WK 2026

Maasveld

Well-known member
De NOS kennende wordt het sowieso niet uitgezonden. Alleen als Pierre en Rafael in New York zijn wordt het lastig om die show te negeren. De laatste keer hadden ze al last van de herrie in Eindhoven.

Hoe lang gaat die show duren? Ik zie ze er wel voor aan dat er straks een rust is van 45 minuten of zo. Leer mij de FIFA kennen.
Zolang de organisatie maar genoeg betaalt zal er wel genoeg mogelijk zijn.
 

Batigoal

Well-known member
Tja, dat krijg je met een WK in Amerika. Het toernooi zal op de kenmerkende Amerikaanse stijl gepresenteerd worden. En ik denk dat een groot deel van de wereld dat nog leuk vindt ook.
 

Mario

Well-known member
Maar goed, Nederland haalt de finale toch niet dus we hoeven ons daar niet zo druk over te maken.
 

JMD

Well-known member
Brazilië won gisternacht in diepe blessuretijd bij Chili, de Goddelijke Kanaries klommen daardoor naar plek 4 in de WK-kwalificatie. De top 6 gaat, de nummer 7 moet PO spelen. Onder Brazilië wonnen ook veel ploegen, waardoor het echt heel dicht bij elkaar zit. Had Brazilië niet de winnende gescoord hadden ze nu 7e gestaan...
 

Batigoal

Well-known member
Ai, het wordt nu wel heel moeilijk voor Indonesië. Afgelopen donderdag kregen ze na een goede wedstrijd tegen Bahrein met goals van Oratmangoen en Struick in de laatste minuut van blessuretijd de teleurstellende gelijkmaker om de oren. En gisteren verloren ze zelfs van hekkensluiter China. Het zit op zich in de groep nog dicht bij elkaar, maar dit waren nou juist de 2 tegenstanders waar tegen Indonesië een overwinning moet kunnen behalen.
 

Mario

Well-known member
Verliezen van China, dat is al een prestatie op zich.

Nog meer slecht nieuws: Messi doet ook weer mee in 2026, of wellicht is dat juist goed nieuws.
 

JMD

Well-known member
En weer een break verder, hieronder de stand van zaken.
Europa is nog helemaal niet begonnen met de WK-kwalificatie, zij starten in maart 2025 (loting 13 december 2024).
Afrika en Noord- en Midden Amerika speelden deze internationale break niet. Afrika gaat in maart weer verder, Noord- en Midden Amerika pas in juni.

Azië: speelronde 3 en 4 (van de 10) van de 3e ronde zijn geweest. Van elke groep van 6 gaan de beste 2 naar het WK (en de nummers 3 en 4 naar de PO). In groep A hebben Iran en Oezbekistan al een voorsprong van 6 punten op de nummer 3. Voor Oezbekistan (dat er al een paar keer dichtbij zat) zou dit een WK-debuut betekenen. In groep B staat Zuid Korea op kop, 6 pt voor op de nummer 3. In groep C is Japan met 10 uit 4 heel goed gestart. De rest heeft 5 (Australië, Saudi Arabië, Bahrein) of 3 punten (Indonesië, China). In november is speelronde 5 en 6.

Zuid Amerika: speelronde 9 en 10 van de 16 is gespeeld. Van Argentinië is het niet meer de vraag of ze zich kwalificeren voor het WK, maar alleen wanneer, het staat maar liefst 10 punten voor op plek 7 (de top 6 gaat) met nog 8 duels te gaan. Ook Colombia (7 punten voor) lijkt de tickets te kunnen gaan boeken. Brazilië had een goede break (2 zeges) en nestelt zich op plek 4 met eenzelfde puntenaantal als Uruguay (en 4 punten voor op plek 7). Voor Peru en Chili wordt kwalificatie heel moeilijk, staan 6 en 7 punten achter de PO-plek. De overige 4 landen (Ecuador, Paraguay, Bolivia en Venezuela) spelen om 2 rechtstreekse plekken en 1 PO-plek en staan heel dichtbij elkaar. Opvallend is het doelsaldo van Paraguay na 10 duels: 4-4. (en dan was hun duel van vannacht 2-1...) Speelronde 11 en 12 is in november.

Oceanië: is begonnen met de 1e speelronde van de 2e ronde. D e8 landen zijn verdeeld in 2 groepen van 4, en spelen een halve competitie tegen elkaar (1x tegen elkaar spelen). De bovenste 2 van elke groep gaan door. Nieuw Caledonië, Fiji, Vanuatu en Nieuw Zeeland wonnen hun 1e duel. Duel 2 en 3 zijn in november.

Totaal aantal landen in kwalificatie: 206 (gastlanden niet meegeteld, Eritrea (teruggetrokken), Rusland (mocht niet meedoen))
Uitgeschakeld: 33
Nog in de race: 173
Geplaatst: 0
Plaatsen nog beschikbaar: 45
 

JMD

Well-known member
Als er op dit moment geloot zou moeten worden voor de WK-kwalificatie in Europa dan zijn dit de potten:
Pot 1: Fra, Spa, Eng, Bel, Ned, Por, Ita, Kro, Dui, Zwi, Den, Oos
Pot 2: Oek, Tur, Zwe, Wal, Pol, Hon, Ser, Slw, Roe, Gri, Nor, Tsj
Pot 3: Sch, Slv, Ier, Geo, Alb, Fin, IJs, NMac, NIrl, Mont, Bos, Isr
Pot 4: Bul, Lux, WRu, Arm, Kos, Kaz, Aze, Est, Cyp, Let, Far, Lit
Pot 5: Mol, And, Mal, Gib, Lie, SMa

Van elke groep gaat de groepswinnaar naar het WK. De nummers 2 plus de 4 beste groepswinnaars van de Nations League (die niet top 2 zijn geëindigd in hun kwalificatiegroep) spelen PO om 4 plekken.

De kans is klein dat Nederland hun Nations League groep winnen, dus dat achterdeurtje zit dicht. NL moet dus top 2 van hun kwalificatiegroep eindigen om kans te hebben op WK.
 
Bovenaan