Amateurvoetbal algemeen

de waan

Well-known member
Er is ook niet zo heel veel meer horizontaal over te stappen onderhand. Wat er nog over is op zondag is vrijwel enkel 'hardcore' zondaggebied.

Wel opmerkelijk om Columbia en Warnsveldse Boys op het lijstje tie zien aangezien die clubs daar precies nul komma nul over gecommuniceerd hebben. Maar Maat FC heeft zijn zaakjes doorgaans goed voor elkaar, dus na het weekend gaan we maar eens op zoek naar de bevestiging.

Meen ook dat de KNVB dit najaar met een evaluatie zou komen over het weekendvoetbal. Lijkt me handig daar niet al te lang meer mee te wachten.
 

erka

Well-known member
Is er uberhaupt een 2e-divisieclub die deze ambitie heeft?

Nu niet en voorlopig ook niet. Want 2e divisie spelen is financieel en sportief veel leuker voor die clubs dan 1e divisie.
En als ze al wel zouden willen dan is het schier onmogelijk gelet op de licenties, als ik dat stuk van de KNVB goed begrijp.
 

JMD

Well-known member
Nu niet en voorlopig ook niet. Want 2e divisie spelen is financieel en sportief veel leuker voor die clubs dan 1e divisie.
En als ze al wel zouden willen dan is het schier onmogelijk gelet op de licenties, als ik dat stuk van de KNVB goed begrijp.
Precies, dat vermoedde ik ook al. Ik bedoelde idd ook 'op basis van deze eisen'...
 

noordooster

Well-known member
Voor spelers die naast hun voetbalhobby/werk nog een studie doen of nog gewoon werken heeft de tweede divisie het voordeel dat je minder verplichtingen hebt, zoals minder vaak trainen en minder of helemaal niet overdag trainen.
Verder zie je dat spelers met ambitie liever in de eerste divisie spelen als ze de kans krijgen. Het niveau ligt daar gemiddeld (uiteraard) hoger dan in de tweede divisie.
 

Joost

Well-known member
In België gaan ze iets nieuws doen en de reacties (en timing daarvan) zijn wel opvallend gelijk aan Nederland;
Voetbal Vlaanderen wil alle kinderen op de Vlaamse jeugdvoetbalvelden gelijke kansen geven. Eén van de geplande acties is het zogenaamde ‘roteren van de peildatum’ wat afgelopen weken voor heel wat reacties zorgde bij clubs, coaches en ouders. Dit moet ervoor zorgen dat alle laatbloeiers dezelfde kansen krijgen. Er is een uitzondering voorzien voor het gewestelijk jeugdvoetbal waar ongeveer 80% van onze jeugdspelers actief zijn en het geboortemaandeffect nauwelijks aanwezig is.
Desondanks dit reeds een jaar geleden beslist werd door vertegenwoordigers van clubs van alle geledingen binnen ons voetbal na een ‘consultatieronde van Vlaanderen’ met 800 deelnemende clubs, en gecommuniceerd werd via alle kanalen blijkt dat heel veel mensen hiervan nog niet op de hoogte waren. Nu het invoeren dichterbij komt ontvangen we veel feedback en kritiek. We willen jullie daarvoor bedanken, het jeugd- en amateurvoetbal kunnen we enkel samen doen groeien: clubs, coaches, spelers, TVJO’s, ouders, scheidsrechters, supporters, federatie en ga zo maar door.
Daarnaast willen we benadrukken dat we jullie feedback gehoord hebben. Grote veranderingen brengen altijd weerstanden, kinderziekten en praktische uitdagingen met zich mee. Deze willen we samen met jullie nog extra in kaart brengen, en vooral naar constructieve oplossingen zoeken. Zonder afbreuk te doen aan de grote uitdaging om elk kind gelijke kansen te geven en tegemoet te komen aan het relatieve leeftijdseffect.
In dat licht werd beslist om een nieuwe werkgroep op te richten met TVJO’s en vertegenwoordigers van clubs. De bevindingen van deze werkgroep zullen vervolgens opnieuw besproken worden door de vaste werkgroep jeugdvoetbal met vertegenwoordigers van clubs, het Bestuur van Voetbal Vlaanderen en indien nodig de Vlaamse Studiecommissie (reglementscommissie).
Tenslotte willen we vragen om steeds met respect te communiceren met elkaar. Het debat vraagt nuance en een open geest om naar de toekomst te kijken. Via de link hieronder kan u het interview van deze ochtend bij Radio 1 beluisteren, alsook informatie vinden naar de pagina op onze website met alle informatie.
 

