De Bewegers

?

?uti

Guest
Deze ochtend gestart bij een ander fitness centrum. Eindelijk weer eens met plezier in de gewichten gehangen.
 

Max

Administrator
Forumleiding
Ondanks ik mij gisteren wel weer prima voelde, voel ik mij vandaag weer niet topfit. Het wordt nog spannend zondag.
 

Jozsef

New member
Dondagavond m'n laatste tempoloopje gedaan, en die ging niet echt lekker. Sneller buiten adem dan anders. Hopen dus dat 't een incident was. Ik wil 'm morgen gewoon binnen de anderhalf uur lopen, koste wat 't kost. Dan moet 't raar lopen, alleen ?cht slechte benen houden dat tegen.
Kapot gaan kan ik redelijk goed, als ik maar niet weer dezelfde fout maak als eerder. Rustig starten dus, ik denk de eerste 5 zelfs aan 6 min-km. Een voetbalwedstrijd lang hardlopen, ben benieuwd hoe dat is. Zin an!
 

Pascallovic

Well-known member
We gaan het merken morgen. Vanavond tot 22:00 uur werken, dus maar eens kijken welke uitwerking dit op de benen heeft. Geen idee wat voor doel ik morgen wil behalen. Tussen de 1 uur 15 en de 1 uur 20 moet wel lukken.
 

Max

Administrator
Forumleiding
Met zes minuten per kilometer start je toch op precies de snelheid om hem in anderhalf uur te lopen? Geen gekke startsnelheid dus als je geen risico's wil nemen. Kan je daarna altijd nog versnellen. Zeker als je de Van Brienenoordbrug over bent, dan kun je gaan.

Ik start meestal snel, schakel terug naar het benodigde tempo of iets sneller en hoop dat vol te houden. No guts no glory. Ik loop nog te snotteren en voel me nog steeds niet geweldig. Vandaag maar een paar keer stomen, vanavond een paar uien naast mijn bed neerzetten. Geweldig slechte timing. Ik zal nog steeds een poging wagen om mijn PR onder de 1.03 te zetten, maar het geloof is wel weg.
 

Max

Administrator
Forumleiding
Op weg richting Kuip. Gelukkig eindelijk weer een goede nacht gehad. Vanmorgen een paar keer gestoomd, een paar glazen Kamille thee achterover geslagen, een goede hete douche genomen en twee borden spaghetti naar binnen gewerkt. Ik voel mij niet topfit, maar uiteindelijk gaat er toch vooral om of de benen goed zijn. Die hebben iig genoeg rust gehad door de griep.
 

Jozsef

New member
Vrijdagavond hier in Capelle, en gisteravond bij Oostplein uitgebreid uit eten geweest. Kijken hoe zich dat straks uitbetaalt. Maar goed, gezelligheid kent geen eind, toch? :oops:
Beetje miezerig nu maar vergeleken met gistermiddag natuurlijk wel prima omstandigheden. Collega staat half 3 voor m'n deur. Max, Bati... succes straks en wie weet zien we elkaar nog na de finish.
 

