-26. Maar dat mocht de pret later bij het clubhuis niet drukken. Uitgebreid feestje daar.
 

de waan

Well-known member
Zelfs nog even tien minuten rugby gekeken en zag nota bene punten voor RCG. RCG ging er wel aan met 60-26. Maar dat mocht de pret later bij het clubhuis niet drukken. Uitgebreid feestje daar.

Groningen 2 wel gewonnen van The Rams uit Apeldoorn zag ik. Maar dat is ook niet zo gek, want die verliezen alles.
 

Abubakari

Well-known member
AE717E8C-AEA0-4ACA-AFDA-59554064B468.jpeg
PKC’83 - WHC in 1E vanmiddag, ik leek voor de vierde week op rij een 1-1 potje uitgekozen te hebben, maar vijf minuten voor tijd kwam PKC’83 op 2-1, fraaie treffer van Davey Wilkens. WHC voetballend beter, maar wist zich geen raad met het fysieke voetbal van PKC’83. Tikkie onverwachte zege wel. ON won bij Drachtster Boys met 1-3, VVG heeft corona en speelde niet.
Daarna nog de laatste 20 minuten van Groen Geel -Be Quick gezien. Stond 1-1, binnen de minuut na aankomst een penalty voor Groen Geel (2-1), in blessuretijd de 2-2 na een blunder van de keeper en helemaal aan het eind toch nog 3-2 voor Groen Geel.
Vier clubs met 9 uit 4 op kop in 3C waaronder Groen Geel en Velocitas.

Mamio had Heraclieden oet en verloor zijn eerste punten, 3-0 verloren. Dokkum won uit bij Harkema Opeinde met 0-2.
 

Abubakari

Well-known member
AAD169A1-EFC6-4A2E-9A45-520502ABB6FC.jpeg
Vanmiddag naar GRC tegen FVC geweest. Makje 3-0 voor GRC. Inclusief bekerwedstrijden de zevende nederlaag op rij voor FVC. Na 5-1, 6-1 en 4-0 competitienederlagen zit er wel een stijgende lijn in voor FVC. Ze hebben te laat bekend gemaakt dat ze overstappen naar zaterdag en zijn daardoor een aantal sterkhouders kwijt die nu in 1E bij Leeuwarder Zwaluwen spelen.
SC Stadspark verloor met 6-0 bij Jobbegea. Over een paar weken spelen Stadspark en FVC tegen elkaar. 1 uit 4 vs 0 uit 4.
De kraker in 1F was de derby GOMOS-Roden, topper bovendien. Het GOMOS van Martin Drent won met 1-0 en staat met 12 uit 4 eerste.

GVAV Rapiditas blijft winnen, al ging het moeizaam, uit bij Peize pas in de 86’ minuut de 0-1, maar wel mooi op 12 uit 4 in 2L. De derby Gruno-Helpman eindigde in 1-2.

Forward was nog zonder puntverlies maar verloor vanmiddag bij Muntendam met 5-1. Stond na een kwartier al 3-0. Groninger Boys verloor ook, 2-0 bij Wilper Boys.
 

Abubakari

Well-known member
vvgbalk.png23.png
©Abubakari

VVG thuis tegen Balk, tot nu speelde VVG alles met 1-1 gelijk deze competitie. Na 90 minuten stond het nu ook weer 1-1, maar in blessuretijd viel zowaar de 2-1 nog, invaller Roy Smolders scoorde. ON verloor in de laatste minuut met 1-2 van Blauw Wit 34, ook bij Winsum-PKC'83 viel de winnende in de laatste minuut, 2-3 werd het daar. d'Olde Veste is de enige met de volle mep na 5 wedstrijden. Titelfavoriet Pelikaan S liet alweer punten liggen, valse start tegen Broekster Boys en snel 0-2 achter, werd nog 2-2 maar wel 5 punten achter Olde Veste.

In 2J doet Gorecht (uit Haren, gemeente Groningen) het uitstekend, 0-5 gewonnen en met 15 uit 5 koploper. (Voormalig) medekoploper DZOH verspeelde zijn eerste punten, ze kwamen in de slotfase terug van een 4-1 achterstand tot 4-4, maar lieten dus wel twee punten liggen.

In 3C heb je de bravoure boys van Groen Geel, na 3 zeges op rij werd alweer over het kampioenschap gedroomd, dus ging Groen Geel prompt weer onderuit, bij rust al 4-0 achter, 5-3 verloren. Velocitas en HFC'15 wonnen wel en delen met 12 uit 5 de koppositie met de club met de meest futuristische naam, Aduard 2000.

