De Bewegers

Max

Administrator
Forumleiding
Vanavond de eerste keer dat ik de donderdagavond training mee heb gedaan. Die is zolang het licht genoeg is standaard in het Amsterdamse Bos. Het was knap benauwd in het Amsterdamse Bos, dus normaal gesproken zou ik vooral er een langzame duurloop van maken. Nu stond er echter een training op het programma, dus dan heb je het programma af te draaien. Vijf keer 1.600m op 10EM tempo. De eerste twee gingen in 10km tempo, de derde dat was ongeveer het 10EM tempo en de laatste twee heb ik meer aangegrepen om wat met de tips wat betreft looptechniek van de trainer te doen. Die zaten toch wel vijf tot tien seconden per km boven mijn 10EM tempo. Al met al wel tevreden, want het was dus uitermate benauwd en het parcours wat moest worden afgelegd was ook rottig.

Van de week ook het eerste hardloopschema ontvangen. Staan naast de twee trainingsdagen ook twee opdrachten voor het weekend op. Ik vermoed dat ik dan toch een voorkeur geef om dan vooral lekker mijn eigen ding te doen.
 
Laatst bewerkt:

Max

Administrator
Forumleiding
Ik heb mij ingeschreven voor de Bruggenloop Jozsef. Met streeftijd onder de 1.05 om in het eerste startvak te starten. Anders zit je in een vak van 1.05 - 1.15 waar verder geen controle op is. De organisatie wil nog wel bewijs per e-mail ontvangen van een 15 km binnen de tijd van 1.05 gelopen na 31 december 2011. Ik heb drie keer in 1.03 gelopen, maar die heb ik gelopen in 2007 en 2008. Eerste weekend van september maar meedoen aan de 30 van Noord om daar de 15 km binnen die tijd te lopen. Ik zou verwachten dat ik weer in staat ben om dat te redden. Eind juni zat ik op 1.10.30 op de 10 EM bij de Midzomernachtcross. Toen heb ik de laatste kilometers een hoop tijd verloren doordat ik toen vooral 10 km liep en 10 EM dan wat veel is.
 

Max

Administrator
Forumleiding
Inmiddels ingeschreven voor de 30 van Noord. Daar dus de 15 km binnen 1.05 zien af te leggen. Waarschijnlijk dat ik vrijdag weer een 10 km wedstrijd ga lopen. Dat zou een goede indicatie moeten zijn waar ik nu sta. Sinds eind juni geen wedstrijd meer gelopen. Toen zat ik op 42 minuten en 13 seconden op de 10 km onder extreem warme omstandigheden zonder water. Dit keer de 10 km binnen de 42 minuten lopen en ik zou aardig op schema liggen voor een 15 km binnen 1.05.

Gisteren een van de twee trainingen voor het weekend braaf uitgevoerd. Een tempoloop van 4 x 10 minuten om en en om 10 EM tempo om marathon tempo. Mijn horloge bleek per ongeluk op gemiddelde snelheid te staan, dus de 10 EM fases waren wat aan de snelle kant en de marathon fases waren wat aan de langzamere kant. Aan het einde nog 2,5 minuut om 2,5 minuut gelopen, omdat ik anders te ver van huis zou eindigen met mijn training. Ging op zich wel lekker de training.
 

Jozsef

New member
Ik heb mij ingeschreven voor de Bruggenloop Jozsef. Met streeftijd onder de 1.05 om in het eerste startvak te starten.

Dan sta je dus gewoon tussen de toppers. Dat heb je dan toch aardig knap voor elkaar gekregen 't afgelopen jaar.
Ik sta ergens halverwege, in startvak 1.25/1.30 min. Binnen de anderhalf uur is voor een eerste 15 km wel prima voor mij.
Morgen als 't weer meewerkt weer naar de Heuvelrug voor 3 mtb-routes aan ??n stuk: Leersum/Amerongen/Rhenen.
 

Eef de Kip

Well-known member
Žuti;48425 zei:
Jij nog wat kilometers gemaakt deze zomer?

