Hoofdklasse C zondagamateurs 2015/2016

bqandy

Well-known member
Loopt nog niet bij Rigtersbleek. 3e nederlaag op rij, dat hadden ze niet gedacht met de nodige versterkingen van HSC'21 erbij.
Vandaag was Silvolde met 5-1 te sterk.

Versterkingen? Hoe ga ik iets subtiel zeggen over reserves van een laagvlieger in de topklasse. :)
Maar serieus: Rigtersbleek lijkt me typisch een ploeg die via opportunistisch voetbal nog wel de nodige punten kan pakken. Voetballend is het wat slordig. Silvolde leek me al aardig "ingekocht" te hebben. Wat talent, wat ervaring die lager speelde, "om het plezier terug te vinden" en nu weer op niveau aanhaakt.

Alcides pakte vanavond de eerste drie punten door met 3-1 te winnen van Achilles 1894.

http://www.tweenul.nl/nieuws/noord-drenthe/alcides-op-karakter-langs-achilles-1894

Ik vond het een typisch degradatieduel. Ik vrees vooral voor Achilles. Bij Alcides zit er nog wat rek in bij een zooi spelers. Achilles laat nu al jongens van 16, 17 spelen in combinatie met ouderen die net een stap te kort komen voor de hoofdklasse. En de koppies hangen snel. Twee hele slechte wedstrijden van Achilles 1894 op rij.
 

De Groene Scout

Well-known member
Verschoor, Rhebergen, Geesing, Agelink zijn toch allemaal spelers met de nodige Topklasse-wedstrijden in de benen. Je zou verwachten dat dit toch wel een kwaliteitsinjectie moet zijn voor je selectie. Slotman hadden ze al.
Lijkt mij inderdaad een hechte vriendengroep met enkele buitenbeentjes. Gevaar bestaat dat de focus te vel ligt op het groepsproces en het bij elkaar houden van die hechte band, waardoor niet altijd de juiste keuzes gemaakt worden.
 

Mug

Member
Na drie rondes, kunnen we wel zeggen dat Silvode de verrassing is en dat MSC de grootste tegenvaller is. Ook is er al duidelijk een kopgroep, de clubs die daar staan werden daar ook wel verwacht. Wat ook opvalt, zijn de grote uitslagen, gemiddeld 4,5 doelpunt per wedstrijd en de vele gele en rode kaarten, 4 per wedstrijd. Ondanks de vele doelpunten, hebben we nog geen echte topschutter, 9 spelers met 3 en 4 doelpunten. Conclusie, het gaat spannend worden, zowel onderin als bovenin.
 

bqandy

Well-known member
Verschoor, Rhebergen, Geesing, Agelink zijn toch allemaal spelers met de nodige Topklasse-wedstrijden in de benen. Je zou verwachten dat dit toch wel een kwaliteitsinjectie moet zijn voor je selectie. Slotman hadden ze al.
Lijkt mij inderdaad een hechte vriendengroep met enkele buitenbeentjes. Gevaar bestaat dat de focus te veel ligt op het groepsproces en het bij elkaar houden van die hechte band, waardoor niet altijd de juiste keuzes gemaakt worden.

Zou best wel eens kunnen. Ik heb nog even met de trainer van Bleek gepraat een paar weken terug. Voor een paar spelers geldt ook dat ze het plezier weer een beetje moeten terug vinden en nog niet het maximale brengen. Bovendien kwam Agelink net terug van een blessure en maakte tegen Be Quick weer de eerste minuten.
 

bqandy

Well-known member
Na drie rondes, kunnen we wel zeggen dat Silvolde de verrassing is en dat MSC de grootste tegenvaller is. Ook is er al duidelijk een kopgroep, de clubs die daar staan werden daar ook wel verwacht. Wat ook opvalt, zijn de grote uitslagen, gemiddeld 4,5 doelpunt per wedstrijd en de vele gele en rode kaarten, 4 per wedstrijd. Ondanks de vele doelpunten, hebben we nog geen echte topschutter, 9 spelers met 3 en 4 doelpunten. Conclusie, het gaat spannend worden, zowel onderin als bovenin.

