De Bewegers

Max

Administrator
Forumleiding
Mooi dat het niet aan mij lag. Het hoort erbij in januari. Amper regen gehad onderweg, dus op zich kon het nog veel erger. Louis Vinkloop zie ik ook nog staan in mijn agenda en inschrijvingen.

Egmond hoort inderdaad zwaar te zijn, maar het scheen nog veel zwaarder te zijn dan normaal.
 

Jozsef

New member
Vlak lopen, wat is dat toch een behoorlijke opgave zeg. Zelfs tijdens een rustige duurloop.

ev5jiu.jpg
 

Max

Administrator
Forumleiding
Lekker bezig. Zoals ik vrijdag al zei loopt het mij even wat minder. Met de Vondelparkloop goed verkouden geraakt waardoor ik daarna anderhalve week niet had hardgelopen en daarna ook slechts nog enkele trainingen. Heel weinig kilometers gemaakt. Volgende week zondag wel de halve marathon van Schoorl. Dat gaat niet heel veel worden behalve overleven vrees ik.
 

Jozsef

New member
Ik probeer om die 5 km intervallen doordeweeks en 10 km duurloop op zondag erin te houden. Gewoon, omdat 't moet. En zoals vandaag, als 't vanzelf gaat, loop ik nog een stukje door.
Nog 10 weken tot de kwart marathon R'dam. Al is een PR daar eigenlijk onmogelijk. Hij staat erg scherp voor mijn doen (54.51), en het parcours is gewoonweg te druk daar.
 

Pascallovic

Well-known member
Vandaag de Groet uit Schoorlrun van 21,1 km. Het was niet best. Begonnen op km-tijden van rond de 5:30. Ging regelmatig zelfs sneller en het voelde ook niet slecht ondanks een hoge hartslag van boven de 170. Wellicht had ik er toch iets mee moeten doen, want na 12 km was het op. Natuurlijk zat het zware gedeelte van het parcours een kilometer verder, dus daar was ik lekker mee. Op het tandvlees kon ik het nog uitlopen rond de 6:00 per km, waardoor het net als in Egmond net binnen de 2 uur bleef. 1:59:34. Geen idee waar het mis ging, maar schijnbaar niet fit genoeg getuige de gemiddelde hartslag van 177 over gehele afstand.
 

Max

Administrator
Forumleiding
Bij mij was het ook niet best, 1.39:12. De eerste dertien kilometer samen met mijn trainingsmaatje gelopen iedere kilometer in de range van 4:17 min/km - 4:34 min/km. Toen voelde ik dat dit tempo niet was vol te houden, dus wilde ik iets terugschakelen naar 4:40 min/km. Toen kwam je echter kilometerslang is keiharde wind te lopen op de open vlakte. Gezien ik in tempo terugschakelde werd ik eigenlijk enkel maar ingehaald en loop je alleen maar tegen die wind in te beuken. Kilometers 14, 15 en 16 gingen nog wel met 4:45 min/km tot 4:54 min/km. Daar belande ik in de 5 min/km plus met als dieptepunt 5:23 min/km. Het was echt vechten en op tandvlees lopen richting finish. Achteraf overigens ook niet heel gek dat een halve marathon vandaag te ver was. Gisteren de hele dag trappen op en trappen af ivm verhuizing zus. Daarnaast alweer een maandje verkouden. Door steeds weekenden mijn zus te helpen en de verkoudheid ook nauwelijks kilometers gemaakt. Inclusief vandaag en de Vondelparkloop dit jaar nog maar 66 km hardgelopen. Echt veel te weinig. Mijn zus is nu over, dus vanaf nu maar weer volle bak trainen. Mijn trainingsmaatje kwam uit op 1.34:57, dat had ik ook wel willen lopen. Over een maand de volgende wedstrijd die we samen lopen, dan wil ik haar toch wel weer kunnen bijhouden. Dat is dan een 10 kilometer, dus dat zou wel moeten lukken.
 
Laatst bewerkt:

Max

Administrator
Forumleiding
Afgelopen dinsdag de training maar overgeslagen omdat het toch niet echt zin had. Donderdag de training gemist, vanwege dat alle wegen in en rondom Amsterdam nogal vast stonden. Aan het einde van de ochtend maar weer de schoenen ondergebonden. Rondje van 15 kilometer hardgelopen in een gemiddelde snelheid van 5:15 min/km. Voelde eigenlijk al vanaf het begin nog niet helemaal goed in de kuiten. Benen zijn nu ook weer zwaar. Die halve marathon lopen was echt niet zo'n goed idee. Hopelijk zijn de benen morgen wel weer voldoende hersteld voor het volgende trainingsloopje.
 
