Binnenlands nieuws

Status
Niet open voor verdere reacties.

gevegt

Well-known member
Van RTOost geplukt.
zaterdag 22 augustus 2015 | 11:13

Laatst bijgewerkt: 22-8-2015 | 19:17

Door: Ties van der Heide

Jihadstrijder Victor Droste uit Heeten heeft begrip voor de aanslag die gisteren in de Thalys is gepleegd. In de hogesnelheidstrein tussen Amsterdam en Parijs verijdelden twee Amerikaanse militairen een aanslag.
Droste meent dat het om een islamitische terreuraanslag gaat en laat vanuit Syri? weten dat dit blijft voorkomen, zolang westerlingen in 'hun' gebieden zitten. De 27-jarige Droste vertrok in 2013 vanuit Nederland naar Syri? om daar te gaan vechten in de jihad.

Wilders en Islam
Hij zegt in contact met RTV Oost door politicus Geert Wilders in aanraking te zijn gekomen met de islam en uiteindelijk moslim te zijn geworden.
"De opkomst van Wilders heeft ervoor gezorgd dat ik mij ben gaan verdiepen in de islam. Hoe kon zo'n sukkel met knullige oneliners nou zo populair worden? Hij sprak volgens velen de taal van het volk. Was Nederland dan zo ver gezonken, dacht ik vaak", vertelt Droste.

Aanslagen

De jihadstrijder denkt dat Nederland niet bang hoeft te zijn voor aanslagen."Maar ik hoop dat ze toch eens gaan nadenken waarom moslims soms aanslagen plegen in het westen. Dit zijn geen acties, dit zijn reacties."

Overigens is Droste niet van plan om terug te komen naar Nederland, hoewel hij wel terug zou kunnen komen. "De reis hoeft niet zo'n probleem te zijn, maar de aankomst op Schiphol zal een angstig moment worden." Daarmee doelt hij op de arrestatie die hem daar waarschijnlijk te wachten staat.

'Heb mijn paspoort nog'

"Jihad verlaten is een erg grote zonde in de islam, maar zorgt er niet voor dat je afvallig wordt," aldus Droste. "Ook heb ik mijn paspoort nog en heeft geen van mijn leiders mij ooit gevraagd die in te leveren. Het zijn net mensen..."
Hebben Geen Stijl en de Telegraaf dit bericht al overgenomen?
 

Max

Administrator
Forumleiding
Nee, maar ik heb geen moeite ermee wanneer zijn Nederlandse nationaliteit wordt ingetrokken.
 

zwammy

Well-known member
En hij 72 geiten krijgt omdat de rest van de strijders HIV hebben omdat ze allemaal over elkaar gaan daar :D

Nederland is inderdaad ver gezonken, hoop dat je snel verlost bent van je vlassig baardje Victor el asbakkie
 

zwammy

Well-known member
Oei, ze zijn een terrorist kwijt die op weg was naar Nederland voor een aanslag. Gelukkig doen we er hier geen aandacht aan geven want dan gaat het vanzelf over. Spannend :rumcolaa:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan