Cambuur nieuws topic

Bernardo

Well-known member
Zou kunnen, maar probleem bij Sambissa is vooral dat hij verdedigend nog al wat steken laat vallen. Ben wel benieuwd hoe hij het op een hoger niveau zou doen.
 

Bernardo

Well-known member
Dijkstra Draisma houdt vertrouwen in goede afloop voor Cambuurstadion

Het jaar 2021 wordt een belangrijk jaar voor het nieuwe stadion van SC Cambuur. In 2020 begon na de bouwvak de ontwikkeling van het stadion, maar in november kwam de zoveelste tegenvaller: ontwikkelaar Wyckerveste trok zich terug. "We moeten de situatie nu opnieuw bekijken, of we de bestaande business case op een andere manier door kunnen zetten", zegt Biense Dijkstra van bouwbedrijf Dijkstra Draisma, een van de partijen in het hele plan.

Het was een vervelende mededeling, zegt Dijkstra over de boodschap dat Wyckerveste de business case niet meer zag zitten. "Het is een heel lastig proces. We zitten er al zeven jaar in. En ik kan er ook niet alles over kwijt, want het is een te gevoelig dossier."

De bouw van het stadion wordt dus weer uitgesteld, maar een deel van de ontwikkeling van het Leeuwarder WTC-gebied gaat wel door. "Wij hebben de ontwikkeling van de Snekertrekweg en de supermarkten naar ons toe getrokken", vertelt Dijkstra. "Dat hebben we zelf ontwikkeld en er gaat ook nog steeds een substantiële bijdrage naar SC Cambuur, dat gaat om miljoenen."

Biense Dijkstra over hoe het komt in 2021 met de bouw

Op een gegeven moment trok Wyckerveste ook Van Wijnen in het project, een concurrent van Dijkstra Draisma. "Dat paste wel bij het karakter zoals we dat hadden meegemaakt", omschrijft Dijkstra het cryptisch. "Er zijn andere afspraken gemaakt. Maar we hebben maar één belang, het stadion moet er komen. Wij gaan daar ook niet dwars voor liggen, want als hiermee de missie kan worden volbracht, dan moet het maar zo. Het zou voor ons zelf wel jammer zijn, na elf jaar als sponsor."

Elkaar niet in de steek laten

Ondanks tegenvaller na tegenvaller houdt Dijkstra vertrouwen in een goede afloop. "De kans is aanmerkelijk dat het stadion er komt. Als Cambuur ons niet in de steek laat, laten wij Cambuur ook niet in de steek."
 

Bernardo

Well-known member
Voor volgend seizoen.


Overgang Nick Doodeman naar Cambuur bijna rond

Cambuur gaat zich voor komend seizoen versterken met Nick Doodeman. De overgang van de 24-jarige aanvaller van FC Volendam is op een haar na gevild, zo bevestigen bronnen.

De interesse van Cambuur komt niet uit de lucht vallen, die speelde al enige tijd. Doodeman, die maandag op bezoek was bij de club uit Leeuwarden, beschikt over een aflopend contract en is zodoende na dit seizoen transfervrij over te nemen van FC Volendam. Als alle formaliteiten omtrent de overgang zijn afgerond, sluit hij na de zomer aan bij Cambuur. Van een tussentijdse transfer is geen sprake.


In Volendam is Doodeman dit seizoen een van de smaakmakers. In twintig duels kwam de rechtsbuiten tot nu toe al tot tien doelpunten en acht assists.

Bij Cambuur komt hij enkele oude bekenden tegen. Voordat hij naar Volendam verkaste, speelde Doodeman namelijk in de jeugd bij AZ. Cambuurspelers Mees Hoedemakers, Jamie Jacobs en Joris Kramer zijn drie andere voorbeelden van door AZ opgeleide talenten.
 

Bernardo

Well-known member
Bij Almere City-Cambuur zitten zondag 1351 fans van de thuisclub op de tribune. ,,Als dit experiment goed gaat, moeten de stadions weer open’’, zegt algemeen directeur Ard de Graaf van Cambuur.

