Amateurvoetbal algemeen

gevegt

Well-known member
Sluiting horeca; nul effect
Sluiting sport; nul effect
Sluiting scholen vanwege vakantie; boem alles naar beneden

Waarom gaan we dan niet gewoon weer teamsporten met de beperkingen dat je niet gezamelijk naar een training of wedstrijd gaat en thuis onder de douche gaat staan.
Dat 'nul effect' is natuurlijk niet wetenschappelijk onderbouwt en zeer subjectief.
 
Niet geschrapt.

Uit het programma gehaald is toch geschrapt? Je ziet namelijk geen wedstrijden meer staan. Ook niet het oorspronkelijke programma vanaf januari/februari.
 

JMD

Well-known member
Uit het programma gehaald is toch geschrapt? Je ziet namelijk geen wedstrijden meer staan. Ook niet het oorspronkelijke programma vanaf januari/februari.
Geschrapt betekent imo definitief uit het programma gehaald. En dat is niet het geval. (dat is het pas op het moment dat 'optie 2' of 'optie 3' gekozen wordt) Ze hebben (zoals de KNVB zelf aangeeft) alleen tijdelijk de wedstrijden even weggehaald om te voorkomen dat er constant meldingen binnenkomen.
 

Arjen

Member
Ik lees hier weinig tot niets over het voornemen van de KNVB om meer te controleren op "zwart en of crimineel geld" in het amateurvoetbal. Wat voor impact zal dit hebben?!
 

bqandy

Well-known member
Be Quick 1887 kiest voor de optie om de competitie in regionale poules op te delen. Volgens mij denkt competitiegenoot Alcides er net zo over, gezien een reactie van hun trainer Wilko Niemer.

Ik vind het een aantrekkelijke optie. Maar een halve competitie met behoud van de huidige resultaten is denk ik het meest eerlijk en meest praktisch. Want je hebt dan al een aantal speelrondes achter de rug, want je weet niet wanneer er weer gestart kan worden of dat er opnieuw een onderbreking is. Maar die optie is door de KNVB niet aan de clubs voorgelegd.
 

Abubakari

Well-known member
Weet ik niet, daar ga ik niet over.

Ik heb ook nergens beweerd dat er wel gevoetbald ging worden, ik zei alleen dat je er de vorige keer naast zat.
 

Unregistere

Well-known member
Scenario voor de hervatting van de competitie in de tweede en derde divisie én hoofdklasse is bekend.

De KNVB wil alle resultaten schrappen en gaan werken met twee poules per afdeling, geografisch ingedeeld. Die spelen een hele competitie. De p/d-regeling zal hierdoor worden aangepast, ook volgt een beperkte nacompetitie. Leuk nieuwtje voor @Fregge, @De Groene Scout en @de waan: HSC '21 en Blauw Geel '38 zouden dan zijn ingedeeld in poule B en dus nog twee keer tegen elkaar voetballen.

In dit scenario gaat men uit van spelen vanaf het eerste weekend van februari. Indien dat niet haalbaar is en er later dan het eerste weekend van maart kan worden gestart, wordt deze keuze heroverwogen en is het uitspelen van de eerste seizoenshelft mét behoud van punten de voornaamste optie.

Veel zal dus afhangen van de persconferentie van 8 december.
 

Unregistere

Well-known member
Tja. Het is vervelend, maar het is niet anders. Vorig seizoen hadden we mazzel, nu pech.

Al moet ik nog maar zien of het niet alsnog gewoon scenario 4 gaat worden hoor en dan zouden we weer wel goed zitten. Zie het nog niet direct gebeuren dat er echt begin februari weer gevoetbald kan worden.
 

JMD

Well-known member
Helemaal niet.
Je hebt ook echt geen humor hè???

Voetbal 247 weet nog te melden, dat optie 4 het back-up plan is.
Dat zal dan gebeuren als optie 3 niet mogelijk blijkt. ( als er pas na het eerste weekend in maart gestart kan worden )
Optie 4 betekent uitspelen van de eerste seizoenshelft met behoud van resultaten.
Dat vind ik eigenlijk vreemd. Dan gaan er dus nu clubs hopen op langer uitstellen van de competitie, want die willen een goede start meenemen.
Het lijkt me dat nu er gekozen is voor optie 3, optie 4 helemaal niet meer kan. Want dan ga je van 'resultaten blijven staan' (de hoop in eerste instantie) naar 'we beginnen opnieuw' naar 'o nee, we nemen de resultaten wel mee maar doen maar de helft'.

En gezien wat er nog ingehaald moet worden in diverse divisies is 'optie 4' qua aantal duels voor sommige clubs niet eens zoveel minder duels dan optie 3.
 
Het is misschien hard maar dit (amateurvoetbal vanaf 2e divisie) heeft gewoon geen prioriteit en brengt extreem grote risico's met zich mee. Vind dan half januari eigenlijk ook al wel te snel, misschien zijn het aantal besmettingen dan wel minder maar het risico blijft gewoon te groot vind ik. Weet niet of ze dit wel moeten doen.
 
Bovenaan