Andere buitenlandse competities

Batigoal

Well-known member
Het avontuur van Edgar Davids in Portugal was niet echt een succes:

Voorzitter maakt gehakt van Davids: 'Zijn aanstelling was catastrofaal'
Luís Torres, de voorzitter van Olhanense, heeft hard uitgehaald naar Edgar Davids. De 48-jarige Nederlander nam in januari het stokje als trainer over bij de Portugese club, maar slaagde er niet in om een plek op het nieuw te vormen derde niveau veilig te stellen. Het heeft er alle schijn van dat er daardoor alweer een einde gaat komen aan de samenwerking tussen Olhanense en Davids.

Davids volgde begin dit jaar José Araújo op bij Olhanense, dat in de Campeonato de Portugal uitkomt. Dat was het derde niveau, maar vanaf komend seizoen komt daar de Liga 3 tussen. Omdat Olhanense zich daar niet voor plaatste, is de club komend seizoen vierdedivisionist. Dat doet voorzitter Torres pijn. In een open brief op Facebook aan de supporters deelt hij zijn verdriet en heeft hij weinig goede woorden over voor Davids.

'De keuze om hem aan te stellen als trainer is me opgedrongen door onze sportief directeur', zo begon Torres. 'Edgar Davids is iemand met een rijke historie als speler, maar dat zegt vrijwel niets over iemands kwaliteiten als trainer. Zijn komst zou de club financieel beter maken, maar dat heb ik nog niet gemerkt. Op sportief vlak was de aanstelling van Davids catastrofaal, zoveel is duidelijk. Ik zag dat al aankomen, maar helaas hadden we weinig opties.'
Torres sluit zijn statement af met een dankwoord aan zowat iedereen bij de club, behalve Davids. Zijn assistent-trainers worden wel bedankt voor hun inzet. 'Onze trainer is er niet in geslaagd om een connectie te maken met de selectie en om ons team een duidelijke identiteit en speelwijze aan te leren. We moeten eerlijk zijn. Na afgelopen seizoen kunnen we niet zeggen dat we in Liga 3 thuishoren.'
 

ALenstra

Well-known member
David Wagner wordt de nieuwe trainer bij Young Boys Bern. Hij had geen club sinds zijn ontslag bij Schalke 04.
 

U.G.

Well-known member
Gisteren speelde Sporting z'n presentatie-wedstrijd ( trofeu cinco violinos ) tegen Lyon. Ze wonnen met 3-2, en wat ik zag beviel me. De markt is nog een maand open, en we kunnen nog 1 of 2 basisspelers kwijtraken ( Mendes en/of Palhinha ). De 1ste is redelijk goed vervangbaar, door Vinagre. Palhinha wordt moeilijker.

Benfica's voorzitter is 3 weken geleden van z'n bed gelicht. Dat geld ook voor enkele van zijn handlangers. Er hangen hun wat zware verdenkingen boven het hoofd, waaronder witwassen en fraude. Daar wordt in PT niet lichtzinnig op gestrafd. Hij kan op borg vrijkomen tot aan de rechtszaak.

Porto schijnt het aardig te doen in de voorbereiding.
 

Batigoal

Well-known member
Begreep dat de transferactiviteiten voor Benfica daarom ook eventjes stil liggen. Ze hadden wel Joao Mario vastgelegd. Ben jij daar nog verbolgen over @U.G.?
 

U.G.

Well-known member
Begreep dat de transferactiviteiten voor Benfica daarom ook eventjes stil liggen. Ze hadden wel Joao Mario vastgelegd. Ben jij daar nog verbolgen over @U.G.?

Rui Costa is nu even de chief. Ze hebben ene Meite gehaald nog vlak voor het weekend.

Inter vroeg 7 miljoen voor JM ( want daar huurde wij hem van ), en Sporting bood 5 en ging niet verder. JM vond ik een geweldig talent, meen ik echt. Maar het buitenland heeft 'm geen goed gedaan, hij keerde terug bij ons na een mislukte avontuur en dat merkte je wel mentaal. Speelde heel safe, balletje breed, temporiserend. Zelden een versnelling of een steekpass.

Ik hoop dat het goed uitpakt voor hem aan de overkant, en dat ie de Joao Mario 2015 hervindt. Mij boeit het niet dat ie daar zit, ik mis 'm ook oprecht niet. Ik let nu vooral op de moves van Nuno Mendes en Palhinha.
 

U.G.

Well-known member
Benfica geïnteresseerd in Veerman @U.G.? Iets van meegekregen?

Nee man, niks van meegekregen. Het ging hier een tijdje terug écht alleen maar over de arrestatie van Vieira. Zelfs Covid belandde op de achtergrond hiervoor.

Vanuit R'dam ook vragen aan mij over Sporar. Die link ben ik hier ook niet tegengekomen.

Maar goed, ben hier vooral ook niet zo bezig met voetbal, kan me makkelijk ontgaan zijn.
 

U.G.

Well-known member
In de liga zijn er twee rondes gespeeld, en Sporting staat bovenaan. Afgelopen weekend waren we bij Braga op bezoek, een stadion waar je normaal punten laat liggen. Met 1-2 gewonnen, en tot aan de rode kaart van Inacio eigenlijk geen kind gehad aan Braga. Opvallend detail in deze wedstrijd was de invalbeurt van de 15 jarige ( !) Roger bij Braga. Het talent druipt er ogenschijnlijk wel van af maar hij komt fysiek echt nog te kort tegen de grote meneren. En vooral in de liga zou ik nog wat voorzichtiger doen met het inbrengen van deze knul. Onze nieuwste aanwinst, de Uruguyaan UGarte viel in.

Deze zaterdag spelen we thuis tegen Belenenses, ik vlieg dezelfde dag weer naar Lissabon en zit dan na weet ik hoeveel jaar weer eens in Alvalade. Ik hoop uiteraard met nog 2 weken voor het sluiten van de transfermarkt niemand uit het basiself te zien vertrekken.

Benfica speelde weer eens met een B-elftal, dit ivm de voorrondes CL. Ze ontvangen morgen dus PSV, en normaal ben ik altijd voor Portugese clubs, dus ook voor hun, en 2 CL deelnemers uit Lissabon is zeker mooi. Maar doe maar toch nog een tik uitdelen aan hun daar aan de overkant, weer een jaar geen CL geld die kant op is goed voor de nivellering. Ze zijn heel stil tegenwoordig, ik heb weinig van ze gezien nog ook...ze zijn er ook niet helemaal gerust op sinds Ajax-PSV.
 

gevegt

Well-known member
Morgen is het Famalicão - Sporting Portugal. Op papier moet het te doen zijn, maar het kan nog wel eens een lastige uitwedstrijd voor ons worden. Desalniettemin ga ik er van uit dat we de drie punten mee naar huis nemen.
Hup Sporting!
 

U.G.

Well-known member
Mijn god wat een geruststelling is dit toch. Zie je wel, Gevegt is gewoon een groene, een échte hagedis...ik wist het gewoon. Ging net wel even twijfelen, maar zie hier nu het bewijs.

Ja vervelende uitwedstrijd idd. Maar ook die moeten gewonnen worden.
 

U.G.

Well-known member
De wedstrijd had over het algemeen een hele korte speelruimte, met weinig diepte. Heel veel druk op de bal van beide kanten. Wederom, net als tegen Benfica heel intens. De enige die ons nog pijn kon doen was Porto, maar die dreiging is ook weg of er moeten wel hele gekke dingen gaan gebeuren. Wat viel Matheus Nunes toch geweldig in zeg, een Braziliaan die opgegroeid is in Portugal...ik ben eigenlijk benieuwd welke van de 2 landen hem als eerste oproept, zijn voorkeur gaat uit naar Portugal...zegt ie.

Ik had het er net nog over, de competitie is eigenlijk vanaf december nooit spannend geweest. Ik heb dit niet zien aankomen, en niemand niet, we came outta nowhere. Maar wat een groep.

Het touwtjetrekken tussen beide landen is inmiddels in volle gang. Tite, de Braziliaanse BC heeft 'm opgeroepen ! Volgens Braziliaanse persberichten schijnt de Portugese bondscoach, Santos, die altijd een beetje erg traag is, de speler nu te hebben gebeld met het verzoek niet in te gaan op Brazilie's uitnodiging want Santos heeft plannen met hem.

Laat de speler nu zelf maar rustig bepalen voor welk land hij wil uitkomen, hij woont sinds z'n 12de in PT dus er valt voor beide opties wel wat te zeggen. Aan de andere kant die lul bij ons had 'm ook gewoon allang kunnen oproepen..het bericht van mij hierboven is alweer meer dan een half jaar oud. Maar goed, Fernando Santos.

Sporting heeft vanuit eigen belangen ook geen trek in het meewerken aan een eventuele Brazilie-avontuur van Nunes, aangezien Porto binnenkort op bezoek komt,... in het weekend voor Ajax. Ik weet niet wie de speelschema maakt bij de bond, maar vooruit. Tof om naar uit te kijken.
 

Abubakari

Well-known member
Mijn god wat een geruststelling is dit toch. Zie je wel, Gevegt is gewoon een groene, een échte hagedis...ik wist het gewoon. Ging net wel even twijfelen, maar zie hier nu het bewijs.

Ja vervelende uitwedstrijd idd. Maar ook die moeten gewonnen worden.
Zodra gevegt begint te hupsen voor een club winnen ze niet meer. HSV? 2. Liga, al jaren. PEC? Puntloos onderaan. PSV? Al jaren geen prijs van betekenis gepakt. vfl Bochum? 1 schamele zege.
gevegt is ook geen hagedis, hij is een kameleon, een ongelukskameleon.

En inderdaad, Sporting laat direct punten liggen bij de tot dan nog puntloze rode lantaarndrager. Je bent doomed U.G.
I hate to say i told you so.
 

U.G.

Well-known member
Ik zei zaterdag aan het tafeltje nog "dit komt gewoon door voodoo of Gevegt." Moest ik uitleggen wat een Gevegt is. Kreeg ik op mijn beurt weer te horen dat de kou in NL me niet echt bepaald goed doet.

Iedereen was 'onherkenbaar' , ja behalve die kutspits dan, Paulinho dreigt nu toch wel een miskoop te worden. Misschien wel de enige smet voorlopig van onze coach, dat ie zodanig blijft volharden in Paulinho dat er eigenlijk geen andere optie is.

Vorig jaar bij Famalicao ook punten verspeeld trouwens. En de moeizame manier waarop Benfica gisteren won geeft de burger ook wel weer moed.

Maar goed, de grootste jinxer van Sporting dan ben ikzelf volgens mn eigen Benfica-pa. Sinds mijn geboorte is het nooit meer wat geworden bij Sporting, zegt ie.

Bring on Porto en Ajax !
 
Bovenaan