Nope, net als vorig jaar. In het voorjaar je de tering fietsen omdat je een doel hebt en dan zakt het helemaal in. Moet ook eerlijk zeggen dat ik me er de afgelopen paar weken met mooi weer niet toe kon zetten. Gewoon ordinaire luiheid.

Probeer wel nog wat meters te pakken in het najaar.
 

Pascallovic

Well-known member
Ik heb mijzelf ook voor de 30 van Noord opgegeven, maar ga de 30 km doen als training. Hopelijk gaat het beter dan zondag toen ik geen eens 05:45 per km kon volhouden voor 25 km. Nu had ik ook wel een virusje/verkoudheid afgelopen week waardoor ik ook een aantal dagen op bed gelegen heb. Ook voor het eerst sinds begin juli dat ik ging hardlopen, dus dat zal ook wel een rol gespeeld hebben. Komende weken maar weer wat vaker trainen.

Dam tot damloop komt er natuurlijk ook weer aan en 27 september de laatste lange trainingsloop van 30 km voor de Marathon in oktober.
 

Max

Administrator
Forumleiding
Zelf die 25 km gelopen of deelgenomen aan de trainingsloop bij Phanos? Verder wel een behoorlijke poos niet hardgelopen. Wel op een andere manier nog gesport?
 

Pascallovic

Well-known member
Zelf die 25 km gelopen of deelgenomen aan de trainingsloop bij Phanos? Verder wel een behoorlijke poos niet hardgelopen. Wel op een andere manier nog gesport?
Trainingsloop bij Phanos. Wel goed geregeld overigens. Had de Nijmeegse vierdaagse gewandeld en daarna anderhalve week last gehad van mijn achillespees, waardoor sporten niet mogelijk was. Heb dus wel erg lang stilgezeten qua intensief sporten. Anders had ik wel eerder de draad opgepakt.
 

Max

Administrator
Forumleiding
Dat is inderdaad prima geregeld. Een keertje aan de 20 km trainingsloop meegedaan. Dit keer zag ik er voor mij het nut niet echt van in, dus heb ik mijn eigen trainingsprogramma afgedraaid. Het was ook behoorlijk druk viel mij op. Mijn vader had meegedaan en ik reed mee naar Hoorn, dus ik ben ook nog even bij Phanos geweest.
 

Pascallovic

Well-known member
Dat is inderdaad prima geregeld. Een keertje aan de 20 km trainingsloop meegedaan. Dit keer zag ik er voor mij het nut niet echt van in, dus heb ik mijn eigen trainingsprogramma afgedraaid. Het was ook behoorlijk druk viel mij op. Mijn vader had meegedaan en ik reed mee naar Hoorn, dus ik ben ook nog even bij Phanos geweest.
Oke, lag het tenminste niet aan mij dat ik het nog wel druk vond voor een trainingsloop.
 

Max

Administrator
Forumleiding
Oke, lag het tenminste niet aan mij dat ik het nog wel druk vond voor een trainingsloop.

Zal er ook wel mee te maken hebben dat het echte hardloopseizoen nog niet is begonnen en er nu weinig concurrerende lopen zijn. Op 5 september staat bijvoorbeeld de 30 van Noord tegenover de trainingsloop, dus dan zal het wel rustig zijn bij de trainingsloop.
 

Max

Administrator
Forumleiding
Inmiddels mij tevens ingeschreven voor de Evian run van komende vrijdag en de Zevenheuvelenloop in november. Is mijn hardloopagenda toch weer aardig gevuld.
 

Max

Administrator
Forumleiding
Vanavond weer getraind. 6 x 1 km op halve marathon tempo stond op het programma. Ietsje harder dan dat gelopen. Ging wel weer lekker. Daarna nog twintig minuten uitgelopen. Volgende week staat 10 x 1 km op hetzelfde tempo op het programma, dat wordt nog wat.

Verder denk ik tot vrijdag even rust houden. Ik voelde de training van zondag nog in mijn kuiten. Ik wil vrijdag wel ongehinderd gaan knallen. Het zou lekker zijn als ik vrijdag de tien kilometer binnen de 42 minuten kan lopen.
 
?

