Het grote Feyenoord transfertopic

De Wolf

Well-known member
Voorlopig alleen Brenet zoals het lijkt. Misschien ook Jorrit als hij niet terug wil naar Moskou. Maar ik hoop meer voor gevegt dat hij bij zijn favoriete Heerenveen tekent.
 

Jamel

Administrator
Forumleiding
Vandaag is de transfer van Danilo naar Feyenoord door zowel club als speler bevestigd.


Ik ben echt enthousiast over deze transfer. Ten Hag heeft hem meermaals 'zijn beste afmaker' genoemd. En wat ik verder van hem weet is dat het een speler is die veel meters maakt en een behoorlijke techniek heeft. Kan in de spits, maar ook vanaf de zijkant of achter de spits spelen. Ik denk dat hij een jongere versie van Linssen kan zijn. En in het slechtste geval kunnen we hem vast voor een paar miljoen verkopen.
 

Jacco

Well-known member
Een overgang van Ajax naar Feyenoord ligt blijkbaar minder gevoelig dan andersom.
(ok, het maakt natuurlijk ook uit of het om wisselspeler of vedette gaat)
 

Abubakari

Well-known member
Ik ben echt enthousiast over deze transfer. Ten Hag heeft hem meermaals 'zijn beste afmaker' genoemd.
Dat blijkt niet uit de cijfers die op Ajax showtime stonden over het afgelopen seizoen:

Wie wat negatief opvallen zijn Danilo en Antony. Laatstgenoemde overlegt an sich prima cijfers, maar is niet bepaald effectief op het gebied van schoten. Zijn landgenoot doet het echter niet veel beter. Ten Hag noemde hem één van de beste spitsen in de vijandelijke zestien, maar dat kwam er niet bepaald uit. Slechts één op de acht schoten werd een goal bij Danilo.

Ten Hag zei dat overigens niet meermaals maar één keer, in november voorafgaand aan Sparta-Ajax toen als verklaring dat hij voor Danilo koos omdat Haller ziek was. Ajax won met 0-1 en Danilo werd gewisseld.
 
Laatst bewerkt:

Jamel

Administrator
Forumleiding
Dat blijkt niet uit de cijfers die op Ajax showtime stonden over het afgelopen seizoen:

Wie wat negatief opvallen zijn Danilo en Antony. Laatstgenoemde overlegt an sich prima cijfers, maar is niet bepaald effectief op het gebied van schoten. Zijn landgenoot doet het echter niet veel beter. Ten Hag noemde hem aan het begin van het seizoen één van de beste spitsen in de vijandelijke zestien, maar dat kwam er niet bepaald uit. Slechts één op de acht schoten werd een goal bij Danilo.
Ten Hag heeft diezelfde woorden later nog een paar keer herhaald. En qua voetbalverstand heb ik Ten Hag vrij hoog zitten. Net als Slot trouwens, en die is, na gesprekken met Danilo, ook erg positief. Dat helpt ook mee in mijn gevoel, nadat ik vorige week een interview met Slot heb gezien waarin hij vertelt over op welke manier hij zijn selectie samenstelt. Allemaal geen garanties, Danilo zal het moeten laten zien. Mijn grootste twijfel zit hem in de angst die jij laatst al beschreef. Qua talent zit het verder wel goed, denk ik. Maar hij zal met voldoende zelfvertrouwen moeten spelen en (net als Dessers deed) gelijk een paar goals moeten maken en niet te lang op nul blijven staan. Als dat laatste gebeurt, zie ik het wel wat somberder in.

Moet overigens zeggen dat ik respect heb voor het overgrote deel van de reacties van Ajacieden die ik heb gelezen. Wensen die jongen allemaal succes, dat waardeer ik zeer. Andersom was het wel anders geweest, zoals Jacco al terecht opmerkte. Fijn dat het ook zo kan.
 

De Wolf

Well-known member
Een overgang van Ajax naar Feyenoord ligt blijkbaar minder gevoelig dan andersom.
(ok, het maakt natuurlijk ook uit of het om wisselspeler of vedette gaat)
Een deel van de aanhang zal niet Zo blij mee zijn. Blijft er eentje van 020 om het nog netjes te zeggen.
 

Max

Administrator
Forumleiding
In de KKD iedere 100 minuten een goal en in de eredivisie iedere 136 minuten. Alleen speelt hij echt te weinig om die statistieken waardevol te maken. Hij is echter relatief jong nog en kennelijk ziet Slot wat in hem. Transfervrij kan je dit risico wel nemen. Zorgt ervoor dat je wellicht elders in de selectie straks wel een transfersom kan neerleggen voor een versterking.
 

Jacco

Well-known member
Bij Twente eerste seizoenshelft weergaloos en de tweede seizoenshelft totaal onopvallend.
Hij had een enorme klik met Cerny, maar die laten jullie maar lekker bij Twente.
 
Bovenaan