Hoofdklasse A zondag 2019/20

bqandy

Well-known member
Quick'20 en MSC trekken zich na dit seizoen dus terug. Voor alle duidelijkheid: Dat betekent niet dat zij automatisch gedegradeerd zijn. Mochten de clubs zich handhaven dan zijn er in de nacompetitie van de hoofdklasse en eerste klasse twee extra plekken te vergeven. Wat er gebeurt als ze op de p/d plekken komen weet ik niet. Dat check ik morgen wel even.maar misschien dat iemand anders dat weet.

Is niks over te vinden in de KNVB regels. Het zal dan wel gaan zoals met JVC Cuijk vorig jaar. De tegenstander heeft mazzel en slaat een ronde over..
 

Unregistere

Well-known member
Officieel worden ze dan volgens mij gewoon ingedeeld en moeten ze spelen. Zo ging dat voorheen in vergelijkbare gevallen altijd. Tenzij ze zich inderdaad terugtrekken, zoals JVC. Dan heeft de tegenstander mazzel.
 

Mug

Member
Hoofdklassers die meedoen aan het Protos-l Weering-Toernooi zullen zich in het vervolg nog wel eens afvragen of het wel zo verstandig is. 4 dikke nederlagen als gevolg. Juiste beslissing van HZVV om niet mee te doen.
 

Unregistere

Well-known member
VOC was niet op trainingskamp geweest, maar won wel met 1-3 bij Alphense Boys! De Rotterdamse goals kwamen van Michiel Broeders, Robbert Stout en Sebastiaan Quispel. De deftige knullen uit Hillegersberg blijven wel laatste, maar sluiten aan bij MSC en Alcides. Die verloren allebei dik. MSC deed dat bij de favorieten van bqandy , dus die had een topmiddag!

Quick '20 had er ondanks alle berichten nog wel zin in: 4-5 bij SDO.

Het Rotterdamse Leonidas moest het hoofd buigen voor koploper JOS / Watergraafsmeer: 1-3. De Amsterdammers namen een ruime voorsprong, kort voor tijd deed Ibrahim El Morabit iets terug namens Leonidas.
 

noordooster

Well-known member
Hoofdklassers die meedoen aan het Protos-l Weering-Toernooi zullen zich in het vervolg nog wel eens afvragen of het wel zo verstandig is. 4 dikke nederlagen als gevolg. Juiste beslissing van HZVV om niet mee te doen.

Dat zou je inderdaad wel zeggen , Mug.
HZVV heeft inderdaad besloten dit keer voor het eerst niet mee te doen aan Protos Weering.
En dat was een opvallende beslissing omdat dat toernooi net als in heel Zuid Drenthe ook bij HZVV erg leeft.
Maar de club vond het belangrijk zich helemaal te kunnen focussen op de competitie, omdat ze te vaak na een promotie naar de Hoofdklasse direct weer degradeerden.
Dit jaar lijkt HZVV in ieder geval goed op weg om zich in ieder geval te handhaven. Ze presteren boven verwachting goed.

Een bestuurslid van Alcides gaf in de Meppeler Courant aan, dat die club niet eenzelfde stap overweegt als MSC, overstappen naar zaterdag.
Begrijpelijk, de problemen lijken bij Alcides ook minder groot dan bij MSC. Er komt bij thuiswedstrijden wat meer publiek en de jeugd speelt ( samen met zaterdagclub Fc Meppel ) ook op een hoger niveau . Bovendien heeft Alcides geen team op zaterdag in een standaardklasse.
 

noordooster

Well-known member
Verslag Be Quick 1887 - MSC 5-0. En daarin een opmerkelijke transfer van Stef Beute van MSC.
https://www.tweenul.nl/nieuws/fouten...7-in-het-zadel

Nu MSC uit de zondaghoofdklasse stapt, zien we opnieuw allemaal pleidooien van trainer en spelers van MSC voor het mixen van zaterdag- en zondag hoofdklassen.
Volgens Jonkers van MSC, die zich daarvoor inspande, lukt dat niet omdat de clubs het niet eens worden over speeldagen en speeltijden en omdat een aantal clubs het helemaal niet zien zitten om te mixen.

Wanneer je doorvraagt hoe zo'n mix eruit zou moeten zien, zie je verschillende meningen.
Bv de thuisploeg moet wedstrijddag en tijdstip bepalen, het geen er op neerkomt, dat zaterdagverenigingen op zondag moeten voetballen.
Dat zullen verreweg de meeste zaterdagclubs niet doen. Ook de oplossingen die mensen dan aandragen verschillen.

Vandaar ook dat de meeste mensen die pleiten voor een mix er niet bij zeggen hoe dat er uit moet komen te zien, omdat ze wel weten , dat elk idee daarover op flinke weerstand zal stuiten en behoorlijk wat beargumenteerde kritiek zal krijgen.

Niels Dijkhuizen van RTV Drenthe twittert zondag tegen zondag op zondag, zaterdag tegen zaterdag op zaterdagmiddag en zaterdag tegen zondag op zaterdagavond.
Daar voelen vele zaterdagclubs niks voor omdat ze het spelen op zaterdagavonden niet zien zitten, vanwege oa inkomstenderving.
De zondagclubs die tegen een mix zijn zien dat ook niet zitten.
MSC speelde de afgelopen seizoenen enkele competitiewedstrijden op zaterdagavond tegen andere hoofdklassers uit Noord . Alleen tegen Alcides werd dat een succes , maar dat was het op zondagmiddag ook wel geworden. Op de andere wedstrijden kwamen nauwelijks toeschouwers af..

En er zijn nogal wat zaterdagclubs voor wie een mix helemaal niet hoeft . Om veel verschillende begrijpelijke redenen.

