District Noord

bqandy

Well-known member
De topper in 2J zaterdag werd nooit echt een topper vanwege het matige voetbal. Gorecht - Noordscheschut 0-1. Gorecht haakt even af voor de titel.

En opvallend in de eerste klasse J. Koploper Oranje Nassau onderuit tegen degradatiekandidaat VKW.
 

Abubakari

Well-known member
65b59a797bd5b-IMG_3524.jpeg

Gorecht-Noordscheschut was inderdaad 2x niks, s Avonds nog naar Helpman-Stadspark geweest, stuk leuker. Tussen de 22’ en 27’ minuut vier goals, 2-2. Tussen de 2-1 en de 2-2 (penalty, direct na de overtreding viel het licht uit)
65b59abb7329e-IMG_3530.jpeg


werd er geswitcht naar het hoofdveld van buurman BQ1887 omdat het licht het daar wel deed. Het licht ging drie minuten later alweer aan, 1 lamp die het niet deed maar nog genoeg licht. Maar al eerder haperingen en daarom niet verder bij Helpman maar verder bij BQ1887
65b59b03a46a6-DA182BD5-D33D-4580-987D-E756501D2A90.jpegDaar werd de penalty benut, 2-2. Daarna liep Helpman nog voor rust uit naar 5-2 en na rust zelfs naar 9-2.
65b59b45ba359-IMG_3528.jpeg


De andere favorieten deden het niet zo best, hoewel hekkensluiter Mamio het best goed deed bij nummer 4 Zuidhorn maar in de laatste minuten een 1-2 voorsprong omgedraaid zag worden naar 3-2 nederlaag.
Dokkum (tweede) ging met 4-0 onderuit bij Noordbergum, breekpunt was een rode kaart kort voor rust en de 2-0 vlak daarna.
Buh kwiek verloor ook weer eens, 0-1 van ONR en staat tiende, dat is nc tegen degradatie ipv de verwachte directe promotie terug naar de tweede klasse.
VVG ging ook weer dik onderuit, 1-6 tegen Wolvega. Maar goed, die spelen met een vijfde klasse selectie in de tweede klasse, dus das niet heel raar.
 
Laatst bewerkt:

bqandy

Well-known member
Nog even over dat licht bij Helpman - Stadspark. Ik heb ff gebeld. De hele namiddag en avond en ook vrijdagavond viel op de velden van Helpman het licht uit of begon te knipperen. Ik laat het hele technische verhaal maar achterwege, maar er is toen na contact met de gemeente een soort noodverlichting aangezet en ineens ging het licht in het stadion van Be Quick, waar men al klaar was, weer branden. Helpman belde Be Quick of daar verder gespeeld kon worden. Dat was in een paar minuten geregeld. De scheidsrechter vond het op sommige plekken namelijk bij Helpman te donker en het was ook onzeker of het licht wel bleef branden.

Het veld van BQ heeft de maximale afmetingen en er was nog even de grap vanuit Helpman of hun spelers dat conditioneel wel zouden trekken. Maar dat zat dus wel goed met een 9-2 zege........

En mooi dat clubs elkaar zo uit de brand helpen. Voor komend weekeinde kunnen ze weer lekker samen puzzelen, want het wordt zaterdag volle bak met jeugdwedstrijden van BQ en Helpman.
 

Abubakari

Well-known member
Het veld van BQ heeft de maximale afmetingen en er was nog even de grap vanuit Helpman of hun spelers dat conditioneel wel zouden trekken. Maar dat zat dus wel goed met een 9-2 zege........
Ze zeiden bij Helpman dat het zeer zeker in hun voordeel was als aanvallende ploeg. Het hoofdveld van Helpman is een stuk smaller.
 

Abubakari

Well-known member
Opmerkelijk transfernieuws. Mark Jan Fledderus, oud prof en oud TD FC Groningen naar vierdeklasser HSC uit Sappemeer.

Hij is er alweer mee gestopt omdat hij zaterdag een tegenstander in het gezicht geslagen heeft.

 

Abubakari

Well-known member
En de publiciteitsgeile Nijland gaat even draaikonten. En zit ook vrolijk te liegen met zijn “ we hebben gelijk besloten dat ie volgende week niet speelt”.
Respectievelijk uit de krant van zaterdag-maandag-zaterdag-maandag.

IMG_3539.jpeg
IMG_3538.jpeg
IMG_3540.jpeg
IMG_3541.jpeg
 

bqandy

Well-known member
Het was dat we gezellig stonden te keuvelen langs de lijn. Maar verder..... wat een draak van een wedstrijd tussen GVAV en Velocitas.

 

Abubakari

Well-known member
65c959d3cf252-IMG_3626.jpeg

Ja, dat was echt een klotewedstrijd. Wedstrijden die 0-0 eindigen zie ik zelden of nooit bij het amateurvoetbal maar dit was echt een typische 0-0 wedstrijd.
Had ook nog voor de stadsderby annex degradatiekraker Forward-Stadspark in de tweede klasse kunnen kiezen, maar ook die eindigde zowaar in 0-0. Forward diep weggezakt na een prima seizoenstart maar inmiddels al een stuk of 7 wedstrijden zonder zege en scoren doen ze ook vrij weinig.

