Buitenlands nieuws

Status
Niet open voor verdere reacties.

zwammy

Well-known member
Zijn onze BNers al naar Chios om hulppakketten uit te delen of is dat nieuws weer net niet binnengekomen?
 

Batigoal

Well-known member
In Duitsland is een Nederlandse directeur van een asielzoekerscentrum opgepakt vanwege verkrachting van een Syrische vluchteling. Kennelijk probeert men in Duitsland niet aan een buitenlandse verklaring van goed gedrag te komen, want de man is al 20 keer eerder veroordeeld. De Syrische vrouw is overigens zwanger van hem geraakt.
 

Joost

Well-known member
Alicia Silverstone is tegen wol;

Alicia-Silverstone-Wool.jpeg
 

Kralinger

Administrator
Forumleiding
Thomas Mair is tot levenslang (zonder realistische kans op vervroegde vrijlating) veroordeeld voor de moord op Jo Cox. Deze moord viel onder de terrorismewet en is ook als zodanig bestraft.

Mair is een neonazi die Cox door haar pro-EU standpunt als een "verrader" zag die uit de weg geruimd moest worden. Bij hem thuis is veel Nazi literatuur e.d. gevonden. Hij was bovendien van plan na Cox het conservatieve kamerlid William Hague (ook uitgesproken pro-EU) te vermoorden. Tijdens het hele proces heeft hij gezwegen. Hij weigerde zelfs te zeggen of hij zichzelf schuldig of onschuldig achtte.
 

Kralinger

Administrator
Forumleiding
Hier is de definitie van terrorisme: "het gebruiken van geweld voor het bereiken van een politiek of religieus doel". Neo-nazi geweld zoals dit valt daar natuurlijk net zo hard onder als terrorisme in de naam van Islam. En Volkert valt daar zeker ook onder, maar ik weet niet of de definitie in Nederland hetzelfde is. En daarnaast is terrorisme natuurlijk veel meer onder een vergrootglas vergeleken met 2002 (ja, dat was na 9/11, maar voor de diverse aanslagen in Europa).

Overigens is Mair niet alleen voor die moord veroordeeld. Hij is ook veroordeeld voor het beramen van een moord (zoals boven beschreven op de conservatieve politicus William Hague) en voor poging tot moord. Hij stak namelijk een lokale gepensioneerde neer die het zag gebeuren en Jo Cox probeerde te redden. Die man heeft het overigens gelukkig overleefd en lijkt zich behoorlijk te herstellen.
 
Laatst bewerkt:

Batigoal

Well-known member
Telkens als je denkt dat het in Turkije niet gekker kon worden, gaan ze toch weer eens stapje verder. Men gaat de adoptiekinderen weghalen bij mensen waarvan men vermoedt dat ze G?len-aanhangers zijn.
 

Ska P 187

Well-known member
De slag om Alepo is zo goed als beslist in het voordeel van de regering en de YPG. Daar gaat de droom van Erdogan, man wat heeft die zijn kaarten slecht gespeeld.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan