Niet als je zoals ik ergens las, 1 beloftenteam laat promoveren en tegelijk de laagste laat degraderen en wanneer je een maximum aantal beloften per competitie aanhoudt.
4 in 1e divisie, 2 in 2e divisie en ook max. 2 in beide 3e divisies.
Dus totaal 10 in de piramide.
Dat stond in het uitgelekte plan.
Even voor mijn beeld; wat is er mis met heel veel contractspelers als die nagenoeg allemaal in een Ajax-team spelen?
4 in 1e divisie, 2 in 2e divisie en ook max. 2 in beide 3e divisies.
Dus totaal 10 in de piramide.
Dat stond in het uitgelekte plan.
Volgens mij is het de insteek dat de beloftenteams in de piramide straks geen dispensatiespelers meer op kunnen stellen, maar dat er in de selectie wel twee oudere spelers opgenomen mogen worden, die dan ook niet in het 1e mogen spelen.
SanMark probeert te praten over een oplossing en mogelijk een compromis. Misschien kan jij dat ook eens proberen...
Laten we eerlijk zijn, de beloftencompetitie wordt nooit boeiend voor het grote publiek, wat je er ook aan doet. In een voetbalgek land als Engeland hebben ze al grote problemen wat ze met die teams moeten doen omdat het vrijwel niemand boeit. En dan zou in Nederland zo'n competitie wel aanslaan, nadat het al meerdere keren geprobeerd is? Het is geen geheim dat ik die teams liever kwijt ben dan rijk, maar dat compromis wat nu op tafel ligt kan ik wel mee leven. Nee, ik vind het niet ideaal, maar het is beter dan nu, want het "competitievervalsing" element wordt in ieder geval minder.
Er is maar 1 oplossing en dat is beloften/jong teams vervangen door een 021 of 019 en die in de piramide opnemen. En dan 2e elftallen in een eigen competitie of vriendschappelijk laten spelen wanneer nodig.
Dat zou ik ook de beste oplossing vinden inderdaad. Dan die teams ook echt O21 teams maken.
Dat zou ik ook de beste oplossing vinden inderdaad. Dan die teams ook echt O21 teams maken.
Grotendeels mee eens, die teams moeten er zijn om daadwerkelijk talent te ontwikkelen. Echter zou ik per wedstrijd 2 of 3 dispensatiespelers (die dus ouder zijn dan 21) toestaan. Soms wil een BVO een geblesseerde speler terug laten keren en de jong-teams zijn dan een handig vehikel om wedstrijdritme op te doen.
Het is cruciaal dat teams zoals Ajax hun beloftenteams in een competitie kunnen stallen waarin maximale weerstand is, dus de Jupiler League, die men qua resultaat dan ook domineert. Je kunt je afvragen of dit de verkeerde prikkel geeft (op resultaat spelen ipv talentontwikkeling, ook al gaat dat ten koste van het resultaat) maar dat men in deze competitie speelt is echt niet meer dan logisch.
Ik hoop dat als Ajax op een gegeven moment naar een andere competitie gaat, dat jong Ajax door kan schuiven naar de Eredivisie. Win-win voor iedereen.
Om iemand ritme op te laten doen . Is een reserve competitie meer dan geschikt.
Op de keeper na dan.
Om iemand ritme op te laten doen . Is een reserve competitie meer dan geschikt.
Ik zou geen reserve-competitie willen om eerlijk te zijn.
Vind het een uitstekend plan om harde leeftijdsrestricties in te stellen wb de leeftijd van spelers, dat geeft een BVO het signaal dat iemand tot maximaal 20 een talent is en dat als ie dan niet doorgestroomd is tot de hoofdmacht, dat het dan voorbij is voor de jeugdcompetitie. Zo krijg je meer echt talent in JA. Echter zijn er uitzonderingen, jongens die bijv. 21 zijn maar lang geblesseerd zijn geweest, keepers idd en ik vind het ook wel handig om eerste elftal spelers minuten te laten maken na een blessure.