Tv-topic

Status
Niet open voor verdere reacties.

Shayman

New member
Ik vindt het altijd lekker om stokbrood te deppen op mijn vlees, heerlijk.
Och dat is net zo lekker als ... (vul maar wat sex-gerelateerd in); fantastisch een jus van gegrild vlees!

Kerrie??

Dat is vloeken, kerrie op je vlees, jij bent gek, pleur er dan ook maar gember op verpest is het dan toch al.
Wanneer je alleen vertrouwd op peper en misschien zout dan doe je jezelf echt tekort hoor. Er zijn zoveel rare kruiden, specerijen en andere aromatische zooi dat je jezelf in je poot schiet als je er niet mee gaat experimenteren.

Je gaat ook wel eens over je nek maar ik heb nu ook 2 lekkere mixjes naast/met de standaard spullen voor kip (o.a. saffraan, kerrie, tijm, ui en citroengras) en voor biefstuk (paprika, mosterdzaad, salie) en ben nog aan het zoeken naar dat mooie voor varken. (dit is wel voor pan-gerechten waarbij de mix in de jus gaat)
 

inhethoekje

Active member
Ik ben niet vies van kruiden maar na jaren van proeven ben ik gewoon niet gek van kerrie op vlees.

PS)
Gooi eens wat dennenboom naalden tussen je kolen, heb je weinig kruiden meer nodig.
 

Shayman

New member
Ik ben niet vies van kruiden maar na jaren van proeven ben ik gewoon niet gek van kerrie op vlees.

PS)
Gooi eens wat dennenboom naalden tussen je kolen, heb je weinig kruiden meer nodig.
Het gaat juist om het verfijnen van smaken, flikker maar eens tijm of saffraan op een biefstukje en je gaat echt over je nek want dat knalt als een gek op elkaar terwijl het kip juist beter maakt.

Misschien dat vers nog wat anders doet want ik haal gedroogde zakjes bij de super altijd en dan is toch aardig smaak al weg.
 

inhethoekje

Active member
Het gaat juist om het verfijnen van smaken, flikker maar eens tijm of saffraan op een biefstukje en je gaat echt over je nek want dat knalt als een gek op elkaar terwijl het kip juist beter maakt.

Misschien dat vers nog wat anders doet want ik haal gedroogde zakjes bij de super altijd en dan is toch aardig smaak al weg.

Ik ben niet zo'n kip eter dus ik denk dat mijn onwetendheid om met kruiden te spelen op kip me is ontschoten.
Biefstuk kruid ik niet, die raakt bij mij even de pan en ligt daarna bijkans rood op het bord.
 

Ska P 187

Well-known member
Mensen die het vlees op smaak brengen met een potje kruidenmix moeten ze direct afschieten.

Ik kom er rijkelijk laat mee, maar +1.
Beetje zout en peper, sommigen hier knijpen nog wel eens een citroentje uit terwijl het spul lekker ligt te worden, maar that's it.
Net zoals houtskool of erger nog gas gebruiken voor de bbq, daar moet je hier echt niet mee aankomen.
 

Ska P 187

Well-known member
Ik ben niet vies van kruiden maar na jaren van proeven ben ik gewoon niet gek van kerrie op vlees.

PS)
Gooi eens wat dennenboom naalden tussen je kolen, heb je weinig kruiden meer nodig.

Misschien kan je beter gewoon dat dennenboom hout gebruiken?
Whiskey stoppen ze toch ook niet in een ijzeren vat?
 

inhethoekje

Active member
Ik kom er rijkelijk laat mee, maar +1.
Beetje zout en peper, sommigen hier knijpen nog wel eens een citroentje uit terwijl het spul lekker ligt te worden, maar that's it.
Net zoals houtskool of erger nog gas gebruiken voor de bbq, daar moet je hier echt niet mee aankomen.

Jij zegt mij te moeten stoppen met dennennaalden maar zelf bbq je niet op houtskool?

Houtskool is voor de echte bbq''er, briketten voor de gewone bbq'er.
 

gevegt

Well-known member
Jij zegt mij te moeten stoppen met dennennaalden maar zelf bbq je niet op houtskool?

Houtskool is voor de echte bbq''er, briketten voor de gewone bbq'er.
Droog eiken en dennen is ook heel goed. Het duurt wat langer, maar er komt wel een lekkere rooksmaak aan het vlees.

Bijkomend voordeel is dat je met de mannen langer kunt ouwehoeren of de bbq al heet genoeg is en dus een paar pilsen meer kunt achterover kunt gooien.
 

inhethoekje

Active member
Precies, bij houtskool moet je geduld hebben je moet de perfecte temperatuur hebben constant spelen met de hitte, met briketten pleur je je Weber vol, effe wachten en je flikkert er 10 hamburgers en 20 sateetjes op en hoppa iedereen wat op zijn bord, uur later is bbq afgelopen.

Vinexbbq's noem ik ze.
 

inhethoekje

Active member
Ik zie dat The Lau bij Humberto voor de 2e keer afscheid gaat nemen omdat hij nu toch echt dood gaat?

Die melkt zijn ziekte financieel goed uit.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan