WK 2022 in Qatar

JMD

Well-known member
Een nieuwe update van hoe het er in de diverse werelddelen voorstaat qua kwalificatie.
De intercontinentale playoffs zouden in maart 2022 gespeeld worden, maar zijn al geschoven naar juni 2022.

Afrika:
is in de 2e ronde. Hierin zijn er 10 groepen van 4, waaruit de winnaar zich plaatst. De 10 winnaars worden dan verdeeld over 5 duels die via uit en thuis een plek op het WK bemachtigen (5 plekken dus). De 6 speelrondes worden in groepjes van 2 gespeeld in juni 2021, september 2021 en oktober 2021. De laatste ronde staat dan gepland in november 2021. Hier is dus nog ruimte zat in het schema.

Azië:
is bezig aan de 2e ronde. 8 groepen van 5 hebben al 6 speelrondes afgewerkt en er moeten er dus nog 4. De groepswinnaars + 4 beste nummers 2 (of 5 als Qatar (dat ook meedoet aan deze ronde, omdat die tevens geldt als kwalificatie Asia Cup) groepswinnaar is of bij de 4 beste nummers 2 zit) gaan naar de 3e ronde. De 12 teams worden dan verdeeld over 2 groepen, waaruit de beste 2 zich plaatsen voor het WK. De nummers 3 spelen dan tegen elkaar om 1 plek in de intercontinentale playoffs. De resterende duels van de 2e ronde worden in maart en juni 2021 gespeeld.
De 3e ronde wordt gespeeld in september 2021, oktober 2021, november 2021, januari 2022 en maart 2022 (steeds 2 duels). De playoff is eind mei 2022, over 1 duel, want de intercontinentale playoff is in juni.

Noord- en Midden Amerika:
De 30 zwakste landen van dit continent zijn verdeeld in 6 groepen van 5, en zij spelen een 'halve competitie' (2 uit, 2 thuis) verdeeld over 2 periodes (5 duels in maart 2021 en de andere 5 duels in begin juni 2021). De 6 groepswinnaars spelen een uit- en thuisduel tegen elkaar (half juni 2021) en de 3 winnaars voegen zich bij de 5 sterkste landen (USA, Mexico, Costa Rica, Jamaica, Honduras), dat maakt samen 8, en die spelen dan een hele competitie (dus 2x tegen elkaar). De beste 3 plaatsen zich voor het WK, de nummer 4 gaat playoff spelen. Deze 14 speelrondes vinden plaats in september 2021 (3), oktober 2021 (3), november 2021, januari 2022 (3) en maart 2022 (3).

Zuid Amerika:
Voor de 7e keer op rij doet Zuid Amerika het eenvoudig: gewoon 1 hele competitie spelen. De beste 4 plaatsen zich voor het WK, de nummer 5 gaat playoff spelen. Zij zijn in oktober (2) en november (2) begonnen en spelen verder in 2021 in maart (2), juni (2), september (2), oktober (2), november (2) en dan in 2022 eind januari/begin februari (2) en maart (2). Pikant: op 8 juni is er nog een ronde voor de WK-kwalificatie en op 11 juni begint de Copa America, die niet meer in 3 groepen van 4 maar in 2 van 6 wordt gespeeld... Blijkbaar hebben de Zuidamerikanen nog niet genoeg gespeeld.

Oceanië:
Is nog helemaal niet begonnen. Er is ook nog niet eens geloot. Maar zij hebben ook maar 11 landen. Deze worden verdeeld in 2 groepen en spelen dan een enkele competitie. Die zou in maart 2021 beginnen, maar dat wordt pas gestart in mei/juni 2021. De nummers 1 en 2 gaan door en dan via 2x een uit en thuisduel naar 1 winnaar. Ook de planning van die duels is nog niet bekend.

Europa:
Voor Europa is afgelopen maandag geloot. Zij starten in maart 2021. In maart en september zijn er dan 3 speelrondes per interlandperiode, in oktober en november 2. De winnaars gaan naar het WK. De nummers 2 plus de 2 beste landen van de Nations League 2020 die zich nog niet geplaatst hebben voor WK of playoff spelen dan om 3 tickets via 2 rondes (1 duel).
 

Joost

Well-known member
Ik verwacht dat ze dan de kwalificatieduels wel spelen maar dat ze buiten mededinging meedoen.
 

SanMark.

Well-known member
6500 doden bij de bouw van de stadions.

Maar de KNVB, en de helden van Oranje die vooraan stonden om Derksen te veroordelen om zijn onschuldig grapje hoor je niet.

Hier zouden ze voor moeten knielen, in plaatst van voor die debielen.

Waar is hun maatschappelijke verantwoordelijkheid nu ?
 

JMD

Well-known member
De vraag stellen is hem beantwoorden...

Om een Bijbels citaat te geven: 'bijt nooit in de hand die je voedt'...
 

Mario

Well-known member
Gewoon spelen met lange mouwen en broekjes tot over de knieën.
De Beach volleybal speelsters mogen ook gewoon in sportbikini las ik gisteren. En ja, iedereen gaat gewoon naar dat WK en de fans zitten gewoon voor de buis.
 

Makanaky

Well-known member
Ze zouden vd stadions van die zwarte blokkendozen als de heilige Ka'aba moeten maken. Zien we ook niet wat er zich daar afspeelt. Je kunt de heilige voetbalsteden ook verboden grond maken voor niet-liefhebbers en andere activisten. Wél zo rustig.
 

ALenstra

Well-known member
D66 en Christen Unie willen dat het Nederlands team het WK boycot. Een beetje voorbarig, we zijn nog niet geplaatst.
 

zwammy

Well-known member
Misschien moet D66 eens beginnen met de oeigoeren, of is China te spannend om aan te spreken?
 

ALenstra

Well-known member
Precies, niemand die voor een boycot van de olympische winterspelen in Peking pleit. Of behandelen ze hun gastarbeiders goed?
 

Forza AZ

Well-known member
D66 en Christen Unie willen dat het Nederlands team het WK boycot. Een beetje voorbarig, we zijn nog niet geplaatst.
Als je het WK pas gaat boycotten als je al geplaatst bent, dan is de kans groot dat je door de FIFA ook voor het volgende WK geschorst wordt. Dus je moet je eigenlijk al terugtrekken voordat de kwalificatie-reeks begint en dat is over een maand al.
 

JMD

Well-known member
Precies, niemand die voor een boycot van de olympische winterspelen in Peking pleit. Of behandelen ze hun gastarbeiders goed?
Daar beginnen de eerste protesten ook al de kop over op te steken...

Maar vind het altijd wel apart dat de sportevenementen in dat soort landen wel geboycot moet worden, maar we er wel vrolijk handel mee doen... Erka zegt het terecht, dat is hypocriet.
 

Mario

Well-known member
Er zijn heel wat landen die niet zuiver op de graat zijn, dan kan je heel wat sportevenementen gaan boycotten.
 
Bovenaan