Vanaf een groot doek voor het stadion kijkt Issa Kallon bijna verontschuldigend over het Cambuurplein. Zijn boodschap aan de supporters is duidelijk. ‘We missen jullie’. In september zagen de spelers van SC Cambuur in het thuisduel met Jong Utrecht voor het laatst fans op de tribune. Sindsdien is het stil tijdens wedstrijden.

Qua voetbalbeleving was het geen leuke tijd, erkent algemeen directeur Ard de Graaf. ,,Je zit met vijftien mensen te kijken, dat is niet leuk. Je voetbalt voor supporters en sponsoren. Die zitten nu allemaal thuis te kijken.’’ De kijkcijfers bevestigen dat. ,,Die zijn voor Cambuur enorm’’, weet De Graaf. ,,Maar je kijkt naar sponsordoeken. Daar wil je mensen zien, geluid horen. Dat doet elke wedstrijd weer pijn.’’
De Graaf kijkt uit naar zondag. In het kader van de Fieldlab-onderzoeken, waaruit moet blijken hoe er weer op een veilige manier mensen naar stadions, theaters en concertzalen kunnen komen, is Almere City-Cambuur uitgekozen als testevenement. Net als NEC-De Graafschap van vorig weekeinde. ,,Ik genoot van die 1100 supporters’’, zegt De Graaf. ,,Ze dronken een biertje, zongen. Je zag het plezier in de ogen.’’

Zondag mogen alleen de supporters van de thuisclub het stadion in. Of het wel eerlijk is dat dezelfde wedstrijd in Leeuwarden zonder publiek werd gespeeld en er in Almere wel supporters welkom zijn, doet totaal niet ter zake, vindt De Graaf. ,,Tuurlijk is het zonde, want we willen onze supporters ook graag wat bieden. Maar onze fans hebben er profijt van dat de test slaagt.’’
De testen dienen een groter belang. ,,We moeten er alles aan doen om de stadions weer open te laten gaan’’, weet De Graaf. Het is noodzakelijk om het betaalde voetbal in Nederland op de been te houden. Want het feit dat clubs al sinds half september zonder inkomsten zitten, doet pijn. ,,En de mensen raken vervreemd van de stadionbeleving.’’

Niet dat wedstrijden met beperkt publiek het verlies dit seizoen nog goedmaken. ,,Het gaat om perspectief’’, zegt De Graaf. ,,Om het vonkje, waarmee je de boel weer kunt aansteken.’’ Als de supporters maar het vooruitzicht hebben dat ze weer het stadion in mogen, dan kan dat straks kopers van een seizoenkaart en sponsoren weer over de streep trekken om bij de club te blijven.
Voor bijna de dertigste keer liet De Graaf zich deze week testen. Het is onderhand routine geworden. De test van deze week onderging hij nog net wat gemakkelijker dan anders. Er gloort weer wat. ,,Als de testen van de fieldlabs goed zijn, is er geen enkele reden om nog langer zonder publiek te spelen.’’ In het paasweekeinde begin april hoopt De Graaf weer fans te kunnen begroeten.
Hij hoopt de supporters weer iets te kunnen bieden. Met een negatieve test op zak, dat wel. Met grote interesse volgt de algemeen directeur de ontwikkeling van thuistestjes. ,,Je kunt dan zelf een afweging maken of je een test wilt doen of dat je thuisblijft.’’ Totdat het vaccinatieprogramma voldoende bescherming biedt, is dat de enige oplossing. ,,Want lacherig over het virus doen we niet.’’

Als de resultaten van Fieldlab goed zijn, maar de overheid besluit toch de stadiondeuren dicht te houden, moet er een enorm financieel pakket komen. ,,Anders gaan er clubs omvallen’’, voorspelt De Graaf. ,,We zullen niet bij de eerste tien zitten, want we schrijven al tien jaar zwarte cijfers. Maar alles kan kapot.’’

Ook het betaalde voetbal in Nederland. Het zou een ramp zijn, concludeert De Graaf. Voetbal is volgens hem naast de belangrijkste tak van de entertainmentsector ook een belangrijk exportproduct – van Nederlandse spelers – en het is van groot maatschappelijk belang. Niet alleen vanwege de sociale contacten in het stadion, maar ook vanwege maatschappelijke acties in de wijken. ,,Daarom zeg ik: als het kan moeten we snel toe naar wedstrijden met een beperkt publiek en zodra het weer kan naar volle stadions.’’

