Belgische competitie

Joost

Well-known member
En je mag niet naar het stadion maar wel de wedstrijd in de bioscoop gaan kijken.

Overigens volgt later deze week de uitspraak over Virton.
 

JMD

Well-known member
Help me even, waar ging dat Virton ook alweer over? Ik ben de draad in België een beetje kwijt.
 

Joost

Well-known member
Virton zegt (in januari) de (aangepaste) regels kloppen niet.

Door de aangepaste regels krijgt Virton geen licentie die ze vorig jaar wel kregen.

Virton vecht vervolgens de regels aan en krijgt gelijk. Alleen zegt die autoriteit; een licentie geven we jullie niet; daarvoor moet je terug naar de instanties die de licentie eerst weigerden.
 

Kielse Rat

Well-known member
Het loopt spaak bij Club Brugge. Na de nederlaag in de bekerfinale werd er gisteren ook verloren van Charleroi.
 

Batigoal

Well-known member
Sommige spelers bij Club Brugge lijken met hun hoofd bij een transfer te zitten en een aantal zal (nog) niet optimaal gemotiveerd zijn. Charleroi zit prima in elkaar. De al degelijke groep bij elkaar gehouden en het belangrijkste; Rezaei is komend seizoen de spits. Vijf miljoen aan hem verdiend en hem nu al voor het tweede seizoen op rij mogen huren. Prima gehandeld.
 

Batigoal

Well-known member
Door het gedoe over de tv-rechten is het niet meer zo makkelijk te volgen in Nederland. Ziggo zendt af en toe een wedstrijd uit en plaatst daarvan de samenvatting op de site, maar Proximus is helaas geen optie meer. Eleven Sport en Telenet hebben geen gratis samenvattingen op hun site (vooralsnog) en de video's van Sporza zijn niet in Nederland te pakken. Toch jammer.

KV Mechelen en Anderlecht waren wel te zien in samenvatting en maakten er vooral een leuke tweede helft van met 4 goals. Ondanks de 0-2 voorsprong van de Brusselaars een puntendeling, ondanks grote kansen in blessuretijd voor Vlap en Luckassen.
 

Kielse Rat

Well-known member
Daar krijg je niet echt samenvattingen te zien want het is meer een voetbalactualiteitprogramma, er worden elke uitzending 1 of 2 wedstrijden uitgelicht voor diepgaandere analyse.
 

Batigoal

Well-known member
En is online in ieder geval in Nederland niet terug te kijken.

Opvallend rijtje transfers bij tweedeklasser (zo noemen we het voor het gemak even) Deinze. Die halen deze zomer doelman Dutoit, Blondelle, Lecomte, Renato Neto, Vargas en daar komen op korte termijn waarschijnlijk Akpala, Overmeire en Milicevic bij. Daarmee haal je eventjes honderden wedstrijden ervaring op het hoogste niveau mee binnen. Nadeel is dat het bijna allemaal dertigers zijn, maar op papier niet verkeerd. Er is blijkbaar een potje met geld gevonden.

Dat hebben de overigens op originele manier aangekondigd: https://www.hln.be/sport/voetbal/be...b-op-hoogst-originele-wijze-bekend~a26056dc0/

Ook een leuke transfer: oud-Barcelona-back Adriano (inmiddels 36) gaat naar Eupen.
 
Laatst bewerkt:

Joost

Well-known member
Die voorzitter heeft al jaren behoorlijke plannen. Ik ben er niet zo heel lang geleden geweest, volgens mij afgelopen seizoen in de eerdere rondes van de Beker. Ze hebben een heerlijk stadionnetje dat echt voldoet aan wat ze nu nodig hebben. Deinze zelf is niet bijster groot en de aantrekkingskracht buiten Deinze is erg klein, megalomane ideeen dus. Al is Deinze in basis wel een vereniging die top niveau 3, onderkant niveau 2 thuishoort.

Het wordt sowieso een bijzonder jaar in 1B. Union is eigendom van dezelfde firma die achter Brighton zitten en die willen de club zo snel mogelijk in 1A hebben. Die hebben deze zomer de spits van SV Meppen gekocht die heel hoog in de toscorerslijst van de 3. Liga eindigde. Lommel is nu eigendom van de City Group en daar klotst het geld ook tegen de muren. Westerlo eindigde vorig jaar niet voor niets als 1e en lijkt niet verzwakt.

De andere nieuwkomers; RWDM en Seraing ken ik niet qua selectie maar daar mogen we niet al te veel van verwachten. Metz zal wel een hoop materiaal naar het filiaal in Seraing sturen. En dan nog Lierse-Kempenzonen. Ik vrees dat die echt kanonnenvoer gaan worden. Nauwelijks tijd om versterkingen voor dit niveau te halen, een selectie die waarschijnlijk zelfs gedegradeerd zou zijn naar het 4e niveau. Dat kan haast geen succesverhaal worden.

Over de beloften van Club durf ik niets te zeggen.
 

Kielse Rat

Well-known member
Bij Anderlecht veranderen ze nog maar eens het geweer van schouder. Vorig jaar mocht Kompany het aanvankelijk proberen als speler-trainer, maar door de tegenvallende resultaten in het seizoensbegin werd Vercauteren binnengehaald. Die had Anderlecht uiteindelijk nog naar Play-Off I kunnen loodsen, maar dat de voetbalfilosofie van Kompany en Vercauteren niet echt overeenstemde was geen publiek geheim. Kompany wil graag het voetbal van Guardiola spelen, Vercauteren gaat voor een meer pragmatische benadering waar resultaat op het spel primeert. Nu stopt Kompany na zijn zoveelste blessure per direct met voetballen om T1 te worden. Wat Anderlecht met Vercauteren gaat doen is nog niet gecommuniceerd, maar hoogstwaarschijnlijk wordt hij na twee speeldagen de eerste trainer die zijn spullen mag pakken.
 

Batigoal

Well-known member
Twee speelrondes geweest, twee trainers ontslagen. Afgelopen week werd de Deense trainer Thorup van AA Gent ontslagen. Zat vorig seizoen al niet sterk op zijn positie en na de zwakke competitiestart had het bestuur een reden om hem eruit te sturen. Wel jammer, want hij liet Gent aardig voetballen, alleen was het te wisselvallig. Veteraan Laszlo Bölöni was beschikbaar nadat een baan in Qatar er niet van kwam en dus is hij de nieuwe trainer bij AA Gent. Wel een totaal ander type dus.
 

Kielse Rat

Well-known member
Goede trainer en zal wel resultaten halen, maar past eigenlijk helemaal niet in de voetbalfilosofie van AA Gent de voorbije jaren.
 
Bovenaan