Buitenlands nieuws

Status
Niet open voor verdere reacties.

Pascallovic

Well-known member
De Turkse president Recip Erdogan zegt dat een van de daders in juni is opgepakt in het oosten van Turkije. Hij werd uitgeleverd aan Belgi?, maar zou daar vrijgelaten zijn 'ondanks de Turkse waarschuwingen'.
Inmiddels gaat het verhaal dat die dader niet aan Belgie, maar Nederland is uitgeleverd. Dan is het dus onze schuld.
 

zwammy

Well-known member
Ach, die andere 2 kregen in 2010 9 jaar cel dus zo vreemd is dit ook weer niet. Komen nou zijn woning en wijf weer vrij trouwens?
 

zwammy

Well-known member
Het is voor mij een zeer schrikwekkend beeld dat na de arrestatie van Salah Abdeslam spontaan tweehonderd jongeren van allochtone origine samentroepten om onze politie met stenen en flessen te bekogelen. Het is jammer dat we daar op de nationale televisie om 19 uur niets over gezien hebben." Dat zei Vlaams minister-president Geert Bourgeois bij een speech voor de Vereniging voor Internationale Relaties (VIRA) in Brussel.

We zijn met zijn allen te weinig assertief geweest, vrees ik, en dan zie je dat er een gemeenschap ontstaat die zich keert tegen de politie
Geert Bourgeois (N-VA)
"Het wijst er op dat er een aparte samenleving is ontstaan onder onze ogen. Een samenleving die de pluralistische waarden niet deelt van de onze, waar iedereen gelijke rechten heeft. Dat is angstwekkend", aldus de minister-president.

De oplossing is deels te vinden in het onthaal van nieuwkomers, vindt hij. "Vanaf dag ??n moeten we lijnen durven trekken, we moeten assertiever durven zijn. Je hebt gelijke rechten, maar ook gelijke plichten. Als iemand die waarden niet deelt, hebben we geen gedeelde toekomst. We zijn met zijn allen te weinig assertief geweest, vrees ik, en dan zie je dat er een gemeenschap ontstaat die zich keert tegen de politie."

Bourgeois wil tegen de Vlaamse feestdag, op 11 juli, een Vlaamse visienota over de toekomst van de Europese Unie presenteren. "Daarin ga ik ook veel aandacht aan dit onderwerp schenken", zegt hij maandag. "Dit is een Unie van waarden en normen."

Verloren, hopeloos verloren.
 

JMD

Well-known member
De laatste dagen zie ik Abou Jahjah veel op de Belg. Is die man bekeert?

Hoezo. Is hij ineens mild geworden?
Na de aanslagen van 11 september was hij degene die voor explosief (figuurlijk dan natuurlijk) materiaal zorgde.

Het kan natuurlijk ook zijn dat we inmiddels iets ergers gewend zijn.

Maar die Abou Jahjah had in Belgi? weinig reden tot klagen, als er 1 land is waar alles met de mantel der liefde werd bedekt wat terroristen uitvraten is het Belgi? wel. Daardoor zijn een flink aantal buitenwijken gewoon niet begaanbaar. Zie die docu 'Femme de la Rue' van een aantal jaren terug. Gaf een schokkend beeld. Op de Belgische TV werd echter geen schande gesproken van wat daar gebeurde, maar van de documentairemaakster.



Overigens helpt in Belgi? natuurlijk ook de taalstrijd niet, met dat Vlaamse en Waalse parlement, Brussel dat uit 6 politiedistricten bestaat die niet samenwerken en dan blijkt (dat wist ik niet) Brussel ook nog een eigen parlement te hebben en is de stad verdeeld in 19 kleine steden met elk een burgemeester en raad. (Nou is dat laatste niet zo erg, want Amsterdam heeft ook de deelraden, maar wel een goed samenwerkend overkappend deel)
 

gevegt

Well-known member
Hij praat veel genuanceerder dan een aantal jaar geleden.
Toch geloof ik hem niet. Typisch iemand met meerdere agenda's.
 

JMD

Well-known member
Hij praat veel genuanceerder dan een aantal jaar geleden.
Toch geloof ik hem niet. Typisch iemand met meerdere agenda's.

Zou best kunnen inderdaad. Wilde 15 jaar terug de politiek in, is er misschien achter gekomen dat zijn opruiende statements (want dat waren het toen echt) nou niet echt helpen voor het krijgen van draagvlak. Misschien is ie nu een wolf in schaapskleren.
 

Max

Administrator
Forumleiding
(Nou is dat laatste niet zo erg, want Amsterdam heeft ook de deelraden, maar wel een goed samenwerkend overkappend deel)

Deelraden zijn in principe afgeschaft en we hebben nu deelcommissies. Minder macht en iets goedkoper.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan