Hij leest alles in dit topic.
De verzoeken om de vele open uiteinden en onduidelijkheden nader in te vullen negeert hij.
Hij zal daar wel zijn redenen voor hebben.
Ja, om er een paar te noemen:
- Ik heb het soms best druk, zeker in het weekend
- Je nogal dwingende toon maakt ook niet dat ik extra veel behoefte heb om direct in de houding te springen
- Je insinuaties over dat ik “kennelijk mijn naam er niet aan wil verbinden” omdat ik je vraag om geheel conform de ongeschreven regels van ieder willekeurig forum (al een jaartje of twintig) niet mijn echte naam te gebruiken.
- Je vooringenomenheid helpt ook niet echt mee, zoals deze.
Dat past ook wel in zijn meermaals getoonde streven om het succesvolle zaterdagvoetbal te laten inleveren en de neergaande tendens van het zondagvoetbal te vertragen.
- Kortom, je voortdurende persoonlijke, kinderachtige en vooral bijzonder onsympathieke gedrag. Maar de belangrijkste reden is toch wel omdat uit al je reacties blijkt dat je kennelijk niet echt goed kennis hebt genomen van het plan.
Maar goed, uiteindelijk moet je daar dan toch ook nog maar overheen stappen. Dus bij deze dan maar.
De Waan heeft de hoogste 5 niveaus van de piramide niet meegenomen. Boven de eerste klassen zijn er teveel niveaus en is de piramide veel te smal.
Dat heb ik bewust gedaan en ook toegelicht waarom.
Verder zou de waan zijn voorstel verder moeten uitwerken o.a door duidelijker regels te stellen voor het meedoen aan de zaterdagcompetities, de zondagcompetities en de zgn weekendvoetbal-competities. Regels die vooral moeten gaan over speeldagen en aanvangstijden. Als dat niet wordt gedaan krijg je net zoiets als bij de hoofdklassen discussie: ik kom er niet uit, KNVB beslis jij maar. Terwijl een nadere invulling van zulke zaken juist essentieel is voor het draagvlak van een dergelijk plan.
Voor aanvangstijden zijn al regels, die wat mij betreft prima voldoen. Er was daarom ook geen reden voor mij om dat te noemen. Clubs die voor de zaterdag of zondag kiezen zullen – zoals nu ook gebeurt – logischerwijs doorgaans in de middag spelen. Clubs die kiezen voor de gemengde afdeling naar alle waarschijnlijk ook grotendeels, omdat zondagclubs niet verplicht voor thuiswedstrijden hoeven uit te wijken naar zaterdag. Misschien dat een aantal clubs de voorkeur geeft aan vrijdag- of zaterdagavond. Let wel dat clubs alleen op basis van VRIJWILLIGHEID EN EIGEN VOORKEUR in deze gemengde afdeling zullen gaan spelen.
Ik vraag me af of een gigantische heen en weer operatie elk seizoen moet plaatsvinden, misschien wel, misschien niet. Hangt mede af van de organisatorische problemen.
Er is nog maar ??n piramide met daarin een flexibele onderverdeling naar afdelingen per speeldag of gemengd. Er is dus geen heen-en-weer operatie.
De eis om per vereniging maar 1 team in de standaardklassen te mogen inschrijven is niet goed. Er zijn clubs, die vanaf de oprichting , vanuit een fusie , of anderszins spelen met 2 prestatieteams , waarbij duidelijk de een niet dient als opleidingsploeg voor de ander en daarbij zou ik de eis niet willen stellen.
In dat geval moeten er natuurlijk ook goede regels komen.
Dit is vooral een mening. Er is buiten de genoemde fusieclubs overigens geen enkele club die niet ooit is begonnen met ??n standaardteam. Sowieso is dit een relatief nieuw fenomeen. Fusieclubs krijgen in mijn plan nog een jaartje extra (in totaal vijf jaar dus) om een keuze te maken. In die tijd moet je er als je een gezonde club bent intern toch wel uit kunnen komen lijkt me.
Voor aanvang van de competities worden p/d regels vastgesteld. Omdat het aantal klassen per niveau is gefixeerd. Na afloop van de competities maken clubs de keuzes, waarbij er ook clubs helemaal kunnen wegvallen. Er kunnen zodoende teveel of te weinig teams per speeldag zijn om volwaardige competities te maken.
Je kunt zomaar bv 7 teams tekort komen voor 1 niveau voor 1 speeldag. Om dat glad te strijken met vrijwillig veranderen van keuze wordt problematisch, zeker ook als zich dat jaarlijks voordoet. En wat als de peilingen voor aanvang van de competities vrijblijvend zijn en achteraf niet blijken te kloppen ?
Dat probleem is er nu ook en zelfs nog in veel sterkere mate, omdat je straks geen overstappers meer hebt of teams die met ??n van hun standaardteams stoppen. Wat je met die laatste zin bedoelt is me een raadsel.
Ook kan bekeken worden, of met de huidige piramide als basis de goede aanpassingen kunnen worden doorgevoerd. Wat mij betreft, zijn enkele goede aanpassingen : het kunnen overstappen van speeldag met behoud van niveau en het loslaten van de strikte districtsgrenzen.
Daar noem je dus precies twee belangrijke punten waar mijn plan in voorziet. Horizontaal overstappen is gewoon niet te doen als je de huidige strikt gescheiden piramides in stand houdt.
- Piramides lopen in vrijwel alle districten niet synchroon per speeldag
- Het niveau is niet altijd vergelijkbaar
- Hoe ga je overgestapte clubs inpassen? Het aantal te vergeven plekken wordt niet groter, dus je krijgt of veel te grote competities of een versterkte degradatie, die pas tijdens het lopende seizoen bekend wordt. Dat is niet te verkopen aan de clubs die daar wellicht de dupe van worden.
- Het probleem van de openvallende plekken die weer met versterkte promotie moet worden opgevuld los je ook niet op.
In mijn plan kun je dit met een ‘waterbedeffect’ veel makkelijker opvangen.
Ik denk dat er ook clubs zullen kiezen met in het achterhoofd, waar heb ik de meeste kans op promotie of degradatie. Maar misschien dat dat op den duur juist egaliserend werkt vergeleken bij het huidige systeem, waarbij er per speeldag en per district op sommige niveaus nogal grote verschillen zijn.
Je geeft zelf het antwoord al. Verder lijkt het me sterk dat dit daadwerkelijk iets is dat clubs meenemen in de overwegingen.