Jeugdvoetbal

De Groene Scout

Well-known member
Erg knap hoor van Alcides JO13-1. Ken enkele ploegen in die 3e divisie die erg sterk zijn. Als je dan bovenaan staat in zo'n klasse heb je een top-lichting.
 

Arjen

Member
Ook longa'30 moest er aan geloven. In Lichtenvoorde won Alcides JO-13 met 2-8!
 
Laatst bewerkt:

De Groene Scout

Well-known member
KVV Losser JO13-1 heeft eindelijk weer een duel gewonnen. Na een gelijkspel en nederlaag de laatste 2 duels zitten ze weer even in de wachtkamer m.b.t. de koppositie. Kopgroep is aan elkaar gewaagd en nog erg groot.

De JO17-1 moest de 2e nederlaag achter elkaar incasseren. Na de 1e periode alles duels te hebben gewonnen, wil het de 2e periode nog niet zo vlotten. Maar ja, periode is binnen en dus aan het einde van het seizoen weer een extra toetje.
 

de waan

Well-known member
Er kwamen wel erg veel positieve stukken naar buiten de laatste tijd, dus het werd weer eens tijd voor een tegenzet van De Telegraaf. Die hebben voor de goede zaak (de KNVB moet kapot) Wim Jansen maar weer eens uit zijn aanleunwoning getrokken.
 

Joost

Well-known member
Het AD kan het zich als nieuwe huiskrant van de KNVB natuurlijk ook niet veroorloven heel kritisch te zijn.
 

de waan

Well-known member
Ik heb toch niet de indruk dat die samenwerking aan de journalistieke vrijheid tornt.

Het stuk verwoordt wel precies de geluiden die ik opvang bij mensen die er mee te maken hebben.

Maar goed, veel meer voorbeelden van stukken die een positief geluid laten horen over de plannen zelf (juist hetgeen dat De Telegraaf telkens bekritiseert). De kanttekeningen hebben met name betrekking op de organisatie:
http://www.limburger.nl/cnt/dmf20161021_00027770/voetbal-maar-dan-anders
http://www.dvhn.nl/sport/Positieve-reacties-op-jeugdvoetbalplan-21731970.html
http://www.pzc.nl/regio/zeeuws-nieu...en-bij-nieuwe-opzet-pupillenvoetbal-1.6549726
http://www.rtvoost.nl/nieuws/default.aspx?cat=1&nid=256407
http://www.volkskrant.nl/sport/-wij...tbal-terug-te-geven-aan-de-kinderen~a4398020/ (betaalmuur, sorry)

E?n overwegend negatief stuk gevonden, maar daarin lees ik weer vooral veel onwetendheid:
http://culemborgsecourant.nl/sport/pupillenvoetbal-op-de-schop-geschrokken-van-houding-knvb-181044
 

De Groene Scout

Well-known member
Samenvattend komt het erop neer dat de positieve reacties vooral komen van mensen die dicht bij het jeugdvoetbal staan, zich er zelf mee bezig houden, zich verdiept hebben in de plannen en er eventueel al mee getest hebben.
De negatieve geluiden komen vooral van mensen die pas na de middag naar het voetbalveld komen om wedstrijdjes te kijken, zich niet verdiept hebben in de plannen en moeite hebben met organiseren en veranderingen. Deze groep heeft het dus over 'velden-tekort', 'meer scheidsrechters en kader nodig' en 'uitduels voor F-jes met 2 tegen 2 voetbal'. Punten die dus absoluut niet waar zijn.
 

Joost

Well-known member
Je hebt helemaal gelijk hoor.

Alle stukken die praten met mensen die daadwerkelijk betrokken zijn bij de uitvoering zijn positief. Stukken in de Telegraaf en ook de Culemborgse Courant hebben enkel opmerkingen van mensen die niet direct betrokken zijn.
 

de waan

Well-known member
Dat dus.

Ik ben wel benieuwd of iemand nog met een geniaal idee komt voor het razendsnel uit kunnen zetten van de verschillende veldjes.

Iets waar ik zelf nooit zo bij stil had gestaan, is dat de huidige halve velden waar op gespeeld wordt een heel onlogische vorm hebben (bijna vierkant). En die aanschaf van materialen waar ook veel over te doen is, dat valt toch ook wel mee. Elke club heeft toch wel van die kleine trainingsdoeltjes?
 

Joost

Well-known member
En de bank met de oranje leeuw heeft al aangegeven die materialen te willen sponsoren.

Het trekken van lijnen is het enige logistieke probleempje, zeker bij kunstgras.
 

De Groene Scout

Well-known member
De eerste opdrachten liggen al bij de leveranciers van kunstgrasmatten om hier meerdere belijningen op aan te brengen. Zeg maar het 'sporthal-idee'.
Dit gaat er ook echt komen, met name op de bijvelden zal dit misschien vanaf komend seizoen al wel beschikbaar zijn en ook toegepast worden als kunstgrasmatten worden vervangen.
Voor hoofdvelden, waar 1e teams / selectieteams op spelen zal het nog wel even in de ijskast blijven liggen.
 
Bovenaan