Cambuur nieuws topic

Max

Administrator
Forumleiding
Zo die duikelen jullie nog eens uit de krochten van het Duitse voetbal op. Broertje van een ex-collega.
 

Max

Administrator
Forumleiding
Of deze manier ben je vooralsnog favoriet met Go Ahead of af te zakken naar de eerste divisie. Als je zo makkelijk kampioen wordt, dan mag er daarna toch wel een plan klaarliggen om je ook te kunnen gaan handhaven.
 

Abubakari

Well-known member
Op zich heeft Cambuur wel een selectie waarmee je in de eredivisie kunt overleven, er is eerder al geselecteerd op spelers waarmee je ook in de eredivisie voor de dag kunt komen, waardoor je er in de kkd al bovenuit stak. Er is behalve Muhren ook niemand vertrokken dus ook wel een ingespeelde ploeg. Maar de vervanging voor Muhren valt wel aardig tegen.
 

Bernardo

Well-known member
Je kan ook denken als je al 2 jaar veruit de beste bent in de KKD, dat je met je huidige selectie met ook mee moet kunnen in het rechterrijtje van de Eredivisie. We zullen het zien, ik heb alle vertrouwen in de huidige TS. Die hebben een duidelijk plan en weten waar ze mee bezig zijn.
 

Bernardo

Well-known member
Tuurlijk, maar het moet ook haalbaar zijn. Heb wel even gekeken wat er beschikbaar is in de transfervrije speler, maar dat is ook niet veel hoor. Kom je ook bij gasten als een Benschop. Zou mij overigens niks verbazen als er nog een derde spits bij komt, Pouwels willen ze nog verhuren namelijk.

Vind overigens Hendriks echt wel een prima spits hoor, was hier in zijn eerste periode gewoon goed. Nu afwachten of we hem weer aan het voetballen krijgen na zijn zware blessure.
 

Maasveld

Well-known member
Je kan ook denken als je al 2 jaar veruit de beste bent in de KKD, dat je met je huidige selectie met ook mee moet kunnen in het rechterrijtje van de Eredivisie. We zullen het zien, ik heb alle vertrouwen in de huidige TS. Die hebben een duidelijk plan en weten waar ze mee bezig zijn.
5 jaar toch al?
 

Bernardo

Well-known member
De eerste paal over half jaar? Cambuur mikt op 2023 met nieuw stadion
Door Reon Boeringa Reon Boeringa
In Leeuwarden is afgelopen week dan toch weer een belangrijke stap gezet in de richting van een nieuw stadion. IJs en weder dienende wordt er in het eerste kwartaal van 2022 begonnen met de bouw van de nieuwe thuishaven van Cambuur, die medio 2023 in gebruik moet worden genomen.

Het stadiondossier kent een zeer grillig verloop. Eind vorig jaar kreeg Cambuur een dreun te verwerken, toen projectontwikkelaar Wyckerveste zich terugtrok. Het gevaar was vervolgens dat het project als een kaartenhuis in elkaar zou vallen, maar doordat Van Wijnen zich snel kandideerde als nieuwe projectontwikkelaar konden de scheurtjes redelijk vlot gelijmd worden.

Inmiddels heeft Van Wijnen, dat ook de bouw van het stadion voor zijn rekening neemt, de rol van Wyckerveste definitief op zich genomen. Daarmee is voor Cambuur een zeer belangrijke horde genomen. ‘Van Wijnen heeft de handschoen vorig jaar redelijk snel opgeraapt, maar er moest vervolgens nog wel het een en ander concreet gemaakt worden. Dat is nu gebeurd en dat is voor Cambuur heel goed nieuws’, legt directeur Ard de Graaf uit.


Een volgende cruciale stap moet genomen worden op 6 juli, tijdens de gemeenteraadsvergadering. De raad moet besluiten of het instemt met een miljoenenlening aan de stadionentiteit. Het college van Burgemeester en Wethouders heeft de raadsleden geadviseerd het licht op groen te zetten.

De Graaf: 'Toen Wyckerveste het project onder zich had, had de raad al ingestemd met een subsidie. De vraag die nu wordt voorgelegd is: haal maar een streep door de subsidie en zet het om in een financieringsconstructie. Voor ons als club maakt het geen verschil. Het geld gaat naar de stadionentiteit. Wij worden uiteindelijk slechts huurder, waarbij we wel een optie tot koop krijgen.'

Zelf moet Cambuur ook nog een flink bedrag op tafel leggen, zeker vijf miljoen euro. De Leeuwarder club verwacht dat geld te kunnen ophalen via de verhuur van skyboxen en andere commerciële afspraken. ‘Maar die afspraken kunnen we pas gaan maken als het stadion concreet in zicht komt met de start van de bouw’, aldus De Graaf. Tot die tijd stelt Van Wijnen zich richting de gemeente garant voor dit door de club in te brengen bedrag.

Indien de gemeenteraad op 6 juli groen licht geeft voor de lening, dan is de realisatie van het nieuwe Cambuur-stadion alsnog een forse stap dichterbij gekomen. De Graaf hoopt dat de laatste hobbels in het lastige dossier de komende periode worden genomen. ‘We móéten de stap naar een nieuw stadion gaan maken. Anders gaat het kaarsje in Leeuwarden vroeg of laat echt een keer uit.
 
Bovenaan