Het grote kalkoen en oliebollen topic

Makanaky

Well-known member
Wordt verkocht uit de vriezer. Smaakt nog steeds vele malen beter dan supermarktvlees. Als je 't in dezelfde maand ook opeet merk je nauwelijks verschil of je moet uit eten gaan.
 

Mario

Well-known member
Invriezen? Dan kun je het net zo goed direct bij de supermarkt kopen. Voor even lekker kokkerellen ga ik naar de specialist maar voor even snel wat maken zal het wel altijd supermarkt blijven want scheelt toch aanzienlijk.

Niet mee eens. Bij de slager heb je een grotere variatie. Zeker voor grote stukken vlees is het aanbod beter. Gehakt en kip kopen we idd gewoon in de Supermarkt. Wij hebben een vriezer in de schuur staan, dat is erg handig kan ik je vertellen. Vlees is prima in te vriezen, met groenten doen we dat uiteraard niet.
 
Laatst bewerkt:

Max

Administrator
Forumleiding
Ik heb een lade vol met bolognese saus, ideaal rondom het sporten of voordat je gaat zuipen en je niet weet of er nog eten op tafel komt. Ik heb verder standaard wel wat vlees ingevroren en vaak ook wel brood. Mijn vlees en brood komen echter gewoon uit de supermarkt.
 

fr-keff

Active member
Gewoon vlees bij supermarkt halen. Maar niet in zo'n pakket. Gewoon alles zelf snijden. Doen wij al jaren zo. Pakketen zijn veel te duur en toch ook vaak van mindere kwaliteit dan het 'gewone' vlees.
 

leo1949

Well-known member
Snap ik ook niet. Vrouwlief had een keer een gourmetschotel bij de keurslager gehaald, in de vriezer gegooid en niet meer naar omgekeken. Kom ik m na een jaar tegen. Heb m gelijk weggeflikkerd en dr een keer aangekeken.

Invriezen is iets wat men zo kort en zo snel mogelijk moet doen.
En -18 is niet koud genoeg je krijgt dan grote ijskristallen.
Bij -40 krijg je kleinere ijskristallen en dat is minimaal nodig om iets goed in te vriezen ook moet de lucht rondom het vlees goed kunnen circuleren.

Grote ijskristallen prikken namelijk de celwanden lek en het vleesvocht loopt eruit.
In de slagerswereld noemen we dit <vriesbrand>. Het vlees word lichter van kleur en ziet er droog en houterig uit
Zwammy heeft dit fenomeen waarschijnlijk al gezien want rundvlees word roze tot geel van kleur en varkens en kippenvlees worden wit.
Zelf vries ik in op de koudste stand in en gebruik een vacu?m seal apparaat.
 

Mario

Well-known member
Brood uit de vriezer vind ik niet lekker, dat eet ik toch het liefst zo vers mogelijk.
 

leo1949

Well-known member
In brood kan je vriesbrand ook goed zien (ronde witte plekken).
De meeste mensen doen het invriezen verkeerd.
Brood doe je in diepvrieszakken met weinig lucht en goed afgesloten (niet vacu?m trekken).
Op deze manier is het goed te doen
 

Jozsef

New member
Gewoon vlees bij supermarkt halen. Maar niet in zo'n pakket. Gewoon alles zelf snijden. Doen wij al jaren zo. Pakketen zijn veel te duur en toch ook vaak van mindere kwaliteit dan het 'gewone' vlees.

Dit dus. Dat schotel je toch je gasten niet voor met kerst? Wij halen ook veel in de super, ja ook vlees en groenten, behalve brood, dat is toch echt v??l beter bij de echte bakker.
Waar het mij om gaat, die ene keer per jaar, die ene keer voor kwaliteit kiezen.... en dan massaal ranzige gourmetschotels halen bij de super. Niet mijn keuze in ieder geval.
 

Jozsef

New member
Daar weet jij toch helemaal niets van? :eek:mg:

Mensen in de bijstand uitgesloten, maar verder kan iedereen ??n keer per jaar naar de keurslager.
 
?

?uti

Guest
Daar weet jij toch helemaal niets van? :eek:mg:

Mensen in de bijstand uitgesloten, maar verder kan iedereen ??n keer per jaar naar de keurslager.

Ik ken nog een pannenkoekentent, ook prima te doen. Zou die open zijn met kerst?
 

Jozsef

New member
De Carolinahoeve. :duim: Wel anderhalf km lopen vanaf de parkeerplaats. Heb je dat weer, kan kreupele oma weer niet mee. Ik zie maar ??n voordeel: Geen wespen!
 

SanMark.

Well-known member
Daar weet jij toch helemaal niets van? :eek:mg:

Mensen in de bijstand uitgesloten, maar verder kan iedereen ??n keer per jaar naar de keurslager.

Maar daar moet je dan ook de meerwaarde van willen zien.

Sommige mensen interesseren zich niet voor (lekker) eten en vinden het al prima als er iets op tafel staat. Waarom zouden ze dan naar de keurslager gaan ?
 

Max

Administrator
Forumleiding
Een keer per jaar met kerst was eigenlijk wel een beetje een traditie. Gezellig met het gezin even gourmetten en daarna lekker een spelletje spelen of een film kijken. Was wel makkelijk en gezellig eigenlijk. Je doet het in ieder geval niet omdat het zo lekker is.
 
Bovenaan