Rugby is altijd redelijk populair geweest in Japan en in sommige regio's is het de populairste sport. Zo'n 15 jaar geleden is er een profcompetitie gestart en sindsdien is er behoorlijk ge?nvesteerd in de sport, waar ze nu de vruchten van plukken.Dank.
En hoe komt Japan ineens zo sterk?
Japan door. Knap hoor.
Blijf het bij rugby altijd apart vinden dat het duel direct klaar is als de bal na 80 minuten buiten is. Dat is dus eigenlijk een soort zuivere speeltijd, maar als je ziet hoeveel tijd verloren gaat bij conversies, penalty's en het maken van scrums (en dan loopt de klok wel door) is er overduidelijk geen sprake van zuivere speeltijd.,
Ik vind het wel mooi dat de wedstrijd pas wordt afgefloten als de bal buiten is. Dat zouden ze bij voetbal ook moeten doen; alleen affluiten bij een inworp, een doeltrap of een doelpunt.
Nee, bij hoekschoppen moet je niet willen affluiten, ongeacht de stand.O, dat is zeker mooi ja. (maar: fluit je dan wel af bij een corner voor de partij die bv 1-2 achterstaat?) Alleen niet dat het direct de eerste keer na de reguliere speeltijd dan direct klaar is.
Oke, maar bij een inworp voor de aanvallende partij ter hoogte van de 16? Met bv John de Wolf en Eric Gerets vroeger was dat ook een halve corner. En waar leg je dan die grens?Nee, bij hoekschoppen moet je niet willen affluiten, ongeacht de stand.
Oke, maar bij een inworp voor de aanvallende partij ter hoogte van de 16? Met bv John de Wolf en Eric Gerets vroeger was dat ook een halve corner. En waar leg je dan die grens?
En met vrije trappen??
Daarom heb ik bewust niet gespecificeerd wat "buiten tijd" inhoudt. Het kan zuivere speeltijd of zuivere blessuretijd zijn.Ik ben er op zich ook niet op tegen, alleen wordt tijdrekken dan heel erg beloond. Want na 90 minuten schop je (op de voorbeelden die je noemt na) de bal buiten en klaar. Dan kan je imo beter zuivere speeltijd hebben.
Je bedoelt dat als je dit in het voetbal zou toepassen, dat je per ongeluk voor het einde van de wedstrijd kunt zorgen? Wat mij betreft hoort dat er gewoon bij.Bij rugby is het balbezit heel duidelijk. Is de aanval afgelopen, krijgt de verdedigende ploeg de bal en die kan m dan buiten trappen en einde wedstrijd. Dat kan bij voetbal niet omdat balbezit heel snel kan veranderen. Dus dan werkt die regel einde wedstrijd ook niet zo goed. Wat JMD zegt, waar ligt dan de grens? Die is veel minder duidelijk dan bij rugby.
Vooral als er dan voordeel wordt gezien en een situatie waar al snel duidelijk is dat er geen voordeel uit te halen valt en er vervolgens niet alsnog een vrije trap wordt gegeven. Dat lijkt mij een verkeerde toepassing van de regel. Altijd alsnog een vrije trap geven? Daar valt inderdaad wel wat voor te zeggen. Als het verdedigende team kan het dan misschien leiden tot twee gevaarlijke situatie, maar dan had je de overtreding maar niet moeten maken. Aan de andere kant, wat als je in de voordeelsituatie zelf een overtreding maakt? Blijft dat dan onbestraft?Maar bijvoorbeeld de voordeelregel. De basisgedachte is gelijk: doorspelen als er een overtreding is gemaakt als je voordeel uit kan halen. Maar bij rugby is het altijd zo, dat als die situatie afgelopen is en je scoort niet, je alsnog een vrije trap/bal krijgt. Bij voetbal is er voordeel en gaat het dan mis, pech gehad. Dat is toch minder eerlijk.
Waarom duurt het toernooi eigenlijk zo lang?
Ander vraagje: ik kijk niet zo heel veel rugby, weet de basisregels wel, maar echt niet alles.
Nou zag ik van de week in beeld staan: Phase 6 (ofzo). Gaat een aanval in fases? En na hoeveel fases is de aanval dan afgelopen? Of betekent Phase heel wat anders hier?
En is daar dan een maximum aan?Dat zijn de periodes dat de aanval verder gaat na een tackle. Weet niet of het helemaal zo simpel ligt, maar dat is wat ik er van weet.
En is daar dan een maximum aan?