De Bewegers

Pascallovic

Well-known member
Mooi verslag hoor. Gezien jouw tempo op andere afstanden, moet het echt een heel zwaar parcours zijn. Echt een klasse prestatie.
 

Max

Administrator
Forumleiding
De Bewegers

Klopt deels wel, maar mijn tijden op de 10km en 15km zijn al relatief snel ten opzichte van mijn tijd op de halve marathon. Op basis van die eerste twee zou mijn potenti?le tijd op 3.12 kunnen liggen en op basis van mijn halve marathon op 3.22. Mijn tijd op de halve marathon zal eerst flink moeten worden verbeterd om echt een sprong te maken. Verder ben ik relatief laat begonnen met trainen en heb ik het trainingsprogramma ook regelmatig opgeschort of aangepast n.a.v. blessures. Er zit dus sowieso wel veel meer in. Neemt niet weg dat het inderdaad een heel zwaar parcours is. Met name in het stuk waar je normaal toch al de man met hamer tegen schijnt te komen, dus dat scheelt. Voordeel vond ik daaraan dat je dus minder met een tijd bezig bent en meer met het uitlopen van de marathon.
 
Laatst bewerkt:

Jozsef

New member
Vanmiddag een halve marathon gereden (50km), op de vaste MTB track Apeldoorn. 21.4 km/h gemiddeld. :rumcolaa:

1UIdrXr8.png
 

Marinos

Well-known member
Gister de Oerbos survival run gelopen, de run van mijn eigen vereniging. 13 kilometer met 51 hindernissen afzien. Ik ben aardig kapot nu.
 

Pascallovic

Well-known member
Dit weekend de Damloop by night en de gewone damloop gedaan. Damloop by night was gewoon bedoelt als ontspannen loopje en deed over 8 km 44 minuten en 15 seconden. Mooie sfeer ook. Vanochtend dan de Damloop zelf van 16.1 km en die gingen wel aardig. Zit nog vooral in conditie opbouw en niet in snelheids trainingen. Eerste 5 km in gemiddeld 5:27 per km. Daarna iets versnelt in de tweede 5 km naar 5:14 per km. Het kostte iets te veel kracht, waardoor ik in de derde 5 km terugviel naar 5:27 km en op het eind had ik ook geen eindschot meer waardoor de laatste km in 5:38 ging. Een eindtijd van 1:26:48. Twee jaar geleden liep ik in mijn eerste damloop eenzelfde tijd. Ik kan er tevreden mee zijn. Conditie begint terug te komen en dan kunnen we later deze herfst weer eens iets aan snelheid doen, want wil toch weer onder de 5:00 per kilometer kunnen.
 

Jozsef

New member
Ik heb vanochtend een dik PR gelopen op de 10 km: 5.21 km/h. Was 5.24 km/h.
Helaas crashte me Polar horloge dus geen bewijs. Zal rond de 53.30 liggen.
 

Max

Administrator
Forumleiding
De Bewegers

Zoals ik zondag al zei, PR's moet je tijdens wedstrijden lopen.

2,5 week naar mijn marathon gaat het met mij fysiek nog steeds wel prima. Al moet ik zeggen dat mijn lichaam wel meer slaap nodig lijkt te hebben dan anders. De afgelopen 2,5 week nog maar vier keer gelopen. Sowieso moet je een week niks doen. Verder waren drie van de vier runs vrij rustig. De afgelopen dinsdag training echter wel weer hard getraind. Zes achthonderdjes waarvan steeds de eerste 400m in 10 km tempo en de laatste 400m in 5 km tempo gingen erg goed. Op souplesse liep ik ze eigenlijk nog onder het 40 minuten schema op de 10 km. In de laatste 800m daarnaast ook even flink aangezet om te kijken of ik ook echt weer tempo kon maken. Dat bleek ook echt het geval. Ik lijk nog steeds aardig de inhoud van de marathon te hebben en ook best wel weer snelheid te kunnen maken.

Misschien dat ik zondag voor Feyenoord nog even een halve marathon wedstrijd ga meedoen. Het lijkt nu een ideaal en interessant moment om een halve marathon te lopen en een PR neer te zetten. Normaal gesproken is bij mij het beste er wel af na 15 km en dat zou nu anders kunnen zijn. Maar het nadeel is dat Feyenoord ook nog moet spelen en de NS flink wat werkzaamheden heeft. Het zou tijdstechnisch wat aan de krappe kant kunnen zijn.
 

Jozsef

New member
Gisteren ruim 11 km rustige duurloop in 6.13 min/km.
Minuut boven wedstrijdtempo. Ik kan dus goed luisteren, Max.
 

Jozsef

New member
Mooi weer, prachtige mtb-routes (Zeist, Soest en Lage Vuursche), aardig stuk gereden ook. Nu uitrusten voor de tv. :duim:

tth7gCQ4.png
 

Max

Administrator
Forumleiding
De Bewegers

Vandaag een echte najaars halve marathon gedaan in Wieringenwerf langs het Microsoft datacenter. Het begon met harde tegenwind, vervolgens werd het opeens erg warm en op de terugweg was de wind gedraaid en kreeg ik een stevige douche met flinke zijwind en tegenwind. Desondanks een dikke PR gelopen met 1.32:56. Ruim twee minuten eraf. Ik merkte dat vanwege de marathon de echte snelheid een beetje ontbrak, maar dat ik het wel erg lang kan volhouden. Waar ik normaal gesproken na 15 km een beetje instort bleef dat nu uit.
 

Jozsef

New member
Okee, je moet er een uur voor rijden, maar dan heb je ook wat. Ruim 50 km MTB track met zowat alles erin: Lang vals plat, wortelklimmen, singletrack, mul zand, modder, steile klimmen en snelle downhills. Was genieten vanmiddag.

Impressie (niet van mij):
 

Max

Administrator
Forumleiding
Lekker bezig hoor. Ik kampte vorige week donderdag en zondag met kuit klachten. De halve marathon had er kennelijk toch ingehakt. Vrijdag wel weer aan een trainingsloop van 11 km meegedaan. Dat ging op zich wel weer prima. Al dacht ik aan het einde wel wat te voelen. Daarom de rest van het weekend niet hardgelopen. Komende week weinig tijd om te sporten. Mijn trainingsavonden heb ik een VvE vergadering en Feyenoord. Kijken of ik maandag en/of woensdag nog wat kan doen.
 

Jozsef

New member
Hopelijk blijft 't nog even redelijk weer. Ik wil de 1000 km dit jaar halen op de MTB. Nog 60 te gaan. :rumcolaa:
Hardlopen zit ik volgens Strava op 258 km. Maar dat gaat met elk weertype nog wel meer worden dit jaar.
 
Bovenaan