SuikerBrood
Well-known member
Gelukkig is GeenStijl een baken van objectiviteit.
Laatst bewerkt:
Heibel met de 14-jarige zoon van Ankie Van Grunsven.
Wel benieuwd in hoeverre die man nou ook echt een pervert was en wat nou de aanleiding tot dit drama is geweest.
Vooral de beeldvorming inderdaad. Las op een gegeven moment een kop waarin de man al op zeker ontucht zou hebben gepleegd en dat die 5 anderen hem doodgemarteld hebben. In 1 kop iedereen veroordeeld, terwijl we eigenlijk nog steeds niet veel weten.Wat is lees van die zaak in Assen is het wel heel triest allemaal. Die mannen werden in eerste instantie beticht van doodslag, met veel sensatie allemaal. Blijkt het een noodlottig ongeval te zijn, gebeurd nadat ze die man slechts op de grond hebben gehouden totdat de politie arriveerde. Er is inderdaad ook geen duidelijkheid of die man nou wel of geen ontucht gepleegd heeft. Ik hoop natuurlijk van harte van niet. Maar dan alsnog, als die melding gedaan is en je denkt dat als vader en vrienden van vader is het heel logisch dat je die vent niet weg laat fietsen, maar wacht tot de politie er is. Jammer toch dat met dit soort zaken het verhaal zoveel groter wordt gemaakt, waardoor de betrokkenen, naast de traumatische gebeurtenis zelf, ook de dealen hebben met heftige beeldvorming die niet klopt.
Wilsonbekwaamheid bij psychische ziekten is ook heel lastig in een wet te vangen. Ondoenlijk ook om dat te moeten toetsen. De arts in kwestie lijkt inderdaad al het mogelijke gedaan te hebben om tot een juist oordeel te komen. Maar ja, wanneer treed die wilsonbekwaamheid in? Is dat voor of na die wisselende signalen? Juist omdat zoiets geleidelijk gaat is dat niet op 1 moment te vatten en ja mensen kunnen over euthanasie van gedachten veranderen. Hele lastige materie. Hopelijk volgt in dit geval vrijspraak.Een andere zaak die ik met belangstelling volg is die van de arts die vandaag terecht stond vanwege een al dan niet onwettige levensbe?indiging van een zwaar demente vrouw. Dir vrouw heeft blijkbaar in 2012, toen ze nog niet erg ziek was, een wilsverklaring op laten stellen waarin staat dat ze "absoluut niet hetzelfde wil meemaken als haar moeder en op het moment dat ze vanwege dementie naar een verzorgingstehuis moet euthanasie wil". Zowel haar partner als haar dochter onderschrijven dit.
De arts in kwestie heeft haar na de opname zeven weken uitvoerig geobserveerd, de zaak besproken met twee onafhankelijke artsen en de familie en op basis daarvan weloverwogen geconcludeerd dat de vrouw ondraaglijk leed en de eerdere wilsverklaring gerespecteerd en nageleefd dient te worden.
Het probleem is echter dat de vrouw schijnbaar soms wisselende signalen gaf over haar doodswens, de arts daardoor onvoldoende heeft kunnen toetsen of de doodswens op het moment van de levensbe?indiging actueel was en de arts daardoor door het OM moord ten laste is gelegd. De arts concludeert echter, gesteund dus door nabestaanden en andere artsen, dat de vrouw door de zeer progressieve vorm van dementie inmiddels wilsonbekwaam was.
Ik vind het zo zielig voor de arts, die juist op basis van alle informatie zeer zorgvuldig gehandeld heeft. Er is echter blijkbaar in de wet onvoldoende duidelijkheid over wilsonbekwaamheid bij mensen met psychische ziekten, in tegenstelling tot lichamelijke. Had de vrouw bijvoorbeeld in coma gelegen, dan was er niets aan de hand. Maar iedereen die dementie van dicht bij heeft meegemaakt weet dat sommige mensen er zo ernstig aan toe zijn dat ze totaal niet meer in staat zijn om rationeel te denken, laat staan te praten.
Ik hoop dat de arts vrijgesproken wordt en ze in Den Haag nog eens goed naar deze wet gaan kijken. Ik vind dat je ongelooflijk zorgvuldig om moet gaan met wensen tot euthanasie, maar mensen die aantoonbaar ondraaglijk lijden moet je ook de kans geven om op een waardige manier uit het leven te stappen. Ook voor het rouwproces van de nabestaanden.
Telegraaf headline zal dan wel zijn
SLAAT BENDE ROND ZOON HALSEMA IN DRENTHE KINDERVRIEND DOOD?
Je aversie jegens de Telegraaf zit diep h???![]()
Vooral de beeldvorming inderdaad. Las op een gegeven moment een kop waarin de man al op zeker ontucht zou hebben gepleegd en dat die 5 anderen hem doodgemarteld hebben. In 1 kop iedereen veroordeeld, terwijl we eigenlijk nog steeds niet veel weten.
Wilsonbekwaamheid bij psychische ziekten is ook heel lastig in een wet te vangen. Ondoenlijk ook om dat te moeten toetsen. De arts in kwestie lijkt inderdaad al het mogelijke gedaan te hebben om tot een juist oordeel te komen. Maar ja, wanneer treed die wilsonbekwaamheid in? Is dat voor of na die wisselende signalen? Juist omdat zoiets geleidelijk gaat is dat niet op 1 moment te vatten en ja mensen kunnen over euthanasie van gedachten veranderen. Hele lastige materie. Hopelijk volgt in dit geval vrijspraak.