District Noord

de waan

Well-known member
Was er vorige week eigenlijk nog ophef in het noorden over het ‘Spanje-Malta’tje’ bij Twedo (ten koste van SC Erica)?
 

bqandy

Well-known member

Geen onderzoek naar de 10-0 van Twedo, die dankzij ballonnenspel en veldrenovatie tot stand kwam. ‘Er wordt van alles geroepen, maar geen enkel hard bewijs’​

De KNVB doet geen onderzoek naar de manier waarop de amateurvoetballers van Twedo zondag kampioen werden van de derde klasse D. SC Erica, de club die de voetbalbond polste over een mogelijk onderzoek, heeft er vrede mee.
Twedo, voor afgelopen weekend nog derde in de rangschikking in 3D, werd kampioen door met liefst 10-0 te winnen van Gasselternijveen. De laatste treffers van dat duel, die Twedo kampioen maakten, vielen allemaal in het laatste kwartier.

SC Erica leek de beste papieren te hebben​

Door het gelijkspel van koploper en beoogd kampioen Sweel tegen Sleen (1-1) konden zowel SC Erica als Twedo in punten langszij komen. SC Erica won van FC Ter Apel’96 (0-2) en leek de beste papieren te hebben, maar door de laat tot stand gekomen monsterscore van Twedo ging de ploeg uit Veenoord-Nieuw Amsterdam er met de kampioensbokaal vandoor.

De 10-0 leverde al snel veel gefronste wenkbrauwen op. SC Erica vroeg de KNVB of er wellicht een onderzoek naar de totstandkoming van die zege op Gasselternijveen kon worden gedaan. Maar de bond gaat dat niet doen. ,,We hopen dat elk team zijn sportieve plicht vervult’’, zegt een woordvoerder. ,,Om dit soort situaties te voorkomen worden de laatste twee speelronden gelijktijdig gespeeld. Maar ook daarmee kunnen we blijkbaar dit soort situaties niet voorkomen.’’

Ballonnen spelen Twedo in de kaart​

Jannes de Lange, trainer van Twedo, beaamt dat zijn ploeg wel degelijk wat voordeel had doordat de wedstrijd tegen Gasselternijveen te laat was begonnen. ,,Er was een ballonnenactiviteit met de jeugd die wat uitliep’’, vertelt de kampioenstrainer. ,,Dat was niet gepland hoor, maar uiteindelijk bleek dat voor ons wel voordelig te zijn. We hadden wat dat betreft wat meer geluk: de wedstrijd begon iets later en doordat er wordt gewerkt aan de velden moesten we, spelers en staf, eerst een heel eind omlopen. Daardoor begon zowel de eerste als de tweede helft wat later.’’

Mede daardoor was Twedo, dat in het bekertoernooi reikte tot de kwartfinale, dus op de hoogte van de uitslagen in zowel Sleen als in Ter Apel, waar SC Erica met 2-0 won. ,,We wisten toen wel’’, zegt De Lange, ,,dat er misschien toch een kampioenschap in zat. Ja, dan wil je nog wel even een paar doelpunten maken. Maar we hebben ze er echt allemaal zelf ingetrapt, dat heeft Gasselternijveen niet gedaan.’’
DvhN
 

de waan

Well-known member
Ja, ik was eigenlijk alweer te vroeg met mijn bericht, want dit stuk vond ik daarna ook.