Ik had vooraf Silvolde wel als hoogste ingeschat van de nieuwkomers, maar dat het zo zou gaan had ik ook niet verwacht. Quick'20 doet het ook goed. Veel ervaring weg, maar er staat een prima groep. Echt een compleet team dat al vanaf de opbouw van de tegenstander oorlog gaat maken en zo de tegenstander dwingt tot foute keuzes en verkeerde ballen. Juliana'31 had ik wel bovenin verwacht. Rohda is nog even afwachten. De tegenstanders tot nu toe waren niet bepaald hoogvliegers. (Alverna, Rigtersbleek, De Bataven).

Mijn eigen club Be Quick doet het ook een stuk beter dan afgelopen seizoen. Met Westerveen en Djababoe zijn er twee creatieve jongens bijgekomen en Talens van ACV achterin is ook winst. Tel daarbij op dat enkele jeugdspelers zijn doorgebroken en vaak in de basis staan en je hebt een goed elftal. En pas op. Er komen er nog een paar terug van een blessure. :) En de selectie is enorm en kwalitatief breed in vergelijking tot de meeste andere clubs.

MSC is inderdaad een drama. Als je ergens terug leest in dit topic had ik al zo mijn twijfels, omdat ik denk dat de oude trainers Blom en Brandsma een goede kijk hadden op MSC. "We kunnen niks anders dan aanvallen", zei Blom ooit eens. Dat ging met 4-2-4,tweede ballen veroveren en snel naar voren. Nu wordt er vanuit de opbouw gespeeld, omdat het nieuwe trainersduo verzorgd voetbal wil spelen. Prima, maar dan moet je er wel de spelers voor hebben en zoveel is er niet veranderd in de selectie van MSC. Maar ik verwacht dat de ommezwaai wel snel zal komen met het teruggrijpen naar het oude systeem, als de resultaten uitblijven.
 

bqandy

Well-known member
Ronde vier en alles op zondag 27-9-2015
Rigtersbleek – RKHVV
Dieze West – Juliana 31
De Bataven – Quick 20
Achilles 1894 – Hollandia
MSC – Rohda Raalte
Alverna – Alcides
Be Quick 1887 – Silvolde

Quick'20, Juliana'31, Silvolde en Be Quick 1887 zijn nog zonder puntverlies. Maar daar komt verandering in, want de laatste twee clubs spelen in Haren tegen elkaar. De topper is dus Be Quick 1887 - Silvolde. Op papier zouden Quick'20 en Juliana'31 simpele overwinningen moeten boeken. Maar De Bataven knokte zich vorige week al aardig terug en Dieze West is onberekenbaar en kan zomaar samba voetbal gaan spelen. Alcides en RKHVV kunnen hun tegenstanders nu al in zwaar weer krijgen en zelf goede zaken doen door naar de middenmoot op te rukken. Verder reken ik op de eerste driepunter van MSC en vrees voor Achilles tegen Hollandia.
 

De Groene Scout

Well-known member
Je voorspellingen kwamen wel aardig uit. De topper tussen Be Quick en Silvolde eindigde in een gelijk spel en de andere koplopers Quick'20 en Juliana wonnen.
Rohda haakt even af na een afstraffing tegen MSC.
 

bqandy

Well-known member
Je voorspellingen kwamen wel aardig uit. De topper tussen Be Quick en Silvolde eindigde in een gelijk spel en de andere koplopers Quick'20 en Juliana wonnen.
Rohda haakt even af na een afstraffing tegen MSC.

Rohda gaat verder zakken en MSC zal gaan klimmen. Ik denk dat de clubs verder nu al aardig op de plek staan waar ze gaan eindigen.