Max

Administrator
Forumleiding
De Bewegers

Klasse man! Ik heb ook heel goed gelopen. 1.02:09. Doelstelling dus ruimschoots gehaald. Ik mocht starten in een speciaal vak voor mensen die bewijs hebben overlegd in de laatste vier jaar een tijd van 1.05 te hebben gelopen. Dat merk je wel. Meteen vol tempo starten en geen last van drukte. Probleem is wel dat je dan meestal wat snel start. De eerste twee kilometers zaten onder de 4 min/km. Daarna teruggeschakeld en met name vanaf de Erasmusbrug tot de Van Brienenoord brug in een redelijk constant tempo gelopen. Bij de 10 km liep ik een minuut voor op schema van 1.02:59 en dan weet je dat je het gaat redden. Van Brienenoord brug kwam ik in gat te lopen. Daardoor voelde je weliswaar meer de wind (die viel reuze mee), maar ik kon in mijn eigen tempo naar boven lopen. Gezien dat sneller is dan 90% wat dan rondom mij loopt scheelde dat een hoop gezigzag en dus energie. Vervolgens lekker doorgelopen en als je dan het oude Clara ziekenhuis (?) ziet opdoemen, dan weet je dat die Kuip ook dichtbij is. Die laatste kilometers gingen dan ook vrij soepel. Al voelde ik wel aan mijn spieren dat ik er wel redelijk uithaalde wat er in zat. Met een dikke eindsprint finishen bij de zo geliefde Kuip en zo een punt of misschien wel een uitroepteken zetten achter voor mij een sportief uitstekend jaar. Het jaar van de wederopstanding waarin ik ieder PR die zo rond 2007/2008 heb gelopen heb verbeterd. Ik zag het van de week met die griep al helemaal misgaan. Misschien heeft het juist voor de benodigde ontspanning bezorgd en de druk van een PR moeten lopen weggehaald. Verder echt een heerlijke loop met een prachtig parcours en veel mensen langs de kant. Toen ik voorbij kwam hoorde je ze ook regelmatig, maar mijn vader vond ze vrij stil. Die was dan ook later gestart en een stuk verder naar achteren ge?indigd.
 
Laatst bewerkt:

Pascallovic

Well-known member
Jij ook gefeliciteerd Max. Toptijd en inderdaad een prachtig parcours. Hoor alleen maar tijden om me heen van mensen die het maximale voor hunzelf eruit hebben gehaald. Dan waren het gewoon optimale omstandigheden. In jouw geval natuurlijk niet veklrkwerd dat een griepje zo uitpakt dat je extra rust neemt en met een stuk minder druk voor jezelf aan de start staat. Ik vond het best druk voor een 15 km, maar ben wellicht niet veel gewend. Wel een mooie sfeer hoor.

Snap mijzelf overigens voor geen meter. Loop qua hartslag precies hetzelfde als in Nijmegen en Monnickendam maar komen er wel gewoon goede tijden heel soepel uit.
 

Max

Administrator
Forumleiding
Ook Jozsef heeft zijn doelstelling gehaald. 1.26:05. Hij heeft de eerste twee delen van 5 kilometer ziekelijk vlak gelopen. 29:01 om 29:00. Zijn laatste 5 kilometer waarin de Van Brienenoord brug zit zelfs bijna nog een minuut sneller in 28:04. Knap hoor!
 

Jozsef

New member
En dat met een onwillige kuitspier vanaf de Erasmusbrug. Kon niet genoeg aanzetten, bleef pijn houden tot de finish.
Op karakter toch tempo gehouden. Ik had een goede dag, 1.25 had er zeker ingezeten. Toch dik tevreden. :duim:
Volgend jaar dan maar onder de 1.25. Evenement echt perfect geregeld. Pracht parcours! Misschien op sommige punten net even te druk om te passeren.

Tijden om jaloers op te worden, mannen. Echt klasse gedaan!
 

Max

Administrator
Forumleiding
Haha nee. Ik liep ook gisteren weer keurig op een verval schema:
5 kilometer 20:12 (20:12)
10 kilometer 41:01 (20:49)
Netto tijd 1:02:09 (21:08)
 

Pascallovic

Well-known member
5 kilometer 23:33 (23:33)
10 kilometer 47:59 (24:26)
Netto tijd 1:11:30 (23:31)

Ik ben altijd zo goed in het inkakken in het middenstuk, om vervolgens op het eind weer door te versnellen. Bij de Zevenheuvelenloop was dit ook al het geval.
 

Max

Administrator
Forumleiding
Bij Zevenheuvelenloop is dat logisch gezien het meeste klimwerk in het midden zit en de laatste drie kilometers naar beneden gaan. Hier was het middendeel wellicht het makkelijkste deel, maar wellicht ook wel het saaiste deel. Al hoewel het stuk tussen de Van Brienenoordbrug en tot vlak voor De Kuip ook niet echt spannend is. Met wat voor een klokje liep je ook alweer? Een klokje die de snelheid weergeeft kan helpen.
 
Bovenaan