District Noord

Abubakari

Well-known member
vvgzee.png
Jongens jongens wat een kraker was VVG-Zeerobben, handen vol kansen over en weer (maar na 39 minuten wel 0-2 voor Zeerobben), Tyson Dos Santos maakte er in de 43' minuut nog wel 1-2 van. Twintig minuten na rust kwam VVG ook nog gelijk, maar vier minuten later stond het alweer 2-3 voor zeerobben. VVG zette aan, Zeerobben leunde vooral achterover en 4 minuten voor tijd kreeg VVG loon naar werken, 3-3. En in de laatste minuut van de blessuretijd werd het zowaar zelfs nog 4-3 voor VVG, groot feest!

ON liet bij Broekster Boys twee punten liggen (2-2), PKC'83 verloor thuis met 1-3 van Blauw Wit'34.

Groen Geel won vorige week met 12-1, deze week werd het 11-0. Goed bezig dus. BQ1887 ging hard onderuit tegen Velocitas, pas in de slotfase kon BQ1887 nog wat terug doen, van 5-0 werd het 5-2.

Mamio won met 4-2 bij ONR en staat ook alweer op 6 uit 2.

Dokkum 0-0 tegen Ternaard, dat valt tegen, buh kwiek won wel, 0-1 bij 't Fean'58.
 

Abubakari

Well-known member
Jongens jongens wat een kraker was Roden GRC (1F), rust 0-0, maar toen ging het los. Kort voor tijd stond GRC met 4-2 achter en leek de tweede nederlaag een feit. GRC boog de achterstand in de absolute slotfase echter nog om in een 5-4 zege. In een wedstrijd waarin alle 9 treffers na rust vielen nam GRC 10 minuten na rust de leiding via Yannick van Duyn, via Enrico Wardenier en Robin van der Tuin nam Roden vervolgens de leiding. Na de 2-2 van Robin van Linschoten waren er nog tien minuten te gaan, van der Tuin maakte kort na elkaar de 3-2 (84′) en de 4-2 (86′) voor Roden en de wedstrijd leek beslist. GRC toonde veerkracht en scoorde in de laatste minuut 4-3 via Sanders. In blessuretijd bezorgden Rens Wardenier en Robin van Linschoten GRC zowaar nog de zege.

Ik was daar niet bij, ik was bij GVAV Rapiditas-Peize, werd 3-1, makje voor GVAV Rap. Daarmee de enige met 6 uit 2 in 2L. Al zijn er ook wat clubs die pas 1 wedstrijd speelden.
GVAV-Peize-1024x617.jpg

Zo te zien had de terreinknecht een borreltje op.

Forward speelde 0-0 tegen Nieuw Roden, Groninger Boys maakte gehakt van SVZ, de club van Andre, het werd 7-3.
 

Abubakari

Well-known member
Oranje-Nassau-Winsum-1024x492.jpg
0-0 maak ik hoogstzelden live mee, maar vanmiddag bij ON-Winsum was dat wel de uitslag. Winsum raakte wel 3x het aluminium, verder een vrij belabberde wedstrijd.

Nee dan VVG, vorig seizoen troosteloos onderaan in 1E, nu na 2 duels nog zonder puntverlies, uit bij Drachtster Boys werd met 3-2 gewonnen.
Met PKC’83 gaat het minder, die verloren met 3-1 van Olde Veste en hebben pas 1 punt. Olde Veste is de enige met 9 uit 3.
Groen Geel won deze keer slechts met 2-0, Mamio won met 4-1 en heeft nog de maximale score.

Dokkum verloor bij ODV met 1-0, buh kwiek plette VVI, 8-0.
 

Abubakari

Well-known member
index-3.png


Vandaag weer gewoon 6 goals gezien. GRC won thuis met 5-1 van WVV, dat was mede te danken aan een bliksemstart. Twee niet al te handige overtredingen leverden GRC in de eerste 5 minuten twee strafschoppen op die beide door Erwin Alt benut werden. WVV herstelde zich van de zwakke start en kwam na 20 minuten terug tot 2-1, maar zag Yannick van Duyn op slag van rust de marge weer terug brengen naar twee treffers. Na de 4-1 van Robin van Linschoten halverwege de tweede helft was de wedstrijd wel zo’n beetje gespeeld, kort voor tijd maakte Jasper Kingma er nog 5-1 van. GRC staat met 6 uit 3 vierde. De wedstrijden van SC Stadspark (1F), GVAV Rapiditas, Helpman en Gruno (2L) gingen niet door vanwege coronabesmettingen her en der. Lewenborg (2L) speelde wel, 3-0 onderuit bij Stadsanaal.
Forward (3B) speelde weer (derde keer) gelijk, 2-2 deze keer, Groninger Boys (3B) verloor met 3-2.
 

