De piramide

De piramide


  • Totaal aantal stemmers
    17

gevegt

Well-known member
De weigerclubs krijgen ook de steun van Johan Derksen.
Derksen vindt ook dat de KNVB het niet kan maken om amateurclubs te verplichten met contracten te werken.
En hij vermoedt dat clubs als Be Quick, AFC, HBS en HFC voldoende juristen onder hun leden hebben om bij een rechtszaak aan het langste eind te trekken.
Overigens kreeg ik het idee dat Derksen niet echt op de hoogte was van alle ins en outs en voors en tegens van de contracten-discussie.

Vooral dat laatste. Hij deed voorkomen dat er geen stichtingen bestaan.
 

noordooster

Well-known member
Inderdaad, hij noemde ook niet het argument dat vele topamateurverenigingen al jarenlang met contracten werken met vergoedingen die hoger zijn dan de minimumbedragen van die KNVB-contracten .
 

de waan

Well-known member
UDI, Hercules, HFC en AFC gaan de gesprekken voeren.

Niet echt een dwarsdoorsnede van de 18 clubs.

Ik las laatst een stuk van iemand die gelieerd is aan Hercules, dat hing van emotie en drogredenen aan elkaar. Ik hoop maar voor de clubs dat hij niet aan tafel zit.

Hier, deze. http://www.opiniestukken.nl/opiniestukken/artikel/1386

Best pijnlijk dat je zo'n zwak onderbouwd onderbuikstuk met "economisch geograaf, Universiteit Utrecht" durft te ondertekenen.
 

Ceephax

New member
Stichtingen moeten zo snel mogelijk verboden worden.

Dan zit 99.99% gelijk aan de contracteisen.

Het was vroeger ook verboden, een jaar of 10 geleden heeft de KNVB op advies van de belastingdienst het betalen van derden in de reglementen van het amateurvoetbal opgenomen. Met de hoop dat het allemaal wat minder zwart zou worden.
 

noordooster

Well-known member
VoZ heeft er vandaag ook weer een stukje over, nadat ze vorige week nog groot uitpakten met een verhaal dat er geen punten in mindering zouden worden gebracht: http://www.voetbalopzaterdag.com/nieuws/9517/En_toen_was_er_een__bende_van_veertien_

Ik had dat stukje op VoZ al gelezen. Voor degenen die de contracten-discussie een beetje volgen staat er niets nieuws in.
Maar het zal ook wel geschreven zijn voor hen die het tot dusverre wat minder gevolgd hebben.
Dit vind ik maar een raar zinnetje ( of ik snap niet wat de schrijver bedoelt ) : "Wie naar in het oog lopende zaken zoekt, kan dit opvallend noemen. "
" Maar de pijn zal ongeacht de signatuur van de club wel overal gelijk zijn." Voor verenigingen die vanwege de minpunten in degradatiegevaar komen is de pijn natuurlijk groter dan voor de andere clubs.
 

de waan

Well-known member
Ik zie in de link al dictatuur. Dan weet ik zonder hem aan te klikken voldoende.

Overigens kan ik mij grotendeels ook wel vinden in het stuk van bqandy.
 

noordooster

Well-known member

Prima stuk, waar ik me in grote lijnen wel in kan vinden.

Overigens kan ik mij grotendeels ook wel vinden in het stuk van bqandy.

Het stuk gaat grotendeels natuurlijk over de contractspelers.
" Bovendien wisten diverse clubs niet dat de contracten deel uitmaakten van het totale piramide pakket dat men wel zag zitten."
Ik vraag me af of de clubs dat ook niet konden weten. Volgens de KNVB konden ze dat wel.

" De Vereniging van Contractspelers (VVCS) had hier een hele belangrijke stem in, aldus critici. Op het oog een mooie extra arbeidsmarkt voor de VVCS."
Dat lijkt me zeker.
Wel of niet verplichte KNVB-contracten maakt me niks uit, maar als het zo is afgesproken......

" De piramide is sportief zeker een aanwinst, maar als argument voor promotie naar het profvoetbal volkomen overbodig. Want dat kon via de topklasse ook al."

De piramide sportief gezien een aanwinst ? Sportief gezien zie ik dit seizoen die verbetering ten opzichte van de afgelopen seizoenen niet.
En ik vind het in ieder geval organisatorisch en qua aantrekkelijkheid een flinke verslechtering met de totaal overbodige tweede divisie ,met die mix en idiote aanvangstijden, met die beloftenteams erbij en met met name op zondag onaantrekkelijke hoofdklassen.
Verplichte promotie had ook zonder die piramide vanuit de topklassen wel gekund.

Het wordt steeds duidelijker dat de amateurclubs onder tijdsdruk of vanwege slecht lezen of vanwege een slechte vertegenwoordiging akkoord zijn gegaan of zich iets door de strot hebben laten duwen wat een behoorlijke verslechtering is t.o.v. de voorbije seizoenen, met name voor de clubs in het zaterdagvoetbal.
En dan niet alleen mbt de contracten !!

Overigens ben ik erg benieuwd hoe het uiteindelijk gaat aflopen met die straffen en de contracten-eis.

En ja....ik weet dat ik op deze site ongeveer de enige ben die er zo over denkt. Het zij zo.
 
Laatst bewerkt:

bqandy

Well-known member
Ik had nog een vraag voor wie het weet.
Als je de stand in de 1e en 2e divisie bekijkt kun je met grote zekerheid zaggen dat Jong AZ gaat promoveren en Achilles'29 gaat degraderen.

Wat gebeurt er dan met Jong Achilles '29? Zijn hier afspraken over gemaakt?

Ik ben er zelf niet zo'n voorstander van, maar bij Be Quick bijvoorbeeld wil men het tweede elftal tussen de standaardteams laten spelen.
En als Jong Achilles er "in" mag blijven is dat voor een club als BQ en eventueel anderen een reden - en terecht- om moord en brand te gaan schreeuwen. Want dan mogen zij dat natuurlijk ook.
 

Ceephax

New member
Zover ik me kan herinneren krijgt Achilles 3 seizoenen de tijd om weer in de JL tekomen voordat ze het beloftenteam uit de piramide verwijderen.
Maar ondertussen onderzoekt de KNVB de mogelijkheid om ook amateurs beloftenteams in te laten stromen, uiteraard wel onderaan de piramide.
 

de waan

Well-known member
Klopt. Ze krijgen een aantal jaren "dispensatie". Keert Achilles niet terug in de 1e Divisie, dan verdwijnt Jong Achilles daarna uit de piramide.
 
Bovenaan