Wielrennen

JMD

Well-known member
Rotterdam en Den Haag willen de Tourstart van 2024 of 2025 organiseren. Lijkt me sterk dat dat 2024 gaat worden want 2022 start de Tour in Denemarken en in 2023 in Spanje. Maar 2025 zou mooi zijn.
De bedoeling is een proloog in Rotterdam en dan een 1e etappe van Rotterdam naar Den Haag.
 

Maasveld

Well-known member
De Ronde van Turkije is tot nu toe de Ronde van de QuickStep-Comebacks. Gisteren maakte Fabio Jakobsen na 8 maanden zijn rentree na de welbekende blessures. Vandaag pakte Mark Cavendish zijn 1ste zege in 1169 dagen.
 

Jamel

Administrator
Forumleiding
Cavendish won vandaag voor het eerst sinds ruim drie jaar weer een sprintje. Hij kreeg hiervoor heel veel mooie reacties uit het peloton. Dat het zo knap van hem is enzo. Maar ik kom er net dus achter dat het helemaal niet de verdienste van Cav is dat hij gewonnen heeft. En al die credits die hij ervoor krijgt dus ook helemaal niet verdiend zijn:

Patrick Lefevere was meer dan blij met de overwinning van Mark Cavendish in de Ronde van Turkije. De Britse sprinter, ruim drie jaar zonder zege en vorig jaar bijna gestopt, bloeit bij Deceuninck-Quick-Step helemaal op onder de vleugels van Lefevere. “Het doet me heel veel plezier. Ik werd er haast emotioneel van”, aldus de ploegbaas in Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad.

“Als ik had gedacht dat het gedaan was met hem, dan had ik hem niet teruggenomen”, stelt Lefevere. “Ik heb het van bij het begin gezegd: ik had met Cavendish niets te verliezen. Als hij mislukte, was het zijn schuld. Lukte het, dan is het mijn verdienste. Ik dacht: we zien het wel. Het is dus gelukt. En ik meen dat, hé, dat het mijn verdienste is. Wie anders heeft hem een kans gegeven?”
 
Bovenaan