Het Provincie 'maar toch vooral Limburg'-Topic

De Wolf

Well-known member
Het beeld wat je van een Limburger krijgt wanneer je alleen hier zo lezen zou niet positief zijn.
Gelukkig ken ik een paar goeie Limburgers. Hoewel die zijn geboren in Maastricht en eentje is niet te verstaan.
 

De Wolf

Well-known member
Ik weet dat voor sommigen Maastricht is wat voor de Friezen Leeuwarden is. Een enclave waar een provinciehuis staat. Ondanks die mening is Maastricht gewoon Limburg
 

Joost

Well-known member
Schitterend staaltje politiek gekonkel in Zuid Limburg.

De gemeente Landgraaf doet al diverse jaren pogingen om tot verregaande samenwerking te komen met andere gemeentes in de regio. Die hebben daar wel oren naar maar tot nu toe ketste het steeds af. De laatste poging is in de tweede helft van 2016 geweest. Op aandringen van Landgraaf is samen met Heerlen een onderzoek ingesteld of samenwerking voordelen had en wat de beste optie zou zijn.

Twee commissies oordeelden dat een fusiegemeente de beste oplossing zou zijn en voor beide partijen veel voordelen ging opleveren. Er waren geen inhoudelijk argumenten om een fusie tegen te houden.

Maar toen kwam werd de lokale partij GBBL wakker. Bij de laatste verkiezingen wel de grootste maar niet in het college. Zij waren faliekant tegen iedere fusie en eisten een referendum. Daar had verder niemand trek in. GBBL voerde actie tegen een fusie want ondanks dat er op de vele informatieavonden geen kip kwam opdagen vonden ze wel dat de inwoners niet geinformeerd werden. Ze organiseerden zelfs een protestmars met 180 deelnemers.

Gisteren was dan de stemming, mede door de publieke (facebook)druk van onderbuikgevoelens besloot ook het CDA tegen te stemmen en dus gaat het feest niet door. (In Heerlen was de stemming 33 voor, 2 tegen).

Maar de champagne is nog niet uitgeplast bij de GBBL of daar komt Ger Koopmans ten tonele. CDA'er met veel ervaring in de kamer en momenteel gedeputeerde voor de provincie. Plus, heel handig in deze kwestie, een Noord-Limburger. Koopmans had tijdens het proces al gewaarschuwd dat Landgraaf maar beter voor kon stemmen. Nu dat niet gebeurt is grijpt de provincie in.

Het persbericht samengevat komt neer op; jullie hebben 4 kansen gehad en het 4 keer verkloot door lokale plucheknuffelaars. Nu regelen wij het :D
 

Maasveld

Well-known member
Grote puinhoop in Venlo. Vorige week werd bekend dat er een tekort van een bescheiden 12 miljoen was op Jeugd, Zorg en Welzijn. Reeds in januari zijn ze al op de vingers getikt door de accountant dat er van alles mis was met de factuurcontrole. Hier is dus ogenschijnlijk niks mee gedaan.

Vanavond is er over deze kwestie vergaderd. De wethouders van zorg en financi?n zijn opgestapt en de gehele PVDA-fractie is uit de coalitie gestapt, waardoor de zittende partijen nu nog een minimale meerderheid hebben.
 
Laatst bewerkt:

Ska P 187

Well-known member
Gewoon een paar staats/gemeente coffeeshops openen. In no time gat gedicht dankzij jullie vrienden van over de grens.
 
Bovenaan