Binnenlandse politiek

Status
Niet open voor verdere reacties.

Max

Administrator
Forumleiding
Volgens mij niet zo heel veel inderdaad. Ik denk ook niet dat veel DVK'ers hun handtekening hebben gezet. Toch ruim 450.000 handtekeningen opgehaald dus het zal wel sommige mensen interesseren.

Getekend omdat ik vind dat Europese zaken te achterloos door de Tweede Kamer worden afgehandeld. Ik vind het een goed signaal dat het volk het op de agenda zet en laat zien dat het wel belangrijk is om kritisch Europese zaken te behandelen. Op dat moment geen stelling genomen, maar nu neig ik naar een stem voor.
 

Kralinger

Administrator
Forumleiding
Hier hebben we binnenkort een referendum over EU lidmaatschap. Ik ga zeker voor het lidmaatschap stemmen. Er is nu wel een goed debat hierover. Ik verwacht dat we in de EU blijven.
 

zwammy

Well-known member
De tolerantie die Nederland de afgelopen jaren ten opzichte van andere culturen en gewoontes heeft tentoongespreid zorgt ervoor dat ons prachtige kikkerlandje naar de mallemoer gaat. Dat zegt Halbe Zijlstra, leider van de VVD in de Tweede Kamer.


"Uit angst voor geweld matigen journalisten, cabaretiers en uitgevers hun kritiek op de uitwassen van de islam. Het ondergraaft de balans in onze democratie. Alleen als we in vrijheid alles kunnen zeggen en schrijven vindt correctie van extreme idee?n plaats", zo zegt Zijlstra in een interview met Trouw.

Hij gaat verder en zegt: "Als een cabaretier als Youp van 't Hek zelfcensuur toepast, toont dat aan dat we op een zeephelling terecht zijn gekomen. We moeten er actief aan werken om niet beneden uit te komen."

Suikerfeest

"Wij doen in Nederland heel veel concessies aan de manier van leven, onze waarden", aldus Zijlstra. "Amsterdamse schoolbesturen, die open staan voor het omruilen van Tweede Pinksterdag voor het Suikerfeest, in plaats van ferm te wijzen op de joods-christelijke geschiedenis van ons land. Er zijn scholen waar de Holocaust nauwelijks onderwezen wordt om problemen met moslimleerlingen te voorkomen. Het is elke keer een stapje weg van de Nederlandse achtergrond en cultuur."

Volgens Zijlstra was voor hem de aanslag op Charlie Hebdo de ommekeer: "Als een school een 'Je suis Charlie'-poster weghaalt omdat het leerlingen of ouders zou kunnen kwetsen, is dat het verkeerde signaal. Als je dat lang genoeg laat plaatsvinden, dan eindig je - denk ik - in een onvrije samenleving."

De fractievoorzitter hekelt de multiculturele samenleving dan ook: "Sterker nog, toen met die hele multiculturele samenleving, dat leek prachtig, maar het is helemaal niet prachtig, omdat je je eigen normen en waarden geweld aandoet. Wil je dus je liberale maatschappij met al z'n vrijheden en waarden, godsdienstvrijheid, gelijkheid van man en vrouw, overeind houden, dan moet je daar wel heel duidelijk over zijn en ervoor vechten. En aan nieuwkomers ook duidelijk maken: dit is niet onderhandelbaar. Nou, we hebben precies het tegenovergestelde gedaan.

"We zijn in Nederland vind ik veel te lang tolerant geweest naar intolerantie jegens onszelf. We hebben onverdraagzaamheid richting onze waarden gedoogd. Dat is natuurlijk heel stom. Tolerant moet je zijn naar dat meisje met dat hoofddoekje in de klas dat haar eigen geloof heeft. Maar niet op het moment dat zij tegen jou zegt: 'Jij moet ook een hoofddoekje omdoen, anders neem je mij niet serieus.'"

Aanpakken extremisten

Zijlstra wil dat het mogelijk wordt om religieuze organisaties die te ver gaan aan te pakken: "Maar nu het onder het kopje religie wordt gebracht, kunnen we er niets aan doen. Daar moeten we vanaf. Niet: o jee, het is geloof, laten we er niet al te moeilijk over doen."

Dit zorgt er volgens Zijlstra dan ook mede voor dat mensen zo kritisch zijn op het asielbeleid en de vluchtelingen: "De mensen zien onze manier van leven onder druk staan. Die vragen zich af: als dit zo doorgaat, hoe zit het dan over tien en twintig jaar? Leven mijn kinderen dan nog in een samenleving zoals ik die ken en waardeer?"

Ahh, we zitten weer een jaar bij de verkiezingen vandaan. Nog een maandje of 4 en dan verteld Rutte dat hij de 1000 euro gereserveerd heeft :D

Jammer VVD, iets te laat.
 

de waan

Well-known member
Constateren dat het land naar de mallemoer gaat en dat dit komt door de tolerantie. Dan ben je ofwel compleet van de pot gerukt ofwel doelbewust aan het manipuleren. Waarschijnlijk dat laatste.

Ben zeer benieuwd naar de onderbouwing al zijn claims die hij hier uit de losse pols rond strooit.
 
Laatst bewerkt:

gevegt

Well-known member
Hans de Boer van de werkgevers wil de vluchtelingen indelen naar gelang ze kans hebben op werk.
Het wordt steeds gekker.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan