District Oost

Gisteren de wedstrijd sv Enter tegen Nieuw-Heeten bezocht. sv Enter staat 2e met 3 punten achterstand koploper, maar met een wedstrijd minder gespeeld.

ik was hier met een goede vriend en vlak voor de wedstrijd begon zei ik: Enter heeft dit seizoen al 90x gescoord, dus wij gaan vanavond een 0-0 zien.

Hier bleef het dus ook bij. Eerste helft was dramatisch, maar de 2e helft speelde Enter een stuk beter en kreeg het een paar goede kansen. Maar Nieuw Heeten had gisteren echt een uitstekende keeper.

De trainer van sv Enter, Gerard Bos, was mooi vermaak.
 

De Groene Scout

Well-known member
Tja, keek er van op. Een nette club als Losser die het nog toestaat dat we met gammele karretjes met dronken dropjes erop door het dorp rijden. Had niet verwacht dat ze dit nog toestaan. Is bij vele clubs / besturen vaak onderwerp van discussie. Het is zo leuk, maar o zo onveilig.
 

Jacco

Well-known member
Merkwaardige uitslag in de zaterdag 2e klasse: Quick'20 (koploper) - Be Quick'28 (nr 3) 11-1.
Quick'20 is daarmee kampioen.
Tijd voor een niveautje hoger.
 

de waan

Well-known member
Tja, keek er van op. Een nette club als Losser die het nog toestaat dat we met gammele karretjes met dronken dropjes erop door het dorp rijden. Had niet verwacht dat ze dit nog toestaan. Is bij vele clubs / besturen vaak onderwerp van discussie. Het is zo leuk, maar o zo onveilig.

Toch nog een huldiging!
 

de waan

Well-known member
Merkwaardige uitslag in de zaterdag 2e klasse: Quick'20 (koploper) - Be Quick'28 (nr 3) 11-1.
Quick'20 is daarmee kampioen.
Tijd voor een niveautje hoger.

Gefeliciteerd!

Onbegrijpelijk trouwens dat ze het zichzelf nog zo lastig hebben gemaakt, door een matige periode.
 

de waan

Well-known member
Vandaag voor de courant naar de kampioenswedstrijd van ON (de Almelose variant). Dat werd nooit spannend. Al binnen 4 minuten 0-1 En ook daarna waren ze heer en meester. De uiteindelijke 2-7 eindstand was nog een vrij magere afspiegeling. Uitstekende ploeg, als ze niet helemaal worden leeggeroofd gaan ze prima meedoen in de 2e klasse.

Ambiance was wel kampioenswedstrijd onwaardig. Om voor mij onverklaarbare redenen gespeeld op een bijveld bij Wilhelminaschool met allemaal pupillengoaltjes langs de lijn. En ON had schat ik amper 50 man mee. Zelfs geen busje vol jeugd of zo dus. Vreemd voor zo'n grote club.
 
Van een trouwe supporter hoor ik dat het 1e van ON weinig publiek trekt.

Absoluut bijzonder voor zo een grote club. Daarbij speelt het 1e ook attractief voetbal.
 

germania

Member

Voor duizenden euro’s schade door wilde zwijnen aan Groesbeeks voetbalveld: ‘Ravage is verschrikkelijk’​

MET VIDEOGROESBEEK - Het veld van de Groesbeekse voetbalclub Germania is veranderd in een slagveld. De grasmat waarop normaal getraind wordt, is gedeeltelijk omgeploegd. Na een invasie van woelende wilde zwijnen loopt de schade in de duizenden euro’s.


Hij schrok zich kapot, de Germania-vrijwilliger die op tweede kerstdag even een wandelingetje over sportpark Noord maakte. Een groot deel van veld 3 (‘het trainingsveld’) zag eruit zoals het er normaal alleen uitziet na een hotseknotsbegonia-wedstrijd in de stromende regen. Overal kuilen en modderhopen. Van de fijne grasmat waar het tweede, het derde en het meisjesteam normaal zo lekker trainen en wedstrijden spelen, was weinig over.


In allerijl wordt de hulp van de huishovenier ingeschakeld. Die kan een dag later de schade komen opnemen. Maar als het groenbeheersbedrijf dinsdag arriveert, blijkt de aangerichte ravage alweer groter te zijn geworden.
Op nog meer plekken is veld 3 veranderd in een knollentuin. De boosdoeners – wilde zwijnen – blijken twee nachten op rij te zijn teruggekeerd om zich tegoed te doen aan al het lekkers dat het gras van de Groesbeekse club rijk is.

We hadden het complex nét winterklaar. Maar nu zie je deze ravage. Geld om alles zelf te herstellen, hebben we niet. De energiecrisis voelen we hier ook
Kees Heijmans, Bestuurslid stichting Sportpark Noord
,,Hier, een pootafdruk. En daar die keutels. Die zijn niet afkomstig van een klein beestje”, zegt Germania’s terreinbeheerder Kees Heijmans, terwijl hij zijn bezoek gidst langs de belangrijkste sporen die de daders op het sportpark in de Groesbeekse bossen hebben achtergelaten.
Hij loopt naar het hek dat de afscheiding vormt tussen bos en voetbalveld. ,,Zie: hieronder hebben ze het gaas gewoon omhooggeduwd: zo zijn ze ons terrein op gekomen. Dat krijg je alleen met zo’n sterke varkenskop voor elkaar.”

Vanuit de lucht heeft het trainingsveld van Germania sinds de invasie van wilde zwijnen meer weg van een slagveld dan van een voetbalveld.

Vanuit de lucht heeft het trainingsveld van Germania sinds de invasie van wilde zwijnen meer weg van een slagveld dan van een voetbalveld. © Theo Peeters
Heijmans – bestuurslid van de stichting Sportpark Noord – vermoedt dat de zwijnen af zijn gekomen op het eten dat verstopt zit onder de grassprieten van het trainingsveld. ,,Vermoedelijk was het ze om de engerlingen (larven van kevers, DR.) te doen die in de bodem zitten. De hele familie zwijn heeft hier een goed kerstdiner gehad.”

10.000 euro​

Zijn lach is wrang. Want dat etentje blijkt prijzig. De huishovenier schat de schade tussen de 5000 en 10.000 euro. Hele stukken grasveld moeten afgegraven, een verse zandlaag krijgen en opnieuw ingezaaid worden.
,,Verschrikkelijk", noemt Heijmans het. ,,We hadden het hele complex nét winterklaar. Veel schilderwerk gedaan. Onkruid weggehaald. Struiken gesnoeid. Dat hadden we bij de nieuwjaarsborrel trots aan onze leden willen tonen. Maar in plaats daarvan zien ze straks déze ravage. En geld om alles zelf te herstellen, hebben we niet. De energiecrisis voelen we hier ook.”

Kees Heijmans, bestuurslid van de beheersstichting van Sportpark Noord, te midden van de puinhopen die ooit 'veld 3' van Germania vormden.

Kees Heijmans, bestuurslid van de beheersstichting van Sportpark Noord, te midden van de puinhopen die ooit 'veld 3' van Germania vormden.
Of er bij de hervatting van de competitie – eind volgende maand – weer wedstrijden gespeeld kunnen worden op veld 3? Heijmans waagt het te betwijfelen. Al ziet hij wel een lichtpuntje. Hij wijst naar een stel mannen met tuingereedschap, dat druk in de weer is op de getroffen grasmat.

Supervrijwilligers​

,,Kerstvakantie of niet: zo’n twintig man is direct aan de slag gegaan om in ieder geval het midden van het veld – dat de minste schade had – weer bespeelbaar te maken. Daardoor kunnen de trainingen in januari op een beperkt stuk van het veld waarschijnlijk wél doorgaan. Geweldig. We hebben een stel supervrijwilligers, maar kunnen alle andere hulp nog steeds ontzettend goed gebruiken.”

Het trainingsveld van Germania is volledig omgewoeld. De schade kan oplopen tot wel 10.000 euro.

Het trainingsveld van Germania is volledig omgewoeld. De schade kan oplopen tot wel 10.000 euro. © Theo Peeters
 

germania

Member
Seniorenteams Germania organiseert deze actie.


Zoals afgelopen week in verschillende (nieuws)kanalen te zien was, heeft Germania in de nachten 25 op 26 december én 26 op 27 december bezoek gehad van een kudde wilde zwijnen. Deze zwijnen hebben het gehele veld omgewroet opzoek naar engerlingen. De schade die deze zwijnen hebben aangebracht is enorm en wordt beraamd tussen de €5.000 en €10.000 euro.

Na Corona en de torenhoge energiekosten is dit een enorme financiële domper voor onze club. Wij als senioren teams kijken dan ook met lede ogen toe. Dit kunnen we er als club echt niet bijhebben

Wij voelen ons dan ook genoodzaakt een Crowdfundactie te starten. Het streefbedrag is 5.000,— euro zodat we de eerste schade in ieder geval kunnen voldoen. Het overige schadebedrag zal door zelfwerkzaamheden door onze vrijwilligers worden voldaan.

Wij hopen op uw steun.
Seniorenteams v.v. Germania
(ZO1, VR1, VR2, ZA2, ZA3, Veteranen)

70139829_1672239651306088_r.jpg

70139829_1672239701338476_r.jpg




Updates (1)​

Vandaagdoor Seniorenteams Germania, Organisator
Streef bedrag crowdfunding binnen nog geen 24 uur bereikt!
En de teller loopt nog..

Wauw. Is eigenlijk het enige wat we uit kunnen brengen. Wauw, wauw, wauw . Het streefbedrag dat is ingesteld voor de crowdfunding (€ 5.000) stond binnen nog geen 24 uur voor ons klaar en de teller loopt nog! Momenteel staat deze op €5.231!!

Wat is dit ontzettend hartverwarmend en wat zijn we onze donateurs enorm dankbaar! Iedereen die ons steunt, deze actie deelt of zijn/haar steentje bijdraagt: bedankt! Samen staan we sterk! ❤️. De actie loopt nog tot 2 januari a.s.
 

De Groene Scout

Well-known member
Wat een chaos, blijkbaar in 1 of 2 nachten ongewenst bezoek van een stel wilde zwijnen aangebracht.
Verder nooit eerder last van gehad?
 
Bovenaan