Snap ik ook niet. Vrouwlief had een keer een gourmetschotel bij de keurslager gehaald, in de vriezer gegooid en niet meer naar omgekeken. Kom ik m na een jaar tegen. Heb m gelijk weggeflikkerd en dr een keer aangekeken.
Invriezen is iets wat men zo kort en zo snel mogelijk moet doen.
En -18 is niet koud genoeg je krijgt dan grote ijskristallen.
Bij -40 krijg je kleinere ijskristallen en dat is minimaal nodig om iets goed in te vriezen ook moet de lucht rondom het vlees goed kunnen circuleren.
Grote ijskristallen prikken namelijk de celwanden lek en het vleesvocht loopt eruit.
In de slagerswereld noemen we dit <
vriesbrand>. Het vlees word lichter van kleur en ziet er droog en houterig uit
Zwammy heeft dit fenomeen waarschijnlijk al gezien want rundvlees word roze tot geel van kleur en varkens en kippenvlees worden wit.
Zelf vries ik in op de koudste stand in en gebruik een vacu?m seal apparaat.