District Noord

Joost

Well-known member
Verslaggever van het Dagblad vh Noorden had er bij VKW naar gevraagd. maar de club uit Westerbork wist ook niks. Waarschijnlijk weet de KNVB het dus zelf niet eens.

Jongens toch :D

Een vraag over promotie, dat zoek je toch gewoon op in de promotie/degradatieregeling.

De kampioen promoveert naar de Hoofdklasse. Uitzondering hierop is als de kampioen voor 1 oktober 2021 heeft verzocht om horizontaal te willen overstappen en daarmee heeft aangegeven om in het seizoen 2022/’23 uit te willen komen op zaterdag. De kampioen komt dan niet in aanmerking voor promotie en wordt in het seizoen 2022/’23 ingedeeld in de 1e klasse zaterdagvoetbal. Deze promotieplaats in de hoofdklasse wordt opgevuld vanuit de te spelen nacompetitie tussen de herkansers van de hoofdklassen en de periodekampioenen van alle 1e klassen zondagvoetbal
 

bqandy

Well-known member
Ah mooi,mysterie opgelost. Dank je Joost.
Eigenlijk ook wel een erg voor de hand liggende oplossing. :)
 

Abubakari

Well-known member
Stadspark verloor zelfs van hekkensluiter Glimmen ruim, 1-5. Nu staat Stadspark laatste. 1-5, 0-8, 1-6, 0-6, 0-3, 0-7, 2-6, 1-11, 1-5. De laatste 9 uitslagen van Stadspark zaterdag.
En vanavond komt daar nog een 9-1 nederlaag tegen HFC’15 bij. 66 tegentreffers in 10 wedstrijden.

Mamio stond thuis tegen koploper Niekerk bij rust 0-2 achter maar kwam nog terug tot 2-2.
 

Abubakari

Well-known member
Ook naar de topper Velo-BQ1887 vanmiddag?
Ik wel.
6265bac2f3a50-IMG_1186.jpg

De voorsprong van Velocitas op Be Quick 1887 was na twee opeenvolgende nederlagen nog maar 2 punten. Zaterdag kon Be Quick Velocitas van de troon stoten. Voor rust was BQ1887 iets dreigender, maar na rust knalde Velocitas uit de startblokken, 54' 1-0, minuut later megakans gemist, kans BQ1887 en gelijk weer een grote kans voor Velo, daarna een fraai afstandsschot wat op de BQ lat eindigde. In de 74' minuut viel de 2-0 en de beslissing. Kort voor tijd werd het ook nog 3-0, aanval afgeslagen en voorsprong voor Velocitas weer 5 punten. bqandy voelde al nattigheid, die kwam niet eens kijken. Al zal dat wel te maken hebben gehad met de Zondag BQ1887 ploeg die om 18.30 in Meppel speelde tegen Alcides.
Anyway, na rust een leuke topper, voor rust was het wat teveel aftasten.

In 1E is de spanning bovenin weer wat groter. Het leek lang tussen Olde Veste en WHC te gaan, maar die laten nogal wat punten liggen de laatste tijd (dit weekend ook weer beide gelijk, met name WHC tegen degradatiekandidaat Balk was wel verrassend, gaven een 2-0 voorsprong weg). Pelikaan S won zaterdag met liefst 7-2 bij PKC'83 (toch ook een subtopper in 1E) waardoor Pelikaan S nog maar twee punten achter staat op Olde Veste en gelijk is gekomen met WHC.
De stadjers deden goede zaken, VVG won met 1-4 bij Zeerobben en ON met 2-0 van Leeuwarder Zwaluwen en nemen nog meer afstand van de onderste plekken. ON al de vierde zege op rij na eerder 6 nederlagen op rij.
PKC'83 is bezig aan een slechte serie, maar 1 zege in de laatste 9 wedstrijden en nog maar 3 punten meer dan VVG en ON.
Onderin is het niet bepaals Fryslân boppe. Leeuwarder Zwaluwen, Zeerobben, Balk en Burgum gaan uitmaken wie er rechtstreeks uitvliegt en wie er de nacompetitiedans ontspringt. LZ heeft 16 punten, Balk en Zeerobben 14 en Burgum 13. VVG staat tiende met 8 punten voorsprong op LZ.