?uti

Guest
Ik denk dat ik ook een van 09 tot 17 uur baan neem, iedere avond tijd om te trainen. Ieder weekend ook volop tijd voor training, tochten em cyclos.

Zaterdag ochtend starten aan de geants des ardennes. De hele week nog geen kilometer kunnen trainen omdat ik steeds van huis ben. De wekker ging deze ochtend al om 04 uur, een uurtje later was ik al "druk" aan het werk, nog tot 14 uur vanmiddag en daarna ga ik direct door naar lowlands waar ik ook tot 04 uur blijf hangen. Hoop om 6 uur thuis te zijn, dan even gauw slapen en rond 17 uur vertrek ik naar Belgie.

Ideale voorbereiding, haha.
 

Jozsef

New member
De Bewegers

Ik vond 't al zo rustig op Strava. Dacht al dat je op vakantie was.
Ik ga zaterdag weer naar De Posbank. Blijft toch ??n van mijn favoriete (en zwaarste) tracks. Ruim 50 km afzien. :duim:
Dinsdag al 30 km gereden op 3 intensieve tracks rondom Oosterhout, en morgen nog ff 10 km hardlopen.
Nog een paar daagjes, dan is de vakantie voorbij. Nog snel profiteren dus. Succes in de Ardennen.
 
?

?uti

Guest
Nee valt mee, zit gewoon in een super drukke periode. Het is hoogseizoen voor mijn branche een ook de vaste opdrachten gaan gewoon door. Geen tijd om stil te zitten dus, laat staan om op de fiets te stappen.


Succes op De Posbank, inderdaad heerlijk fietsen daar. Hoop dat het er niet al te druk is, maar dat zal vast meevallen op het MTB parcours?
 

Jozsef

New member
De Bewegers

MTB-parcours Rheden is lang, moeilijk en je kan 'm twee kanten oprijden. Ruimte zat dus, in ieder geval geen "toeristen" Ik pak vanaf A50 Schaarsbergen de zuidkant tot Laag-Soeren (25km) en dan hetzelfde stuk over oa de Posbank weer terug.
Je mist dan het vlakkere stuk over de Loenermark, maar blijf wel konstant op en af gaan op de stuwwal. Volgende keer een keertje mee op de MTB? http://www.mtbroutes.nl/route/505/Rheden
 
Laatst bewerkt:

Max

Administrator
Forumleiding
Het zou lekker zijn als ik vrijdag de tien kilometer binnen de 42 minuten kan lopen.

Het scheelde niet veel, het werd 42 minuten en 12 seconden. Het echt als een testloop gebruikt. Ik was behoorlijk hard gestart met 4:03 min/km en 4:06 min/km op de eerste twee kilometers. Gezien het parcours met veel vervelende bochten, een lange klim, het warme weer, het de gehele loop alleen lopen en het feit dat je door een kansenwijk loopt (pubers die bewust in de weg lopen, naast je gaan meelopen om je te irriteren) een prima resultaat. Helaas kreeg ik tijdens de laatste kilometer steken in mijn zij (toch iets teveel of te laat gegeten), anders was die 42 minuten denk ik wel gelukt. Ik heb er eigenlijk wel vertrouwen in dat die 15 kilometer over twee weken binnen 1 uur en 5 minuten gaan. Iets gedisciplineerder en stabieler lopen.

Even kijken of ik dit weekend nog een keer ga hardlopen. Zo ja, dan wordt het een hele rustige duurloop/herstelloop.
 
?

?uti

Guest
G?ants des Ardennes is een kleine teleurstelling geworden. Na 55km helaas moet opgeven als gevolg van een valpartij. Schade aan de fiets, aan kleding en ook een beetje aan mezelf. Heb na de val nog geprobeerd door te rijden, dat ging wel, maar niet goed genoeg om nog 100km op een zwaar parcours te kunnen volbrengen. Zo eindigde mijn G?ants des Ardennes 2015 dus al na 55km. Flink balen, maar volgend jaar beter.

Als slagroom op de taart is bij de val mijn telefoon ook gebroken...zucht.
 
Bovenaan