Mamio en Dokkum wonnen allebei, Dokkum met 4-1 van Opende en Mamio 3-2 van ONR.

En POTETOS al gewonnen? Nee. 0 uit 4 na een 0-4 nederlaag tegen de zaterdag afdeling van GRC.
 
Laatst bewerkt:

Abubakari

Well-known member
GVAV-Rapiditas-Gruno-.jpg

©bqandy

Geen amateurvoetbal maar Cambuur-Feyenoord voor mij deze keer. Maar wel even een overzichtje, al was het maar omdat GRC en Stadspark in 1F beide wonnen. GRC bij laagvlieger Noordster met 1-2 en Stadspark verrassend van subtopper VKW met 3-1.
In 2L won GVAV Rap ook zijn vijfde wedstrijd, 4-0 van Gruno (zie foto die ik van OOG.nl heb gekopieerd ©bqandy), Lewenborg en Helpman verloren.
Forward en Groninger Boys wonnen wel. En speciaal voor Andre, SVZ won met 4-2 van LEO en staat keurig derde. Net als Forward 9 uit 4, maar een iets beter doelsaldo.
 

bqandy

Well-known member
In 2L won GVAV Rap ook zijn vijfde wedstrijd, 4-0 van Gruno
GVAV was met name voor rust veel sterker. Combineerde goed. Gruno was echt brandhout. De aanvoerder van Gruno was zo geïrriteerd dat hij een eigen geblesseerde speler optilde en maande door te spelen. Daarvoor riep hij al hard over het veld dat de trainer alle spelers van Gruno wel kon wisselen. :)
 

Abubakari

Well-known member
617ef9b59d1f7-Screenshot_2021-10-31_21.09.42.png

Nog even een rondje langs de Groninger velden, vanmiddag was ik naar GRC-Hoogezand in 1F, ik had verwacht dat Hoogezand (tweede en makkelijk scorend) dat zou winnen, maar GRC won verdiend met 2-0 en staat nu tweede, boven verwachting.
Stadspark kon meer afstand van de ondersten nemen door bij het puntloze FVC te winnen, rust en eindstand 3-0 voor FVC...
GVAV Rapiditas (2L) was vrij maar zag de nummers 2 en 3 punten verspelen, gat is nu 4 punten.
Forward won en komt dichterbij Actief, de koploper verloor thuis van SVZ (Andre).

617efbd75862b-Screenshot_2021-10-31_21.25.13.png

Zaterdag was het helemaal feest, Oranje Nassau tegen Pelikaan S in 1E, eindigde in 4-4. Vijf goals in het laatste kwartier. Pelikaan S boog een 2-1 achterstand om in een 2-3 voorsprong, ON kwam terug tot 3-3, leek voor de derde keer op rij een thuiswedstrijd in blessuretijd te verliezen maar kwam nog dieper in blessuretijd nog op 4-4. Leuk potje dus. Pelikaan S heeft veel ex profs en top amateurs in de gelederen, het speeltje van vastgoedbaas Bulten, bij een ouwe punker heeft zo'n ploeg een bijzonder lage gunfactor, best grappig dat de grote titelfavoriet uit de laatste 3 duels maar 2 schamele puntjes pakte. De wedstrijd van gister verteld het hele verhaal, goeie aanval, matige defensie. Al was het gister ook oud profkeeper van der Lei die flink blunderde bij de 1-0.

Goed nieuws van mijn favoriete club uit 1E, VVG begon met drie keer 1-1 en won gister voor de tweede keer op rij door een late goal met 2-1, deze keer uit bij Drachtster Boys, Dinsdag over een week de inhaalwedstrijd bij Blauw Wit 34 winnen en VVG staat tweede!
Komende zaterdag staan bqandy en ik weer lijnrecht tegenover elkaar VVG speelt dan de stadsderby thuis tegen bqandy's favoriete zaterdagclub PKC 83. Die pakten gister vlak voor tijd een puntje tegen Blauw Wit 34 en zijn nu de hoogst geklasseerde Groninger stadsclub in 1E, maar wel met een wedstrijd (en 1 punt) meer dan VVG wat dus qua verliespunten de beste is.

In 2J bleef Gorecht zonder puntverlies door met 3-0 van the Knickerbockers te winnen.
In de Friese tweede klasse verloor Buh Kwiek met 3-1 van Wolvega, BQD staat achtste met 8 uit 5.

In 3B verloor koploper Aduard 2000 thuis met 0-7 (jazeker, geen typfout) van BQ1887 zaterdag, met een paar goals van Willem Lanjouw. Velocitas, HFC15 en Groen Geel wonnen wel, die eerste twee delen nu de koppositie.