Laatst bewerkt:

Jozsef

New member
Afgelopen weekend ook verzaakt. Sinds tijden, maar ik had een excuus: Valentijnweekendje weg.
Morgenochtend de wekelijkse duurloop maar het belooft een zeiknat uurtje te worden. Afzien dus.
 

Max

Administrator
Forumleiding
Vandaag een halve marathon gelopen. Ik wilde kijken of ik vijftien kilometer kon volbrengen of dat het er tien zouden worden. Na twee kilometer kwam ik echter een andere hardloper tegen die ongeveer hetzelfde tempo had en we raakte aan de praat. Die was aan het trainen voor de marathon van Rotterdam. Bleek nog veel meer raakvlakken te hebben. Is seizoenkaarthouder op X en was ook vorig jaar naar Rome geweest. Loopt samen toch een stuk makkelijker en gezelliger dan alleen. Uiteindelijk er 1.44:47 over gedaan. Daarna nog een paar kilometer uitgedribbeld naar huis. 4:55 min/km toch 20 seconden per kilometer sneller dan gisteren en slechts 4,5 minuut langzamer dan vorige week in Schoorl. Ik hoop wel dat ik makkelijker herstel van vanmiddag dan van Schoorl.
 
?

?uti

Guest
Vanaf deze week weer km's gaan maken met de racefiets. Maandag en woensdag nog even indoor warm draaien, donderdag de fiets eventjes rijklaar maken en zaterdag weer voor het eerst de weg op.
 
?

?uti

Guest
Ik dacht een winterstop eruit op te maken. Het weer is echter nooit langdurig slecht geweest. Alhoewel jullie in het Noorden wel
iets meer winter hebben gehad.

Ik heb wel een winterstop gehad, deels vanwege slecht en koud weer, deels ook vanwege drukte en geen tijd hebben om te fietsen. Ik ben in principe wel een mooi weer fietser, maar voor wat regen blijf ik niet thuis en harde wind vind ik zelfs wel leuk.
Eind augustus heb ik die val gemaakt in Belgi?, de twee dagen erna heb ik nog kilometers gemaakt. Daarna tot aan nu niets noemenswaardigs meer gedaan.
 

Jozsef

New member
Ik hou ook altijd een (mtb)winterstop hoor. Toch geen lol aan, nu in een drassig bos rijden?
1 november was mijn laatste rit: Drunense duinen. En rond de kerst nog het vernieuwde Leersum verkend.
Eind april een midweek in mtb-paradijs Utrechtse Heuvelrug geboekt. Dan gaan we weer los.
Maar eerst de 1/4 marathon in R'dam. Game on!
 

Pascallovic

Well-known member
Na een teleurstellende halve marathon van Schoorl heb ik besloten om maar weer bij een club te trainen. Dan zit er toch weer wat meer druk achter om vaker te trainen en dan moet het qua tijd manier van lopen weer beter gaan. Was juist een half jaar geleden gestopt bij een club omdat het wel goed ging. Eens kijken hoe snel we weer echt op niveau zitten. Hoop richting april of mei toch wel weer PR's te kunnen lopen.
 

Jozsef

New member
De Bewegers

Wat een lekkere duurloop vanmiddag. Vanaf Oud-Verlaat de Zevenhuizerplas rond, daarna richting Bleiswijk langs de Rotte, via de overkant terug met een extra rondje om de Skiberg. 14 km totaal.
Rustig duurtempo van 6.20 min/km. Kon de laatste 2 km nog goed versnellen. Met dit heerlijke loopweer zou ik wel elke dag willen lopen. Werkt verslavend.
 
Laatst bewerkt:

Max

Administrator
Forumleiding
Afgelopen dinsdag weer interval training gedaan. 4 x een serie van 800m op 5 km tempo, 200m op 3 km tempo en 2 km op 1.500 tempo. Benen zaten nog vol van de 36 km van het weekend. Daardoor haalde ik maar een keer op de 800m de juiste snelheid. De 200m in 3 km en 1500m tempo gingen wel goed. Zaterdag 15 km in de Drunense duinen gelopen. De kilometers over asfalt binnen de 5 min/km gelopen, maar door het wat mulle zand met alle heuveltjes zakte het tempo ruim boven de 6 min/km. Ik wilde vanmorgen weer een rondje maken, maar vannacht moest ik de WC pot omhelsen vanwege de kwaliteit van de patat in de Efteling. Nu gaat het gelukkig met mij weer redelijk. Mijn zwager ligt al de hele dag gestrekt van die rommel. Gelukkig kan hij het lichamelijk gezien wel hebben.
 
Bovenaan