Ik zag toevallig die eindstand en de uitslagen en dacht, hmmmm… Maar eigenlijk heeft Sweel het gewoon verkloot dus.
 

bqandy

Well-known member
Drie wedstrijden gezien dit weekeinde en overal vrolijke gezichten. Velocitas kampioen, maar dat kon bijna niet anders. Be Quick 1887 pakte de derde periode en GRC Groningen handhaafde zich. Abubakari schreef er al over, maar nog even het verslag met reacties van de trainer en de afscheid nemende Alt die een hattrick maakte:
 

Abubakari

Well-known member
Mijn nacompetitie begint in Aduard bij de club met meest futuristische naam van het Noord Oosten, Aduard 2000.D54C0361-C25E-407B-927D-20D2259DA733.jpeg
 

Abubakari

Well-known member
64765fde5e245-IMG_4630.JPG

Midden in de weilanden, koei'n aan de kant en voetball'n moar. Aduard 2000-Vitesse'63 (uit Koekange). De winnaar speelt zaterdag op Corpus den Hoorn tegen Groen Geel. En de winnaar is Vitesse'63. Aduard 2000 de (iets) betere ploeg, maar de goeie kansen niet benut. Dan valt ie aan de andere kant, 83' 0-1, in blessuretijd 0-2. Neem aan dat Groen Geel hier zaterdag wel mee af kan rekenen. Bij Aduard 2000 trouwens nog een oude bekende. Oud Veendam, Cambuur en Sparta keeper Leonard Nienhuis. Niet in het doel maar in de verdediging.
 

erka

Well-known member
Staat die gozer daar raar met de armen op de rug. Bang om hands te maken op de middellijn zeker.
 

Abubakari

Well-known member
Broekster Boys won trouwens na verlenging met 2-1 van Winsum. Speelden afgelopen zaterdag ook al tegen elkaar voor de competitie, in Winsum, toen werd het 2-0 voor Winsum. Zaterdag Spijkenisse uit voor de Broek.
 

Abubakari

Well-known member
Nou, wachten op een faillissement van Pelikaan volgend jaar en dan kunnen ze weer in 5C beginnen. Heb helemaal niets met dit soort clubs.
Las net een stuk op de site van het DVHN, daar lijkt het niet op. Ze gaan zich verder versterken en er komen nieuwe sponsoren bij. Afwachten maar wat er bij komt.

Dankzij een JMD verslaggever bij Omrop Fryslan HSV taferelen in Sneek:
ONS Sneek waande zich zaterdag 2 minuten kampioen, omdat de verslaggever van Radio Fryslân doorgaf dat Pelikaan S tegen Oranje Nassau in 1-1 was geëindigd. ‘Dat klopte niet, poeh, dat was een domper, dat heb ik nog nooit meegemaakt’, aldus Ewalt Ottema uit De Wilp, speler van Sneek en voorheen van Marum, in de Friese media. Taferelen als bij Hamburger SV speelden zich af op het Zuidersportpark in Sneek.
bron dvhn
 

Abubakari

Well-known member
BQ Dokkum stond vorige week met 3-1 voor, maar verspeelde het en verloor met 3-4. Vandaag waren ze vrij en moesten ze lijdzaam toekijken hoe de concurenten allen nog wonnen, waardoor ze de nacompetitie in moeten.
En vanmiddag geven ze een 2-0 voorsprong weg waarna ze na penaltys verliezen en degraderen naar de derde klasse.

647b678357d3e-85D7BF42-A24E-40E2-AE72-05AE19C3536F.jpeg

Ik was bij Gorecht-Leovardia, eindigde in 4-0. Wat geflatteerd maar wel verdiend.
 

bqandy

Well-known member
En overigens is het sprookje van Vitesse '63 ook uit. 5-0 verlies tegen Groen-Geel,
Daar was ik bij. Groen Geel was veel sterker. De Groningers werden ook in het zadel geholpen door twee fraai uitgespeelde doelpunten in de beginfase.
 

bqandy

Well-known member
Nog maar één stad Groninger club over in de nacompetitie op zondag. Helpman. Wel met het nodige kunst en vliegwerk tegen Rolder Boys. Busreis van in totaal 7 uur voor GVAV, maar verlies tegen EVV.

 

Abubakari

Well-known member
Zag net de samenvatting, kans op kans voor Rolder Boys, maar hij wilde er niet in waarna Helpman in de slotfase toeslaat. Helaas donderdag uit ipv op de Esserberg.
 
Bovenaan