Haha, Lilian ziet er inderdaad prachtig uit.Zou kunnen, maar vandaag is allemaal weer voor de bühne.
Enige reden dat ik nog kijk is dat Lilian wel een leuk jurkje aan heeft.
Haha, Lilian ziet er inderdaad prachtig uit.Zou kunnen, maar vandaag is allemaal weer voor de bühne.
Enige reden dat ik nog kijk is dat Lilian wel een leuk jurkje aan heeft.
De Kamer is zeker zwak, maar ook een goede Kamer is kansloos zolang de coalitie elkaar keihard blijft vasthouden...Niks aan de hand joh, de kamer is zo zwak en de coalitie heeft het allang weer geritseld met de Rutte doctrine.
Even Jan Slagter bij denkenZou kunnen, maar vandaag is allemaal weer voor de bühne.
Enige reden dat ik nog kijk is dat Lilian wel een leuk jurkje aan heeft.
De pvda en GroenLinks trouwens ook. Ook niet onverwacht.En zoals te verwachten viel heeft de coalitie tegen alle moties gestemd...
Kun je dat eigenlijk plannen, onwel worden?Sigrid Kaag heeft zich afgemeld voor het debat van vandaag. Komt dat nou even haar goed uit...
Kun je dat eigenlijk plannen, onwel worden?
Juist. Dit dus. Als je er altijd staat als er wat te juichen valt, maar vaak afwezig bent in moeilijke gevallen dan valt dat op. Sowieso is Kaag op Financiën natuurlijk een behoorlijke mismatch (net als Hoekstra op BuZa), ze twittert de hele zomer over van alles (vooral buitenlandse zaken), maar zelden of nooit over financiën, koopkracht enz..Het gaat om de reputatie die je opbouwt. Het is niet voor het eerst dat Kaag er niet is. In september 2021 toen ze als politiek leider de APB overliet aan Jetten. Een vragenuurtje met een vraag over koopkracht oversloeg(wilde dezelfde avond wel bij Op1 aanschuiven om over koopkracht te praten), omdat ze als minister van Financien een lezing over Europa moest houden. Is ze er wel zoals bij de bespreking van de voorjaarsnota, dan moet Rutte haar aan het handje vasthouden, terwijl alle ministers van financien dat debat in het verleden zonder de Minister-President gedaan hebben. Dan wordt je inderdaad cynisch als er een potentieel vervelend debat is en ze weer afwezig is. Dat is het vertrouwen dat zij heeft gekweekt. Dan is het lullig als er een keer wel wat is.
Deze reactie is helemaal raak!!Weer maximaal geërgerd vandaag aan ons volslagen waardeloze landsbestuur.
AL EEN JAAR is in Ter Apel aan de hand wat er nu aan de hand is. Al die tijd waarschuwden de burgemeesters en het COA hiervoor. Dat het niet meer te behappen is en dat het uit de hand loopt. Maar Rutte en co deden NIKS. Echt helemaal niks. 700 mensen die buiten slapen in een dorp van 10.000 mensen. Stelt u zich eens voor. Een kamp met elke dag 70.000 buitenslapers vlakbij Amsterdam. Maar ze lieten het er gewoon op aankomen. Bewust beleid, in de hoop dat asielzoekers dan maar naar een landje verderop zouden gaan. Maar dat gebeurde niet. Tweede Kamer dan? Precies hetzelfde. Totaal oninteressant want Ter Apel, ja dat is zover weg, daar hebben we geen last van hè. Nee, van stikstof hebben we last. Maar toch niet van dat verre gat.
Gisteren is er een baby overleden (wat nog maar de vraag is wat de oorzaak is) en ineens! Jawel! Kamervragen! Zelfs van partijen met een C in de naam, de C die ze al lang niet meer waard zijn. Ja, de C uit het woord Crimineel. Niet alleen de VVD en D66, ook CDA en Christenunie boeide het geen meter of mensen die naar Nederland komen als honden in de bosjes moeten overnachten en poepen. Niks maakte het ze uit.
En nu? Het kabinet doet alles eraan! Zozo! Morgen al moet ons eigen Lampedusa, ons eigen Moria opgeruimd zijn. Lampedusa, dat zei burgemeester Schuiling een paar maanden geleden. Hij werd nog net niet het land uitgezet om die vergelijking. Moria, dat gebruikte Artsen Zonder Grenzen. Die het ontiegelijke mensonterende bewuste beleid van niks doen niet langer konden aanzien en voor het eerst in Nederland hulp gaan verlenen. In een land dat in omvang de 18e en in concurrentiekracht de 4e economie van de wereld is.
Wat een daadkracht ineens, voor de bühne vanzelfsprekend want het leidt zo lekker af van het stikstofgeneuzel.
Wat een land.
Ik denk dat er wel meerderheden voor jouw uitgangspunten zijn te vinden hoor. Het zit hem in de uitvoering. Wij kunnen op dit moment niet met een instroom van 1.000 personen per week per persoon met een op maat gemaakt plan komen. Wat de inhoud van dat plan ook mag zijn. Dan loop je dus tegen problemen aan. Dan vraagt het kabinet om 5.000 extra plaatsen in juli, 5.000 extra plaatsen nu en eind september heb je er weer 5.000 nodig, want dan zijn we weer 5 weken verder.Het is een krankzinnige situatie. Het genuanceerde gesprek hierover wordt gegijzeld door allerlei politieke belangen en een zwart-wit denken met links en rechts over en weer. Het gevolg is een soort halfbakken beleid, wat alleen maar verliezers kent.
Ik begrijp gewoon niet waarom we op het vraagstuk asiel niet een vrij normale consensus kunnen vinden, namelijk:
- Het is volstrekt normaal om hier mensen op te vangen die omwille van een onveilige of inhumane situatie in hun eigen land zich gedwongen voelen om te vluchten.
- Het is niet meer dan logisch dat je eerste zorg is dat die mensen even tot rust kunnen komen en ondersteund worden bij het verwerken van hun eventuele trauma's.
- Het is in ieders belang dat je daarna zo snel mogelijk met een op maat gemaakt plan komt, wat zich kan richten op hoe en op welke termijn mensen weer terug kunnen naar hun land van herkomst. Of, als dat onwenselijk of zelfs onmogelijk blijkt, hoe ze zo snel mogelijk kunnen integreren in onze maatschappij.
Als dat je consistente uitgangspunten zijn, kun je daar ook fatsoenlijk beleid op voeren.