Hij piekert best wel eens, de directeur van Cambuur. Hij hoort ook de verhalen van sponsoren bij wie het water tot de lippen staat. ,,Het raakt die mensen keihard. Dan denk je ook aan de club. Hoe komen we de komende jaren door?’’
Mocht Cambuur promoveren, dan zijn de vooruitzichten een stuk zonniger dan nog een jaar eerste divisie. Zeker met corona is dat een zwart scenario.

Tegelijkertijd ziet De Graaf ook de ontembare loyaliteit van de supporters. Nog altijd wordt er spontaan geld ingezameld door vriendengroepjes. ,,Mensen steunen de club blind. Geweldig. Maar als je niets levert, kun je dat niet blijven verwachten. Daarom hebben we perspectief nodig.’’ De 1351 supporters die zondag tegen Cambuur zullen zijn, zijn een lichtpuntje
 

Bernardo

Well-known member
Dit betekend dat Alex Bangura weer linksback staat. Zijn contract loopt aan het einde van het seizoen af bij Cambuur. Op dit moment is Bangura met club in gesprek over verlenging. Alex Bangura wil graag blijven. Hij heeft het naar zijn zin in Leeuwarden. Henk de Jong noemt Bangura echt een talent voor de toekomst. De verwachting is dan ook dat club en speler er op korte termijn uit zullen komen.
 

Bernardo

Well-known member
Cambuurstadion stapje dichterbij: Van Wijnen en Friese Poort zijn eruit
04 mrt 2021 - 15:58


Frysk


Lees voor
Bouwbedrijf Van Wijnen en ROC Friese Poort zijn eruit. De school gaat ruimte huren in het nieuwe Cambuurstadion, dat het bouwbedrijf graag wil bouwen. De school heeft de handtekening gezet onder een overeenkomst met het bouwbedrijf. Dat bevestigt Remco Meijerink van Friese Poort donderdag. Een van de redenen waarom projectontwikkelaar Wyckerveste vorig jaar uit de ontwikkeling van het nieuwe Cambuurstadion stapte was omdat ze er niet uitkwamen met Friese Poort.
Cambuurstadion stapje dichterbij


poster



Met het akkoord tussen Friese Poort en Van Wijnen is het nieuwe Cambuurstadion een stapje dichterbij. Meijerink is dan ook erg blij met de overeenstemming met Van Wijnen: "Ik denk dat dit goed nieuws is voor onze studenten en onze docenten. We hebben een akkoord op hoofdlijnen getekend met Van Wijnen. Nu is het aan hen om er ook met andere partijen uit te komen."
Over de belangrijkste punten zijn de twee partijen nu akoord, zegt Meijerink. "We hebben een overeenstemming over de huurprijs, over het kwaliteitsniveau van oplevering, het tijdpad en andere belangrijke details."

Voorwaarden
Daarmee is alles echter nog niet rond. Zo zit er nog wel een voorwaarde aan de overeenkomst vast: "Er is wel een ontbindende voorwaarde in het contract opgenomen. De schep moet voor 1 januari 2022 de grond in. Wij hopen dat het stadion dan in augustus 2023 kan worden opgeleverd, zodat we er in het schooljaar 2023/2024 gebruik van kunnen maken."
Er moet echter nog wel wat gebeuren voor het zover is. "Zoals met ons harde afspraken gemaakt zijn, moet dat ook met andere partijen gebeuren. Er kan nog een kink in de kabel komen, maar ik heb er vertrouwen in dat het gaat lukken."

Intentieovereenkomst met Wyckerveste
Bij bouwbedrijf Van Wijnen gaat de vlag nog niet meteen uit, maar volgens directeur projectontwikkeling Arjen Oosting is door de overeenkomst met Friese Poort de positieve energie terug in het hele stadiondossier. "Dit is een hele belangrijke eerste stap. Niet alleen dat we eruit zijn met Friese Poort, maar ook omdat we een intentieovereenkomst gesloten hebben met Wyckerveste."