De vierde klasse brengt louter goed nieuws, vorige week hoorde ik bij Cambuur al van mijn bij Dokkum spelende oomzegger dat Ternaard-Dokkum voor Ternaard de wedstrijd van het jaar is. Ternaard ligt net buiten Dokkum, beladen duel wat ze daar liever dan welke wedstrijd ook willen winnen.
Snel scoren anders wordt het loodzwaar, aldus mijn neef. En zwaar werd het, heel lang 0-0, 1-0 in de 86' minuut, volksfeest in Ternaard, totdat Dokkum in de slotminuten keihard toesloeg en nog met 1-2 won.
In 4C speelde nummer twee Mamio uit tegen koploper Niekerk, 1-3 voor Mamio! YES!

Sluiten we af in 5D, heeft POTETOS eindelijk gewonnen? Nee, 11-0 verloren deze keer. Nul uit vijf, 1 voor en 37 tegen.
VVK won wel en deelt de koppositie met VAKO en Westerkwartier.
 
Laatst bewerkt:

Abubakari

Well-known member
Ja, VVK-Haren, een topper in 5D.

Gemiste kans op het Noorden.
12.30 POTETOS-Tynaarlo
14.30 VVG-PKC83
16.30 VVK- Haren

Wat een programma zou dat zijn!
 
Laatst bewerkt:

Abubakari

Well-known member
Eerst maar het antwoord op de vraag heeft POTETOS eindelijk gewonnen...
6186b4de413b9-Screenshot_2021-11-06_17.45.50.png

Opponent Tynaarlo dacht met psychologische oorlogsvoering de eerste slag te kunnen slaan door in hun eigen Groen Witte tenue naar Sportpark Het Noorden af te reizen, ook POTETOS speelt in Groen Wit, maar uiteindelijk bleek Tynaarlo in oranje hesjes te moeten spelen en schoot het zichzelf in de voet. Potetos nam kort voor rust de leiding, een kwartier voor tijd viel de 1-1 en daar bleef het bij. Geen winnaar in het kelderduel der kelderklassers. VVK-Haren eindigde zowaar 0-0, een uitslag een vijfde klasse wedstrijd onwaardig. Ook Mamio (2-2 tegen nr 4 Middelstum), Dokkum (1-1 tegen nummer 10 Oostergo, zwaar teleurstellend!) speelden gelijk.

Doen we een paar stappen omhoog naar de derby in 1E, VVG-PKC'83.
6186b2f32a295-Screenshot_2021-11-06_17.45.09.png

Na drie keer 1-1 in de eerste 3 wedstrijden eindigde een wedstrijd van VVG nu voor derde keer op rij in 2-1. Of eigenlijk 1-2, want PKC'83 won.
VVG kwam via oud PKC Speler Brian Inge nog wel op 1-0, op dat moment verdiend. Nog voor rust werd het 1-1 en in de tweede helft was PKC de betere en kwam het verdiend op 1-2. Eigenlijk was het een vrij vervelende rommelige wedstrijd met heel veel overtredingen en eindeloos veel blessurebehandelingen, wedstrijd lag dus veel stil, konden we op het veld achter ons stukjes van de kelderkraker kijken. Uiteindelijk 11 minuten blessuretijd waarin de vlam nog in de pan sloeg en wat heetgebakerden elkaar te lijf gingen. De scheids deelde (vrij lukraak als je de verhalen achteraf hoorde) twee rode kaarten uit nav het opstootje. Eén voor VVG en één voor PKC. Eerste nederlaag voor VVG, zat er ook wel een beetje aan te komen want ik vind ze tot nu toe niet best spelen.


Hebben we 3C nog, daar verloor koploper Aduard 2000 vorige week met 0-7 van BQ1887 en daarmee waren ze koploper af. Vanmiddag won ook Velocitas in Aduard (1-3) en omdat gedeeld koploper HFC15 met 5-0 bij Groen Geel verloor is Velo nu alleen koploper.
 
Laatst bewerkt:

Abubakari

Well-known member
Die betaalden de psychologische Tynaarlose oorlogsvoering met gelijke munt terug.

Ook gezien bij POTETOS-Tynaarlo, een voorzet die achter het standbeen langs maar net voorlangs getikt werd. Door POTETOS.
 

bqandy

Well-known member
Daarmee waren alle gemiste kansen op 5 meter van het doel vergeven. :) Maar wat een dramatisch niveau, zelfs voor de 5e klasse. Het was meer reserve 5e klasse.

@Joost: Ze gunden elkaar niets...........
 
Bovenaan