erka
Well-known member
Fake news!
Het regent, het waait en het is koud. Heerlijk herfst. Wat nou opwarming!
Fake news!
Dat wil je niet weten, dat verschil is enorm groot. In de jaren 60 waren er zomers bij met maar 20 warme dagen (20C). Tegenwoordig halen we elk jaar wel 60-70 van die dagen. Zomerse dagen (25C) is helemaal extreem. In 1954 en 1956 waren er maar 2 in de hele zomer, 1962 had er 3 en 1965 4. De warmste zomer van de jaren 60 was 1969. Die had 22x een zomerse dag. Dat is nu ongeveer gemiddeld. Een beetje warme zomer van nu haalt tussen de 35-40 zomerse dagen.
In het algemeen kun je wel stellen hoe noordelijker je komt hoe extremer de opwarming is. De gebieden rond de polen en bv. in het noorden van Scandinavi? kennen de sterkste opwarming. Naarmate je dichter bij de evenaar komt wordt de opwarming minder extreem. Maar daar uit global warming zich in extreme droogte of juist extreme stormen. In India bijvoorbeeld wordt de monsoon steeds zwaarder door warmere oceanen en dus meer vocht in de buien. En hij begint steeds later waardoor de extreme hitte en droogte in India in april-mei (die er altijd wel was), steeds langer duurt.
Prima toch, over een jaar of 25 hoef je voor het klimaat in elk geval niet meer te emigreren naar Portugal of Spanje.
En belangrijker, die woestijnbewoners uit Noord-Afrika hoeven niet meer naar ons toe!!!1!!111!!!!
Ik denk dat we binnen 50 jaar ook met de effecten van tropische stormen te maken krijgen. Vorig jaar was Ierland al de pineut maar eentje via Zuid Engeland kan nog voor flink veel overlast zorgen.
De stormen die in het noord -westen ontstaan zijn veel gevaarlijker voor ons en een groot gedeelte van Europa.
Klopt. En kanaalratten, die zijn ook link. Kunnen in korte tijd veel schade aanrichten.
In een beetje ongelukkige situatie zou zo'n storm naar ons land kunnen sluipen. Zeker wanneer het ook nog eens springtij is kunnen we onze borst natmaken.
Komt bij dat de wind dan minder gunstig staat om het water echt richting de kust op te stuwen.Die kans is echt bijzonder klein.
Komt bij dat de wind dan minder gunstig staat om het water echt richting de kust op te stuwen.
Sterker nog, dan wordt alles de Noordzee uitgeblazen.