Abubakari

Well-known member
vvgbalk.png
Het kan verkeren, VVG werd vorig seizoen gered door de corona crisis, stond troosteloos onderaan, nu met 9 uit 3 één van de twee clubs in 1E zonder puntverlies, de andere is Olde Veste (12 uit 4) en daar speelt VVG volgende week (thuis) tegen. Vanmiddag hadden ze een makje aan Balk, 3-1 en tegen de stugge verdediging vooral na rust veel kansen gecreeërd. VVG speelt ook gewoon echt goed, paar nieuwe spelers er bij en meer een team dan vorig jaar.
ON won uit bij Burgum (die ook nog alles hadden gewonnen) met 2-4. 4x Thomas Careman die na 4 wedstrijden al 10 x heeft gescoord. Of eigenlijk 9, want die ene tegen Lwader Zwaluwen was eigenlijk een eigen goal van 1 der zwaluwen, maar toe maar weer.

Groen Geel won de eerste twee wqedstrijden met 11 goals verschil, maar stond vanmiddag bij rust tegen Aduard 2000 met 2-0 achter. Pas in de laatste 11 minuten kwamen ze op schot, 4x raak, 2-4 gewonnen en net als Velocitas 12 uit 4 in 3C.

Mamio moest naar Rood Zwart Baflo maar op Baflonello was coronavrees, dus geen Mamio deze week.
Dokkum speelde wel, 2-2 tegen Harkema Opeinde, de 2-2 van HO viel in de 90'minuut. buh kwiek doet ut mar best, weer won, 12 uit 4 na een zege bij Kollum.
 

Abubakari

Well-known member
Dan is 10 goals in vier wedstrijden in de eerste Klasse nog steeds veel en knap. Overigens maakte hij er een paar jaar terug bij BQ1887 in de derde divisie ook 21.
 

Abubakari

Well-known member
IMG_20201011_164131.jpg
Vanmiddag naar de koploper in 2L geweest, en koploper vzijn ze nog steeds, GVAV Rapiditas won met 3-1 van Rolder Boys en staat op 9 uit 3.
Begin was veelbelovend, in de 6', 7' en 8' minuut werd er gescoord, (1-0, 1-1, 2-1), daarna was de koek zo'n beetje op, nog eentje, 3-1.

GRC (1F) won ook weer, 2-3 bij FVC, en staat op 9 uit 4. Stadspark (1F) drie keer rood en pas nadat ze met 8 man stonden ging het mis, 3-0 uit bij Jobbegea, 0 uit 3 voor Stadspark. Gruno (2L) won de derby bij Lewenborg (1-3).

Groninger Boys verloor thuis met 1-7 van Munt'ndaam, Forward won van de club van Andre, SVZ, met 2-0. Forward had daarvoor alles gelijkgespeeld.
 

Abubakari

Well-known member
Waar komen die titelaspiraties bij SVZ vandaan? 3 uit 4 en weggespeeld door de nummer 12 waar ze 7-3 verliezen, lijkt mij vrij stug dat SVZ mee gaat doen om de titel.
 

erka

Well-known member
Tribune van LSC 1890 uit Sneek is gekozen tot mooiste tribune van Noord-Nederland
2e werd de tribune van Stedum
3e van Be Quick op de Esserberg.

Mooie top drie. Die van Sneek is inderdaad een pareltje en dat monsterding van Stedum past het hele dorp op :)
 

erka

Well-known member
De tribune van VV Dokkum zat ook bij de 12 mooiste en kreeg een goeie beoordeling van de vakjury.


Leuk filmpje! Had ik nog niet gezien. Oog van de architect wel mooi. Is ook niet de minste.

Met zijn uitleg erbij had ik Be Quick op 2 gezet en Stedum op 3. Maar Sneek wint nog steeds.
 
Bovenaan