De piramide

De piramide


  • Totaal aantal stemmers
    17

bqandy

Well-known member
De Jupiler League clubs gingen er waarschijnlijk niet vanuit dat het dan extra wedstrijden tegen Beloftenteams zouden zijn, want ze waren van begin af aan al tegen.

Volgens mij was dat vooral de toenmalige top in de JL. Maar er was natuurlijk weinig alternatief dan beloftenteams. Achilles maakte de stap pas toen de licentie-eisen voor de club flink omlaag gingen. Ik kreeg het idee dat Achilles een soort "compromis" was om er ook een "echte" club bij te halen. Want met alleen de beloftes was er weerstand, maar toen Achilles er bij kwam was het snel geregeld.
 

bqandy

Well-known member
Er volgt eerst nog wat overleg voordat er een besluit genomen wordt over een beroep tegen het punt aftrek.
 

bqandy

Well-known member
'We wachten even af in hoeverre we er last van hebben' dus.

Nee. We hebben er geen last meer van door dat "compromis" met de jeugdopleiding. Het gaat om het principe of we een amateurclub zijn of niet.
Er is nog een bestuursoverleg, anderen raadplegen de leden, overleg tussen de diverse clubs en ook nog eens de evaluatie van de piramide.
 

Ceephax

New member
Bij een stad als Almere past dat wel, maar die spelen al te hoog dus volgens de directeur. Maar goed in de 2e Divisie of lager zijn er niet zoveel clubs met een stadion.
 

Sensini

Active member
RBC, die spelen laag, hebben een stadion en hoeven alleen nog iets voor die "C" in de naam te verzinnen :)
 

noordooster

Well-known member
Een club op het 8e niveau (volgend seizoen) lijkt me erg laag. Bij RB Leipzig zijn ze op het 5e niveau begonnen.

Moet toch geen probleem zijn ?
Straks komen er weer wat beloftenteams bij in de piramide en die stromen tegen alle oorspronkelijke afspraken in ook gewoon hoog in de piramide in.
Dus waarom Red Bull Roosendaal niet ?
 
Bovenaan