Binnenlands nieuws

Status
Niet open voor verdere reacties.

zwammy

Well-known member
Het gerechtshof in Den Haag heeft vandaag een huis-aan-huisverkoper vrijgesproken van aanranding. De reden: de man wist niet dat zijn slachtoffer niet van aanranding gediend was.


De viespeuk belde aan bij een vrouw in Hellevoetsluis om te zien of ze ge?nteresseerd was in goedkope elektriciteit. Maar toen ze opendeed, trok de dertigjarige verkoper haar shirt en bh omhoog. Hij wreef over haar borsten, begon haar te zoenen. Vervolgens liep hij haar woning in, ging op haar bed zitten en pakte zijn klabanus en haar heupen. "Wil je wat bij mij doen? Mag ik wat bij jou doen?", vroeg hij volgens het ANP.

De rechters twijfelen er niet aan dat de vrouw niet gediend was van wat de man deed. Maar voor aanranding moet ook duidelijk zijn dat de verdachte wist dat zij het niet wilde. En dat is tijdens het proces niet vast komen te staan, vindt het hof. De rechters voegden er wel aan toe dat het gedrag van de man ingaat tegen "de verwachtingen die men mag hebben ten aanzien van het gedrag van een colporteur"

De man was vorig jaar door de rechtbank in Rotterdam veroordeeld tot een taakstraf van 120 uur en een voorwaardelijke celstraf van drie maanden

Zou iemand mij kunnen uitleggen waarom de rechter tot zo'n uitspraak komt, ik snap het niet helemaal.
 

Fabian

Active member
Nederlandse clubs staan ook op scherp

De kans dat ??n van de Nederlandse stadions doelwit gaat zijn, is echt vele malen kleiner dan ??n procent.
Hoogleraar Hans van de Sande
De kans op een aanslag in een Nederlands voetbalstadion is volgens veel terreurdeskundigen verwaarloosbaar. Toch staan onze stadions te boek als zogenoemde soft-targets. Wat zoveel wil zeggen als: mochten terroristen plannen hebben om in Nederland toe te slaan, dan k?n een voetbalstadion voor hen een interessant doelwit zijn.

In dat licht bezien schreef de KNVB dinsdag een brief aan alle Nederlandse profclubs, nog v??r de gebeurtenissen rond Duitsland-Nederland. Met als boodschap: de voetbalbond heeft geen aanwijzingen gekregen dat Nederlandse voetbalstadions mogelijk doelwit zijn. ,,De nationaal co?rdinator terrorismebestrijding en de inlichtingdiensten maken continu risicoanalyses. Onderdeel hiervan is ook de terreurdreiging ten opzichte van voetbalstadions. Op dit moment zijn er geen concrete signalen dat het dreigingniveau veranderd is. Voor het gehele land geldt dat het dreigingsniveau 'substantieel' is.''

De inkt van het schrijven was echter amper opgedroogd of er ging een streep door Duitsland-Nederland. De nationaal co?rdinator terrorismebestrijding meldde vrijwel direct de gang van zaken rond Oranje op de voet te volgen, maar bleef bij zijn eerste kwalificatie: 'substantieel'. Maar het betekent wel dat er de komende dagen door alle betrokkenen ongetwijfeld met een nog scherpere blik naar de eredivisiewedstrijden van het aanstaande weekeinde wordt gekeken.

Dat clubs bijvoorbeeld extra op vuurwerk controleren vindt emeritus hoogleraar Hans van de Sande van de Rijksuniversiteit Groningen, een autoriteit op het gebied van massapsychologie en crowdmanagement, apart. ,,Het is in elk geval niet handig het vooraf te melden als je extra maatregelen neemt. Voetbalvandalen verschillen in die zin niet van die jongens van IS dat ook zij proberen met een korte klap aandacht te vragen. Maar gek zijn ze ook niet. Vandalen weten al lang dat bij het gooien van vuurwerk de pakkans in stadion tegenwoordig groot is, daarom richten zich meer en meer op het zingen van leuzen. Nu zullen ze denken: er zijn extra controles. Laten we dus een vuurwerkbom neerleggen buiten het stadion. Dat is ook afdoende om paniek te veroorzaken.''

Van de Sande moet lachen om de suggestie dat clubs extra maatregelen zouden nemen om aanslagen te verijdelen. ,,Onnodig. De kans dat ??n van de Nederlandse stadions doelwit gaat zijn, is echt vele malenkleiner dan ??n procent. Iedereen raakt altijd meteen in paniek als er iets vreselijks is gebeurd. Uit die gedachte worden allerlei maatregelen genomen. Maar het is bijna altijd voor niets. Voor de fans hoef je het niet te doen, je stelt er mensen ook niet echt gerust mee. Echt relaxed zal het voor niemand zijn nu.''

www.ad.nl

Lekker dan. Ik hoop dat gedoe niet al te lang duurt. Weer van die lange rijen door extra controles.
 

Fabian

Active member
Ik ben niet bang voor een aanslag. Die Van de Sande geeft het volgens mij juist weer. Je wekt ook alleen maar agressie op.

We moeten ook niet in de overdrijving schieten. Door die 'paniek' sta je weer een uur voor De Kuip voordat je binnen bent.
Met Ajax als tegenstander of Europees heb je dat gedoe al. Hopelijk blijft die vrees niet duren.
 

zwammy

Well-known member
Het dorp Otterlo heeft ook een stembusgangetje gehad over een AZC

1445 tegen 20 voor.

ben benieuwd wat de politiek doet
 

de waan

Well-known member
Ja, ik ben serieus. Maar er staat op Geen Stijl dus echt een berichtje over een stemming in Otterlo?
 

Max

Administrator
Forumleiding
Ze hebben daar geloof ik ook een camping. Ik heb wel eens eerder van die plaatsnaam gehoord.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan