Bizar Nieuws

De Wolf

Well-known member
Een kandidaat in Masterchef UK maakte een authentieke Maleisische schotel met kip klaar. ?Niet krokant genoeg?, vond de witte jury. Maleisi? is kwaad, want ?kip rendang? moet niet krokant zijn.

Masterchef UK: Kandidaten werken zich urenlang uit de naad voor verfijnde gerechten, die juryleden John Torode en Greg Wallace dan met veel smaak beschrijven en beoordelen. Toen Wallace de ?kip rendang? van de Maleisische deelneemster Zaleha Kadir Olpin neersabelde, kon hij nog niet vermoeden dat hij een intercontinentaal relletje zou ontketenen waarin zelfs de Maleisische premier zich mengde.

?Het kippenvel is niet krokant en de saus zit vooral over het vel dat ik niet kan eten?, zei Wallace. ?De kip rendang is een vergissing?, voegde Torode daar nog genadeloos aan toe. Waarna Zaleha afviel als kandidate.

Whitesplaining

Die commentaar op een nationaal gerecht viel erg slecht bij Maleisische internetgebruikers. Kip rendang heeft geen korst, want ?dat is onmogelijk als je vlees in een kruidige saus stooft?, aldus de bekende Aziatische chef Wan. ?Wie eet nu kip rendang met korst??, spotte premier Najib Razak.

Torodes kritiek was ook pijnlijk voor de Britse ex-kolonie die haar portie neerbuigend ?advies? wel gehad heeft. Gisteren circuleerden verwijzingen naar het kolonialisme in de hele discussie rond kip rendang. ?Grappig dat buitenlanders uitleggen hoe we ons traditionele eten moeten koken?, verwoordde de Maleisische buitenlandminister Anifah Aman de hetze op Facebook. ?Is dit die ??whitesplaining?? waar je zoveel over hoort?? Kadir Olpin liet al weten dat ze zal blijven traditioneel koken.
 

Max

Administrator
Forumleiding
Het heet niet voor niets Masterchef UK. Dus dat gaat volgens Britse maatstaven. Alle wat afwijkt van fish & chips is gewoon kut natuurlijk.
 
Bovenaan