In 2J is Gorecht de koppositie weer kwijt aan DZOH. Tweede nederlaag op rij, DZOH won wel en is weer eerste. Knickerbockers verloren en staan nog steeds op nc plek, maar de achterstand is vrij klein, dus nog geen paniek.

De teller van Stadspark (3C) zaterdag liep weer aardig op,
1-5, 0-8, 1-6, 0-6, 0-3, 0-7, 2-6, 1-11, 1-5, 1-9. De laatste 10 uitslagen van Stadspark zaterdag.
Komt Zuidlaren-Stadspark 8-0 bij.

Mamio won met 1-4 bij LEO, Dokkum blameerde zich door thuis van laagvlieger V en V te verliezen, buh kwiek wacht nog immer op zijn eerste zege van 2022, deze keer 2-0 verloren van Joure. Laatste zege was op 4 december. Sindsdien 4x gelijk en 6x verloren.

Zondag ben ik niet naar het voetbal geweest, hier een overzichtje:
Opvallendste was wel de 0-0 van gedeeld koploper SVZ bij Groninger Boys, die verloren een week eerder nog met 10-0 van Forward.
Die speelden trouwens ook gelijk.
 
Laatst bewerkt:

de Kok

Member
Ik heb het gezien en moet bekennen dat Velocitas de strijd terecht heeft gewonnen. voor het niveau een prima pot om te zien. bqandy heeft wat gemist. daarna ben ik even naar Meppel geweest en zag een veel beter BQ winnen.
 

Abubakari

Well-known member
Opvallendste was wel de 0-0 van gedeeld koploper SVZ bij Groninger Boys, die verloren een week eerder nog met 10-0 van Forward.
Die speelden trouwens ook gelijk.
Wedstrijd van SVZ blijkt niet gespeeld te zijn. Vond het al verbazingwekkend dat het 0-0 was geworden.
 

Abubakari

Well-known member
Doordat de top 3 steeds punten laat liggen, komt Muntendam weer in de buurt en mengt het zich weer in de titelstrijd.
Zondag is het Forward-Muntendam.
Ik las in de krant dat Forward zaterdag een feestje had gehad, dat kost bij Forward meestal punten.
 

Abubakari

Well-known member
626eabb7939bb-IMG_1207.jpg

Andor Heij heeft de zaterdag op de OOG site al aardig samengevat, ik was bij The Knickerbockers-de Weide, degradatiekraker in 2J. Omdat bij VVG wat minder op het spel stond en ze dit seizoen thuis vrij vaak 1-1/2-1/1-2 spelen dacht ik ga een keer naar TKB. U raadt het al, volop spektakel bij VVG, ze wonnen met 4-3.:oops:
TKB-de Weide was degradatievoetbal, slecht maar vermakelijk. Zelfs het weer werkte mee, het was koud en guur. Terwijl het een dag later aan de overkant 'zonder jas weer' was. Het was namelijk studentenweekend voor mij.
626ead968f3a8-IMG_1217.jpg

Zaterdag The Knickerbockers tegen degradatie, zondag Forward om promotie (tegen nummer 3 Muntendam). Sloot (aanvang 14.30) prima aan op de Fryske Derby, in tegenstelling tot de derby in 1F GRC-Stadspark (aanvang 14.00, uitslag 2-1). Forward won met 4-2, het verlof van enkele Muntendammers was geen succes. Wat een stelletje opgefokte schreeuwerds daar op de bank, en dan met name de leider of assistent trainer. Lees daarover meer op de OOG site.
Daar lees je ook dat GVAV Rapiditas bij nummer 3 Rolder Boys verloor en dat de spanning in 2L bovenin weer wat groter is geworden.

Om nog even terug te komen op zaterdag, Mamio won met 4-1, Dokkum verloor met 4-3 bij nummer twee ODV en jawel... de eerste zege voor buh kwiek in 2022 is daar. 6-0 liefst tegen laagvlieger (Hans?) Nijland.
 
  • Leuk
Waarderingen: PES5
Bovenaan