De piramide

De piramide


  • Totaal aantal stemmers
    17

Bonehead

Well-known member
Het laat zich toch wel raden waarom de VVCS belang heeft bij zoveel mogelijk fulltime profs? Dat deze vakbond een klaarblijkelijk zo'n belangrijke stem heeft bij de KNVB is mij dan een raadsel. Dat wel weer.
 

erka

Well-known member
Als je dat nou eens zou veranderen inderdaad. Maak je de doorstroming beter en de clubs gezonder.

Weg met vakbonden, ook in het voetbal.
 

de waan

Well-known member
Het laat zich toch wel raden waarom de VVCS belang heeft bij zoveel mogelijk fulltime profs? Dat deze vakbond een klaarblijkelijk zo'n belangrijke stem heeft bij de KNVB is mij dan een raadsel. Dat wel weer.

En Danny Hesp van de VVCS maar weer krokodillentranen huilen al die faillissementen.
 

Ceephax

New member
Nou weet ik niet precies hoeveel uren spelers bij profclubs onder contract staan, waarschijnlijk ergens tussen de 36 en 40 uur per week. Maar je ziet hieronder dat het verschil tussen de JL en de 2e Divisie nog steeds niet te doen is eigenlijk. Tel daar bij op dat de amateurclub die naar de JL promoveert ook nog eens 4 extra door de weekse wedstrijden moet gaan spelen. Het is nog niet echt aantrekkelijk. Minder clubs en contracturen in de JL zou daar zeker bij kunnen helpen. Bijvoorbeeld 18 clubs die met minimaal 12 x 24 = 288 contracturen moeten werken. Met de extra contracten in de 2e en 3e Divisie komt het totaal aantal voor de VVCS bijna op het zelfde uit als de oude situatie voor de 2e en 3e Divisie.

Minimum contracturen per Divisie huidige situatie:

Eredivisie 18 x 36 = 648 contracturen
1e Divisie 16 x 36 = 576 contracturen
2e Divisie 12 x 12 = 144 contracturen
3e Divisie 3 x 12 = 36 contracturen
 

Unregistere

Well-known member
Er is wel een overgangsregeling voor clubs die vanuit de tweede divisie promoveren. Althans, zo stond het in de uitleg bij de licentie-eisen die de bond de clubs vorig jaar bij de invoering van de piramide heeft gegeven.

In het eerste jaar gaat het dan om 10 contractspelers die ten minste 50% van het wettelijk minimumloon naar leeftijd verdienen op basis van een fulltime dienstverband en om 6 contractspelers die ten minste 100% verdienen. Per jaar wordt het dan iets strenger, in het vierde jaar zou je dan op 16 fulltime contractspelers moeten zitten, net als de clubs in de JL.

Maar kan zijn dat dit later weer gewijzigd is toen er zo'n gesteggel was over de contractspelers.
 

bqandy

Well-known member
Laat hen dan maar uitleggen waarom zij het nodig vinden dat er een bepaald aantal fulltime spelers moet zijn in de JL...

Precies. Als je teams met semi-profs toe staat is de kans op doorstroming vanuit de tweede divisie wel aannemelijk.
Die semi-profs komen hun plafond vanzelf wel een keer tegen. Zal hoogstens onderin de middenmoot van de JL zijn.
 

Joost

Well-known member
Waarom een verkenner aanstellen als iedereen die het een beetje volgt exact de standpunten en eisen van alle partijen kent?
 

erka

Well-known member
Van alles wat de KNVB verkeerd doet in deze kwestie is het vervallen van de p/d toch wel het ultieme dieptepunt. Prutsers zijn het gewoon. Alle oren laten hangen naar de clubs.
 

JMD

Well-known member
Gewoon licentie-eisen afzwakken (als ploeg X het in de JL denkt te kunnen redden met een bepaald aantal spelers is dat hun zaak, je gaat toch ook een bedrijf niet verplichten een minimaal aantal werknemers te hebben), 3e divisie noord/zuid verdelen en verplichte p/d invoeren tussen JL en 2e (in het begin even alleen de nummer 20 JL degradeert, nummer 1 2e div promoveert, en dan een p/d tussen de nr 19 en nr 2, later gewoon meer doorstroming, bv 19/20 eruit, 17/18 p/d, 1/2 prom en 3/4 p/d). Hoe moeilijk kan het zijn.

Van clubs die dat niet willen gewoon de licentie afnemen om voetbal te spelen, dan zijn helaas ook de andere teams en jeugd de dupe, maar dat is dan maar zo. Als je dat soort draconische sancties niet stelt gaat de echte piramide er nooit komen.
 

JMD

Well-known member
Om het nog wat langer te kunnen rekken waarschijnlijk.
Dat lijkt me idd de reden. Maar waar rekken ze naartoe? Als je nou zag dat er beweging kwam dan kon ik het me nog voorstellen, maar dit zit al jaren muurvast, daar gaat echt geen beweging in komen.
Topklasse werd (als ik het goed heb) in 2010 ingevoerd, dus ergens eind 2008 lagen de plannen er. 10 jaar verder zijn we nog steeds geen moer opgeschoten...

Aan de ene kant snap ik wel dat men derby's wil spelen, maar het is toch logisch dat hoe hoger je speelt de kans steeds kleiner wordt dat je derby's speelt? Dan moet je maar 3e klasse ofzo gaan spelen, speel je bijna elke week een derby.
 

de waan

Well-known member
Van de andere kant is het onzin om in totaal vijf landelijke afdelingen te hebben. Als je stopt met die speeldagenonzin en na de Eerste Divisie verder gaat met 2-4-8 afdelingen heb je ook in de top van het amateurvoetbal weer heel veel derby's.
 
Bovenaan