MLS & Liga MX

MLS & Liga MX

  • Ja

    Stemmen: 4 40,0%
  • Nee

    Stemmen: 6 60,0%

  • Totaal aantal stemmers
    10

Batigoal

Well-known member
Jaap Stam is definitief de nieuwe trainer van FC Cincinnati en hij neemt Saïd Bakkati mee van Feyenoord. Stam is de opvolger van Ron Jans. Leuk dat het sowieso Nederlandse getinte Cincinnati, met Vd Werff, Locadia en Siem de Jong en directeur Nijkamp, weer een Nederlandse trainer krijgt.
 

Batigoal

Well-known member
De Mexicaanse Liga MX wil graag hervatten per 15 juni, maar dat gaat nog lastig worden. Zesvoudig kampioen Santos Laguna heeft bij de eerste testronde maar liefst 8 spelers die corona hebben. En dat terwijl nog maar de helft van de tests binnen is, dus dat zullen er vast meer zijn. Overigens is het niet raar dat dit uitgerekend bij Santos Laguna gebeurt, want zij spelen immers hun thuiswedstrijden in het Estadio Corona...
 

ALenstra

Well-known member
Aleksandar Katai speelt niet meer bij Los Angeles Galaxy. De club en de Servier besloten uit elkaar te gaan nadat de echtgenote van Katai allerlei racistische en haatdragende teksten had neergezet op twitter.
 

Batigoal

Well-known member
De wisseling van clubs in Mexico is vaak niet te volgen. Vrijwel alle clubs zijn in handen van rijke bedrijven of investeringsmaatschappijen en zo nu en dan levert dat nieuwe franchises op (de Mexicaanse club van Atletico Madrid genaamd Atletico San Luis) en verhuizingen zodat men de licentie van een andere club overneemt. Meestal van clubs die niet zulke grote achterban hebben zoals Queretaro FC, de ploeg waar Ronaldinho op het eind van zijn carrière nog een blauwe maandag speelde, die was ontstaan uit een club met weinig fans uit Mexico City. Of van clubs die juist heropgericht worden in een nieuw jasje met behulp van de licentie van een andere club, zoals FC Juarez aan de Amerikaanse grens dat stevig aan de weg timmert met rijke eigenaren en nieuw leven blaast in het dood gewaande Indios van vroeger. Nu is er weer een opmerkelijke transformatie.

Vaste middenmoter op het hoogste niveau al jaren is Monarcas Morelia met hun traditionele gele shirts met rode diagonale streep. Geen grote club, slechts één kampioenschap en één beker gewonnen, maar toch een vaste naam in het Mexicaanse voetbal. Deze club wordt nu overgenomen door een investeringsmaatschappij uit Mazatlan. En dus wordt de club eventjes 763 kilometer verplaatst en daar omgedoopt tot Mazatlan FC dat gaat spelen in paarse shirts en uiteraard een nieuw logo krijgt. Toch wel even zuur voor de fans van Morelia! Maar niet getreurd, want tweedeklasser Atletico Zacatepec is failliet en dus wordt de licentie van die club 240 kilometer verderop overgenomen en hernoemd tot Atletico Morelia.

Om de gekte van het gedoe met licenties verder te illustreren: de grootmacht uit de jaren 90 Atlante op het tweede niveau wordt verplaatst en omgedoopt tot FC Cancun en hoogstwaarschijnlijk wordt de licentie van eerder genoemd Querataro op het hoogste niveau gebruikt om een nieuw Atlante op te richten. o_O
 

Batigoal

Well-known member
UD6FBYDUFVCLZLCXRTJZIMQJQY.jpg


#MLSisBack!

Over twee dagen gaat de hervatting van de MLS van start. Dat wil zeggen; in sneltreinvaart wordt er een toernooi doorheen gejaagd en over een maand zijn we klaar. De MLS-teams zijn verdeeld over 6 groepen, die spelen onderling tegen elkaar. Na 3 wedstrijden gaan de eerste 2 uit iedere groep door, plus de beste nummers 3 en de nummer 4 uit groep A die opmerkelijk bestaat uit 6 teams i.p.v. 4 (in verband met regionale verdeling van de groepjes). Vervolgens is er een knockoutsysteem met de overgebleven 16 clubs en op 11 augustus is de finale. De clubs zijn ondergebracht op het ESPN Wide World of Sports Complex (foto boven) op het Walt Disney Resort in Florida.

Twee tegenvallers al voor het toernooi begint; FC Dallas heeft zich helaas teruggetrokken vanwege maar liefst 10 spelers die positief zijn getest op corona en de ster van de MLS, Carlos Vela, heeft zich afgemeld omdat zijn vrouw hoogzwanger is en hij niet wil dat zij enig risico loopt.
 

Batigoal

Well-known member
De wedstrijd tussen Nashville en Chicago Fire is alvast uitgesteld; bij Nashville is bij 5 spelers corona vastgesteld.
 

Batigoal

Well-known member
Orlando-City-MLSisBack-Tournament.jpg


Sinds de herstart #MLSisBack is Orlando City de meest opvallende ploeg. De club die in 2013 werd opgericht heeft de afgelopen jaren gestaag gebouwd aan de club en is inmiddels een vast gezicht met een fanatieke en steeds groter wordende fanschare. Een ploeg waarvoor ikzelf in recente jaren een zwak voor heb gekregen. Geen grootspendeerders zoals LAFC, Atlanta Utd of New York City FC, maar rijk genoeg om aantrekkelijke namen te lokken. Gisternacht bijvoorbeeld werd New York City ruim verslagen door prima samenspel van het aanvallende kwartet Nani-Pereyra-Mueller-Dwyer. Uitblinker was echter de Peruaanse doelman Gallese die sinds zijn komst wat mij betreft gelijk één van de beste keepers van de MLS is. Hij viel op het WK 2018 op met een paar puike reddingen tegen de Fransen.
 

Batigoal

Well-known member
Oei en nu?

Stam wint verrassend het onderlinge potje tegen Frank de Boer. Atlanta Utd is sowieso niet lekker uit de hervatting gekomen met eerder al een nederlaag tegen New York Red Bulls. Cincinnati herstelde zich hiermee van de zware nederlaag tegen Columbus Crew.

Vannacht was er de Canadese derby tussen Montreal Impact van Thierry Henry en Toronto FC. In een spectaculair duel trok Toronto aan het langste eind met 3-4. De grote man was Ayo Akinola; een jonge spits die de kans krijgt en een hattrick scoorde; afgelopen weekend maakte hij er ook al 2. Had moeite op profniveau, nadat hij in de jeugd overal zo ongeveer 1 op 1 liep. Grote sterke kerel die doet denken aan zijn ploeggenoot Jozy Altidore, in wiens plaats hij speelt. Het wordt interessant om te kijken voor welk nationaal team hij kiest; hij speelt voor Amerika, waar hij ook geboren is, maar woont zijn hele leven al in Canada. Vanzelfsprekend willen beide bonden hem graag hebben.
 

JMD

Well-known member
Ik volg de Amerikaanse competitie niet, maar ging het dan zo slecht met zijn team?
 

Joost

Well-known member
Ik heb het idee gehad dat bij iedere nederlaag De Boer voor z’n baan moest vrezen. Echt veel vertrouwen is er nooit geweest.
 
Bovenaan