Ajax, seizoen 2017/2018

ElSimao

Active member
Maar goed, even alle gekheid op een stokje. Het is een terugkerend fenomeen dat ik de stand van zaken van negatiever inschat dan de meesten hier. Dan was 10 jaar geleden ook al zo namelijk.
In de tussentijd hebben we de ingreep van Cruijff gehad die het allemaal ook maar affreus en vreselijk vond en ten strijde trok om er een heleboel mensen uit te kieperen.. Ik vraag me dan af hoe men de revolutie hier beleefd heeft, want als jullie consistent zijn, dan was die ingreep ook veel te extreem en veel te veel in lijn met bijvoorbeeld die "onzin" die ik jarenlang verkondigde over oa de jeugdopleiding die niet zou deugen. En als je dan dan doortrekt naar nu, dan kun je toch ook niet zo achter de huidige leiding staan aangezien het idee van de revolutie verkeerd was? Waarom niet de oude machtshebbers die het prima deden?

Ik ben serieus wel benieuwd hoe hierover gedacht wordt.
 

Pascallovic

Well-known member
Verschil is natuurlijk wel dat die revolutie die inderdaad op onderdelen ook niet fraai was gesteund werd door clubiconen die op basis van hun prestaties als oud-ajacieden op meer krediet konden rekenen dan Jol en v/d Boom & co. Iedereen eruit en dan oudspelers met de support van Cruijff er in. Dat was ook heel rigoreus inderdaad, maar het waren wel namen die binnenkwamen en waar Ajacieden jong en oud zich mee konden identificeren. Jij stelt nu voor iedereen eruit te gooien en als we dan vragen wie er wel moet komen blijft het op Tscheu la Ling na doodstil. Dan vind ik het niet vreemd dat over die aanpak grote twijfels bestaan, want enige garantie dat Ling het beter gaat doen is er niet.
 

ElSimao

Active member
Verschil is natuurlijk wel dat die revolutie die inderdaad op onderdelen ook niet fraai was gesteund werd door clubiconen die op basis van hun prestaties als oud-ajacieden op meer krediet konden rekenen dan Jol en v/d Boom & co. Iedereen eruit en dan oudspelers met de support van Cruijff er in. Dat was ook heel rigoreus inderdaad, maar het waren wel namen die binnenkwamen en waar Ajacieden jong en oud zich mee konden identificeren.

Naar mijn mening zit daar juist het probleem, de oud-spelers hadden de naam, men kon zich ermee identificeren, ze hadden veel krediet en als speler veel gepresteerd, maar dat heeft allemaal vrij weinig te maken met hun geschiktheid voor de huidige functie. Daar is met naar mijn mening ook goed mis gegaan, want ik vind het beleid niet beter dan onder de vorige machtshebbers. Het gaat financieel veel beter, maar dat komt omdat Overmars qua spelersbeleid erg kort wordt gehouden door de rvc en er daarom veel minder uit wordt gegeven aan transfersommen en salarissen. Daar komt de winst vandaan.

Verder vind ik het spel (behalve onder Bosz) slecht, de jeugdopleiding is zeer slecht, het aankoopbeleid voor het eerste zeer matig en de resultaten niet veel beter. Het sterkste punt van de club is de jeugdscouting, maar dat was het daarvoor al. Eriksen, Vertonghen en Alderweireld ervoor en nu dan types als Dolberg, Onana en F. de Jong.

Ik zie nergens verbetering, maar dat ligt niet aan het feit dat het "radicaal" was. Men heeft de kwaliteiten simpelweg niet, men zou op zoek moeten gaan naar professionals met relevante en bewezen kwaliteiten.

Daarnaast is de huidige leiding mij veel te veel een kliekje.

Jij stelt nu voor iedereen eruit te gooien en als we dan vragen wie er wel moet komen blijft het op Tscheu la Ling na doodstil. Dan vind ik het niet vreemd dat over die aanpak grote twijfels bestaan, want enige garantie dat Ling het beter gaat doen is er niet.

Het gaat mij bewezen kwaliteiten waarbij binding met Ajax niet meer dan een plus is. Dus vandaar Ling, maar ik denk dat er heel veel andere opties zijn. Ik ken de markt niet, dus ik kan je geen namen noemen.
 

ElSimao

Active member
Bosz ‘uitgedaagd’ door Ronaldo: ‘Hij was zo leep die avond, irritant'

Peter Bosz timmert aardig aan de weg als trainer. Nadat hij met Ajax de Europa League-finale haalde, staat hij dit seizoen aan het roer bij Borussia Dortmund, momenteel koploper in de Bundesliga. In gesprek met het Algemeen Dagblad noemt hij Josep Guardiola zijn inspirator en gaat hij in op de verloren wedstrijd tegen Real Madrid in de Champions League.

Bosz ziet de manager van Manchester City als een bron van inspiratie. “Ik vroeg me altijd af: waarom is Guardiola drie dagen bezig met alleen maar het analyseren van de tegenstander? Ik was daar tien minuten mee bezig, de rest van de tijd met mijn eigen team”, aldus Bosz, die meer begrip heeft gekregen voor de werkwijze van Guardiola na het lezen van zijn boek Herr Pep. “Guardiola wil constant weten wie er van de tegenstander voorin blijven hangen als zijn eigen ploeg aanvalt. Want dan weet hij wie er bij hem achterin moeten doordekken en wanneer. Er zijn altijd een paar gluiperds bij de tegenstander die niet meeverdedigen. Die wachten, loeren. En als ze de bal krijgen is het ‘boem’, raak.”

Cristiano Ronaldo was tegen Dortmund twee keer trefzeker. Hij was ongrijpbaar doordat hij af en toe met opzet buitenspel bleef staan. “Ja. En dan kun je hem niet dekken”, aldus Bosz. “Hij was zo leep die avond. Irritant. Maar het daagt je uit om n?g weer verder te denken. Ik weet zeker: ook dat boek van Guardiola heeft me weer een betere trainer gemaakt. Ik zal nooit meer zeggen: ja, we waren zoveel beter, maar ??n verdwaalde bal en een gozer schiet hem per ongeluk binnen: pech. Nee, die ene bal is juist waar het om gaat.’’


----

Ben niet zo'n fan van het natrappen dat ie nu doet, maar hoe hij met het spelletje bezig is vind ik wel mooi. Op zo'n gedetailleerd niveau bezig met taktiek.
 

ElSimao

Active member
Frenkie de Jong heeft het helemaal gedaan bij Keizer. Speelde een paar goede wedstrijden, nam toen wat teveel risico en wordt daar nu voor aangepakt. Ik dacht dat je bij Ajax als talent fouten mocht maken, niet dus. Zeer teleurstellend dat Schone weer de voorkeur krijgt. Die man is een gepasseerd station, gebruik hem nou puur en alleen als invaller. Siem die weer klaargestoomd wordt voor een basisplaats daar zijn eigenlijk geen woorden voor.

Huntelaar brengt ook te weinig, die zou eruit gehaald moeten worden voor of Dolberg of Cassierra.

Gisteren was ook met name vd Beek slecht, maar in plaats dat Frenkie dan gebracht wordt...Ziyech gelukkig wel goed.
 
Bovenaan