De aftrap naderde en nog steeds was-ie er niet: aanvaller Max Oogink, bezig met zijn vijfde seizoen bij de studentenclub. Maar paniek was er allerminst in de Forward-gelederen, eerder gelatenheid. ,,Laatst kwam hij ook al niet opdagen toen we tegen Oldeholtpade speelden’’, zei trainer Jorrit Smink. ,,Toen is een van de jongens naar zijn huis gereden om een kan water over zijn hoofd te gooien. Dat hielp.’’

Vier klappen

Voorzitter en wisselspeler Dominic Bouvy onderbrak Smink. ,,Ik heb hem vier klappen in zijn gezicht gegeven met de vlakke hand’’, verbeterde de preses zijn trainer. ,,Dat hielp.’’
Bron dvhn

Andere opvallende uitslag in die klasse, de redelijk ongenaakbare koploper Roden verloor met 6-4 van laagvlieger Stadskanaal wat met 3-0, 4-1 en 6-2 voor heeft gestaan.
65c95cb03062a-IMG_3611.jpeg

Op zaterdag eerst naar GRC-PKC’83 geweest, ook geen geweldige wedstrijd, weinig kansen en een simpele 0-3 zege voor PKC’83.
Koploper ON verspeelde voor de winterstop alleen punten in stadsderbys, die wonnen ze vorige week (4-1 tegen GVAV Rapiditas), nu zijn het de Drentse clubs waar ze puntenlaten liggen. Zaterdag 0-0 bij SVBO en de vorige uitwedstrijd verloren ze bij VKW met 2-1. Nog wel koploper, 2 punten voor op HZVV en DZOH.
Volgende week kunnen ze de eerste periode pakken, moeten ze wel weer (thuis deze keer) tegen een Drentse club, WKE’16. Concurrent in de eerste periode WVV moet echter naar nummer 3 DZOH, dus wie weet kunnen ze zelfs met puntverlies nog de periode pakken.
Na GRCPKC nog de laatste 70 minuten van BQ1887-Buitenpost gezien, dat was, vooral na rust, een leuke wedstrijd.
65c95d68a4be6-IMG_3617.jpeg

Eindigde in 2-2 waarbij BQ1887 een penalty benutte maar ook eentje miste.


Dan nog Dokkum en Mamio en VVG. Weinig goeds over te melden. Dokkum stond er met een paar wedstrijden minder gespeeld bij de winterstop prima voor maar verloor twee weken terug met 4-0, won daarna met 1-0 en scoorde zaterdag 3 x maar verloor (alweer) met 4-0. Drie eigen doelpunten inderdaad.

Buh Kwiek verloor ook weer en staat nog steeds in het rechterrijtje in de derde klasse.

Mamio staat laatste, won pas één keer, van WVV zat, moesten ze dit weekend weer tegen, 2-0 verloren.

VVG won ook pas twee keer dit seizoen, oa van FC Lewenborg, daar verloren ze zaterdag met 1-5 van. Verhaal is dat ze dachten dat ze een doorstart in de vijfde klasse zouden maken maar in de tweede klasse verder moesten. Verliezen nu wekelijks met ruime cijfers. Volgend jaar hopelijk en waarschijnlijk een team waarmee je in de derde klasse wel mee voor de dag kan komen want zo is er niet veel aan.

Hebben we HSC uit Sappemeer nog, laatst in het nieuws met Fledderus, dit weekend gestaakt en uiteraard geven ze de scheidsrechter de schuld nadat een aantal heethoofden zich weer eens hebben laten gaan. Voorzitter Hans “ik doe alles voor publiciteit” Nijland zat zelf op de Canarische Eilanden, wist niet wat er gebeurd was maar had zijn mening net zo vrolijk wel klaar.
 
Laatst bewerkt:

de waan

Well-known member
In de categorie zeuren om het zeuren over de KNVB: miepen dat ze niet in het voorjaar nog kunnen kiezen voor horizontaal overstappen. Meine Gute...
 

erka

Well-known member
Pelikaan S houdt er mee op.

Geen wonder, na het overlijden van Bulten is het geldinfuus natuurlijk gestopt.
 

bqandy

Well-known member
De geruchten gingen al langer en werden helemaal gevoed omdat er nog geen vervanger was voor de trainer Wentink die na dit seizoen vertrekt. Maar toch een eerbetoon aan Bulten. Hij wilde de hoofdklasse halen met zijn club. Hij heeft het zelf niet mee mogen maken, maar de missie is geslaagd.
De vraag is wel of je dit als dorpscluppie had moeten doen.

 

noordooster

Well-known member
En zo gaat Pelikaan S terug naar het niveau waarop ze tot voor kort altijd speelden.
DvhN besteedt er ook een uitgebreid artikel aan:

FDS uit Havelterberg houdt er helemaal mee op.
De club verbleef jarenlang met het eerste op het laagste (standaard)amateurniveau of in een reserveklasse.
Totdat enkele jaren geleden een vriendengroep uit Steenwijk eo zich aanmeldde. Toen klom men op tot enkele jaren derde klasse.
Intussen is die groep grotendeels verdwenen en ziet het bestuur er geen heil meer in om verder door te gaan.
 
Laatst bewerkt:
Bovenaan