De historie van de dag!

BlauwVinger

Well-known member
Today in history. Vrijdag 15 Juli 1966.



Stond de wedstrijd Uruguay vs France gepland om gespeeld te worden op Wembley tijdens het WK1966. Uiteindelijk moest uitgeweken worden naar White City, een enorm stadion en buurman van Queen’s Park Rangers’ Loftus Road. De eigenaren van Wembley bleken namelijk niet van plan om van het seizoensschema van ‘greyhound racing’ af te wijken en bleven onvermurwbaar.


White City staat te boek als het eerste multi-functionele Olympisch stadion, in 1908 in gebruik genomen met een capaciteit van 130.000 toeschouwers. Het deed gedurende twee korte periodes dienst als thuishaven van Queen’s Park Rangers.


In 1984 werd het afgebroken om plaats te maken voor het nieuwe BBC-complex.


o97NJxq.jpg

iEiGKq8.jpg

8WkZBRp.jpg
 

Mario

Well-known member
In de Eredivisie dus, in 1970 geïntroduceerd tijdens het WK in Mexico. Kakhi Asatiani uit de Sovjetunie was de allereerste speler die geel kreeg.
 

ALenstra

Well-known member
Op deze dag 40 jaar geleden de UEFA-cupwedstrijd tussen Spartak Moskou en Haarlem met de verzwegen stadionramp.
 

De Wolf

Well-known member
Op deze dag in 1985 won FC Utrecht voor het eerst in hun historie de eerste overwinning op Ajax. De enige doelpuntmaker was latere Ajacied John van Loen.
 

BlauwVinger

Well-known member
Vandaag in 1987. Nederland – Cyprus achter gesloten deuren vanwege het vermaarde 'bomincident' in De Kuip op 28 oktober 1987. Nederland won in Amsterdam met 4-0. Oranje plaatste zich ternauwernood voor het EK in West-Duitsland….

GVr1hjv.jpg
 
Bovenaan