Joost

Well-known member
De Nacompetitieschema's zijn bekend.

 

noordooster

Well-known member
In de afgelopen jaren heeft er een duidelijke verschuiving plaatsgevonden van speeldag.
De stand van zaken in het huidige voetbalseizoen:

Overzicht Zaterdagvoetbal

  • Noord: 268 standaardelftallen
  • Oost: 229 standaardelftallen
  • West I: 249 standaardelftallen
  • West II: 259 standaardelftallen
  • Zuid 1: 197 standaardelftallen
  • Zuid 2: 13 standaardelftallen
Overzicht Zondagvoetbal

  • Noord: 137 standaardelftallen
  • Oost: 210 standaardelftallen
  • West I: 112 standaardelftallen
  • West II: 5 standaardelftallen
  • Zuid 1: 186 standaardelftallen
  • Zuid 2: 275 standaardelftallen
 

de waan

Well-known member
Wel herkenbaar. Steeds vaker gesloten kassahokjes. Zeker op de lagere niveaus (vanaf derde klasse) zelden entree betalen.

Sparta Nijkerk wel gewoon 10 euro trouwens laatst, ook vrij idioot.
 

JMD

Well-known member
Zit even te kijken naar de nacompetities van het amateurvoetbal.

Hillegom zit in 1A en kan (oke, kleine kans) nog nacompetitie naar 2e klasse spelen (en ook nog nacompetitie naar 4e divisie, maar daar gaat het miet om), dus daar begon ik te kijken.

1A (West 1) is gekoppeld aan de 2e klasse A en B (za en zo). In totaal spelen dus 14 ploegen om 3 plekken.
Als je dan telt zie je dat er hier 2 ploegen uit de 1e klasse degraderen en er sowieso 4 terugkomen (kampioen van elke 2e klasse). Er gaan 2 ploegen uit 1e klasse A de nacompetitie in en er komen er 3 uit. Even er vanuitgaande dat beide 1e-klassers het redden dan gaan er dus 2 eersteklassers uit en vijf tweedeklassers naar de 1e klasse. Dat kan dus niet kloppen, dan moet er ergens anders wat anders spelen.

Toen ging ik in West 2 kijken. Hier zijn 2 eersteklassen (B en C), maar zij zijn gekoppeld aan alleen maar 2C en 2D en dan alleen zat (zon bestaat daar niet). Hier gaan 8 ploegen ook spelen om 3 plekken.
Hier promoveren 2 ploegen direct, maar degraderen er ook 4 direct (oke, nu 3 omdat in 1 van die eerste klassen maar 13 ploegen zitten, maar die plek is dus sowieso al vacant). Hier zijn 4 nacompetiteploegen uit de 1e klassen en zij spelen om 3 plekken, laten we er van uit gaan dat die 3 plekken naar de eersteklassers gaan. Dan degraderen er dus 5 ploegen uit de 1e klassen en komen er 2 terug.

Had dit allemaal nou niet anders gekund? De ene 1e klasse gaat in zijn eentje tegen 4 2e-klassen spelen met 14 ploegen om 3 plekken, de andere met 2 1e klassen tegen 2 2e klassen met 8 ploegen om 3 plekken...

Dacht dat juist die hele herstructurering gedaan werd om onlogische nacompetities te voorkomen...
 
Bovenaan