De meningen van zowel zondag- als zaterdagverenigingen over wel of niet mixen en over hoe e.e.a. er dan uit zou moeten zien verschillen te zeer, hetgeen Jonkers van MSC deed inzien dat dat er in ieder geval de komende 5 jaar zeker niet van komt.
 
Laatst bewerkt:

Jacco

Well-known member
Dit was wel een wedstrijd waarvan ik het jammer vind dat ik hem niet live heb gezien. Quick'20 bij rust met 3-0 achter. Tegelijk zag ik ook berichten dat beide ploegen kansen Hadden en dat SDO alleen maar de effectiefste was. Dan denk je dat een tegendoelpunt weleens wonderen kan doen. Er kwamen zelfs 2 tegendoelpunten. Dan toch 4-2, maar Quick'20 ging door. De 4-4 viel ruim van te voren. Dan wordt het 5-4 of 4-5, en gelukkig werd het het laatste.
 

bqandy

Well-known member
Nu MSC uit de zondaghoofdklasse stapt, zien we opnieuw allemaal pleidooien van trainer en spelers van MSC voor het mixen van zaterdag- en zondag hoofdklassen.

Ik stel nu een vraag en ik wil geen nieuwe zaterdag/zondag discussie. De argumenten zijn bekend.
In de discussie over een eventuele mix zijn alle spelers en trainers uit het topamateurvoetbal die ik gesproken heb om sportieve redenen voor.een mix. En dat zijn er nogal wat.

Noem jij nou eens wat spelers en trainers die tegen zijn.
 

noordooster

Well-known member
Noem jij nou eens wat spelers en trainers die tegen zijn.

Eerlijk gezegd weet ik niet of nauwelijks hoe spelers en trainers van hoofdklassers en derde divisionisten erover denken, of ze voor of tegen zijn.
Ik hoorde toevallig nu de trainer en een speler van MSC er iets over zeggen.

Ik heb wel eens gelezen, dat voorstanders wat meer te vinden zijn in Noord en in West 2.

Maar wat ik ook al aangaf, voorstanders i.h.a. zeggen er vaak niet bij hoe ze een mix uitgewerkt willen zien, qua speeldagen en speeltijden.
Er zijn voorstanders die alleen willen als de thuisclub de speeldag bepaalt, bv.
Zoals bekend hoeft een mix van mij niet en voorzie ik dan nadelen voor het zaterdagvoetbal
Maar wanneer alle wedstrijden op zaterdag middag 15.00 uur gespeeld zouden worden, zou ik wellicht ook voorstander zijn van een mix.

En jij weet ook, dat bij de topamateurs er vele tegenstanders zijn van een mix en dat er bij de voorstanders nogal verschillend wordt gedacht over de verder uitwerking ( speeldag, tijdstip ). Je spreekt Jonkers wel eens, dat is precies waarom er geen overeenstemming is.
 

SC Heerenveen

Well-known member
Zondag 2 februari naar Alcides tegen Hoogeveen. In de hoofdklasse dus. Met een trio dat normaal gesproken in de Derde Divisie actief is, de scheidsrechter zelfs in de Tweede Divisie. Beladen wedstrijd misschien? In de heenwedstrijd wat voorgevallen? Ben ik binnen een half uur bij mijn wedstrijd op zondag, dat is echt ongekend haha.
 

de waan

Well-known member
Derby en behoorlijke belangen voor beide teams. Ik snap wel dat ze daar wat zwaarder geschut voor inzetten.
 

bqandy

Well-known member
De returns: Ronde 16
Hoogeveen - Be Quick 1887
MSC - Quick '20
HBS - Emmen
Hollandia - Alcides
VOC - Velsen
JOS - Alphense Boys
SJC - SDO
RKAVV - Leonidas
 

noordooster

Well-known member
Opvallendste uitslag vandaag vond ik Hoogeveen - Be Quick 1887 : 0 - 4
Het lijkt alsof Hoogeveen de uitblinker van de eerste seizoenshelft, Jearl Margaritha , nu al mist.

De strijd tussen de 2 ploegen die na dit seizoen overstappen naar zaterdag, MSC en Quick '20 , eindigde in een duidelijke 1 - 6 overwinning voor de Oldenzalers
Emmen en Alcides blijven in de gevarenzone na hun verlies van vanmiddag.
 

Unregistere

Well-known member
Hekkensluiter VOC verloor opnieuw. Velsen was in Hillegersberg te sterk voor de deftige jongens. Eindstand 1-3, terwijl Michiel Broeders in de vierde minuut toch al voor een Rotterdamse voorsprong zorgde.

Ook Leonidas ging onderuit. De minder deftige Rotterdammers verloren met 3-1 bij RKAVV. Mocht Leonidas nog titelambities koesteren, dan zijn die nu wel vervlogen.

De wedstrijd tussen koploper JOS / Watergraafsmeer en Alphense Boys werd bij een 1-0 stand gestaakt wegens een blessure van de scheidsrechter.
 

noordooster

Well-known member
Mooie overwinning bqandy ! Ik bekeek zonet de samenvatting en de interviews op de site van vv Hoogeveen.
Het lijkt nu na de winterstop dat bij BQ alles een beetje op zijn plek valt en dat Hoogeveen nu de weg wat kwijt is.

Bij het interview van Liewes hintte Stegeman erop, dat de problemen bij de club BQ nu zo'n beetje achter de rug zijn.
Liewes antwoordde dat hij wist wat er speelde bij de club en dat je daar vandaag niks van merkte.
Moeten we daar wat achter zoeken, of is het nu echt rust in de tent bij Be Quick ?
Of gaan ze straks MSC, Achilles 1894 en Quick '20 achterna nu za1 komend seizoen waarschijnlijk 2e klasse speelt ?
 
Bovenaan