Wyckerveste heeft eerder aangegeven drie miljoen euro willen hebben voor de plannen. "Over geld kan en wil ik niet veel zeggen. Waarom het ons wel is gelukt en Wyckerveste niet? Ik weet alleen hoe wij te werk gaan, en soms moet je verder kijken dan puur het financiële plaatje. Het moet natuurlijk rendabel zijn, maar dit project brengt ook reuring in Leeuwarden en het is belangrijk voor Friese Poort. Dat telt voor ons ook mee."

giet de flagge noch net daliks út, mar neffens direkteur projektûntwikkeling Arjen Oosting is mei de oerienkomst mei Friese Poort de positive enerzjy werom brocht yn it hiele stadiondossier. "Dit is in hiele wichtige earste stap. Net allinnich dat wy derút binne mei Friese Poort, mar ek dat wy in yntinsje-oerienkomst sletten ha mei Wyckerveste."

Oosting zegt ook dat de komst van het nieuwe stadion nog altijd niet definitief is. "Maar zoals ik al zei, dit is wat het project nodig had. Nu kunnen we verder in gesprek met andere partijen, zoals de gemeente, Cambuur en het WTC."
 

Bernardo

Well-known member
De Jong en Booy verbinden toekomst aan afloop bestuurscrisis Cambuur


De Jong en Booy verbinden toekomst aan afloop bestuurscrisis Cambuur
© Pro Shots
De bestuursproblemen bij SC Cambuur dreigen ook de sportieve ontwikkeling van de club te raken. Trainer Henk de Jong en technisch manager Foeke Booy laten weten dat hun toekomst verbonden is aan die van directieleden Ard de Graaf en Gerald van den Belt.
Het is inmiddels al een half jaar bestuurlijk onrustig in Leeuwarden. De oorsprong ligt in het najaar, toen naar buiten kwam dat het Stichtingsbestuur (het hoogste orgaan van de club) voormalig voorzitter Ype Smid aan wilde stellen als voorzitter van de raad van commissarissen. Dit was tegen het zere been van directieleden De Graaf en Van den Belt, die dit als motie van wantrouwen ervoeren. Technisch manager Foeke Booy en trainer Henk de Jong schaarden zich vervolgens achter de directie, waarna Smid zich terugtrok.

De bedoeling was dat er vervolgens achter de schermen een compromis zou worden gesloten, waarbij het er aanvankelijk naar uitzag dat het Stichtingsbestuur zou opstappen en de directie zich voor een langere periode aan de club zou verbinden. Na maanden van gesprekken is er inmiddels echter al een tijdje sprake van een patstelling, waardoor het alsnog van een vertrek van Van den Belt en De Graaf zou kunnen komen.

Technisch manager Foeke Booy en trainer Henk de Jong balen flink van die situatie. De Jong: 'De club is eind vorig jaar bij mij gekomen met het plan om een nieuw meerjarig contract af te sluiten. Daar sta ik positief in want ik heb het enorm naar mijn zin, maar daarin is het aanblijven van Ard en Gerald van groot belang. Want het succes van Cambuur is van ons allemaal, van supporter tot directeur.' Het contract van De Jong loopt nu tot 2022.
De verbintenis van Booy loopt al over een paar maanden al af. Ook hij is in een eerder stadium benaderd voor contractverlenging, maar die gesprekken liggen als gevolg van de patstelling in de toplaag van het bestuur nu stil. 'We hebben goede gesprekken gehad over de komende jaren en ik zou hier graag blijven. Maar als de directie vertrekt, zie ik voor mezelf geen toekomst bij Cambuur', geeft de technisch manager aan.

VI.nl

Verbazend wekkend dat het stichtingsbestuur er nog steeds zit na het debacle van eind vorig jaar. Tijd dat ze allemaal opstappen, iedereen binnen Cambuur wil dat. Huidig bestuur, TS, sponsoren, supporters. Dus hou de eer aan jezelf.
 

Bernardo

Well-known member
Het stichtingsbestuur van Cambuur stapt op. Donderdagavond eisten de Raad van Commissarissen, de directie en vertegenwoordigers van sponsoren en supporters hun vertrek.

Probleem opgelost! Cambuur komt eraan!
 
Bovenaan