Best een leuk cluppie dat Silvolde. echt een collectief met spelers uit die streek. Silvolde was overigens een uur sterker, maar verzuimde de tweede te maken. Het laatste half uur was voor Be Quick en daarin viel de gelijkmaker. De winnende had ook nog gekund, maar de 1-1 was over de hele pot gezien een aardige uitslag. Met name voor Be Quick.
 

bqandy

Well-known member
Ronde vijf en weer alles op zondag:

Quick 20 – MSC
Hollandia – Dieze West
Rohda Raalte – Be Quick 1887
Achilles 1894 – Rigtersbleek
Alcides – De Bataven
RKHVV – Alverna
Juliana 31 – Silvolde

De topper is Juliana'31 - Silvolde. Juliana won alles en Silvolde moest alleen een gelijkspelletje toe staan. Ik ben benieuwd of MSC de goede lijn (6-2 tegen Rohda) door kan trekken tegen de ongeslagen koploper Quick'20. Nummer vier Be Quick uit tegen nummer zes Rohda. Ik verwacht winst voor BQ dat in vergelijking met de wedstrijd tegen Silvolde uit 6 (!) extra potenti?le basiskrachten kan putten (Allen terug van blessures, ziektes ed).

RKHVV - Alverna kan ook leuk worden. Bij Alverna liep de ziekenboeg vorige week al aardig leeg en dat ondervond Alcides. De Meppelers thuis tegen De Bataven. Nu al cruciaal onderin lijkt het. Hetzelfde geldt voor Achilles 1894 tegen het nog puntloze Rigtersbleek. Achilles won afgelopen dinsdag met 4-1 het oefenpotje tegen zaterdaghoofdklasser Drachtster Boys. Misschien dat het een beetje vertrouwen geeft. En dan nog Hollandia - Dieze West. Ik lees bij de club uit Zwolle steeds klaagverhalen over onterechte nederlagen door het missen van kansen. Dan maar een keer raak mikken in Hoorn. Ik zet mijn geld op Hollandia. :)
 

bqandy

Well-known member
Eerste periodetitel in zicht voor Be Quick na de diike winst tegen Rohda.

Zondag ff Juliana inmaken en de koppositie overnemen, dan in Meppel aan doelsaldo werken tegen Alcides en vervolgens Quick 20 kansloos naar huis sturen. ;) :duim:
Of word ik een beetje overmoedig? :cab:
 

De Groene Scout

Well-known member
Zondag ff Juliana inmaken en de koppositie overnemen, dan in Meppel aan doelsaldo werken tegen Alcides en vervolgens Quick 20 kansloos naar huis sturen
Dat middelste stukje over Meppel zou nog wel kunnen. Eerste en laatste deel van je droom zie ik nog niet direct uitkomen. ;)
 

bqandy

Well-known member
Dat middelste stukje over Meppel zou nog wel kunnen. Eerste en laatste deel van je droom zie ik nog niet direct uitkomen. ;)

Maar niet heel onrealistisch. De selectie is sterker en een stuk beter in balans dan vorig seizoen. En bovendien erg breed. Dat kan aan het einde van de rit als de schorsingen en blessures komen flink wat uitmaken. Onze trainer wil nog geen doelstelling uitspreken, maar dat heb ik al voor het seizoen middels de toto al wel gedaan: Een periode pakken. Maar ik kijk nu al uit naar de topper tegen Juliana'31. Dat is de graadmeter voor meedoen om het kampioenschap of dat een plek bij de eerste vijf al mooi is.
 

Mug

Member
Dat middelste stukje over Meppel zou nog wel kunnen. Eerste en laatste deel van je droom zie ik nog niet direct uitkomen. ;)

Na een paar goede resultaten is de kans groot dat je ook een keer tegen een onverwachte nederlaag aanloopt, zou zo maar in Meppel kunnen gebeuren. Bedankt Andy, je hebt Alcides nu al op scherp gezet, is wel nodig ook.
 

bqandy

Well-known member
Dan heb ik drie clubs op scherp gezet. Waarschijnlijk word ik zondag voor de wedstrijd tegen Juliana op het matje geroepen. :)
Maar als Be Quck een keer flink de bietenbrug op gaat, dan maar tegen een van de Drentse clubs, want de noordelijke clubs staan er slecht op in de hoofdklasse.
 

de waan

Well-known member
Denk dat ze zich bij Alcides beter op scherp kunnen laten zetten door de ranglijst.

Win maar wel even van Juliana'31. Dat is echt de saaiste club waar ik de afgelopen tien jaar ben geweest. Wat een dooie boel.
 
Bovenaan