Tweede Kamerverkiezingen 15 maart 2017

Tweede Kamerverkiezingen 15 maart 2017

  • VVD

    Stemmen: 7 14,0%
  • Partij van de Arbeid (P.v.d.A.)

    Stemmen: 3 6,0%
  • PVV (Partij voor de Vrijheid)

    Stemmen: 7 14,0%
  • SP (Socialistische Partij)

    Stemmen: 3 6,0%
  • CDA

    Stemmen: 3 6,0%
  • Democraten 66 (D66)

    Stemmen: 8 16,0%
  • ChristenUnie

    Stemmen: 5 10,0%
  • GROENLINKS

    Stemmen: 6 12,0%
  • Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP)

    Stemmen: 1 2,0%
  • Partij voor de Dieren

    Stemmen: 2 4,0%
  • 50PLUS

    Stemmen: 0 0,0%
  • OndernemersPartij

    Stemmen: 0 0,0%
  • VNL (VoorNederland)

    Stemmen: 1 2,0%
  • DENK

    Stemmen: 2 4,0%
  • NIEUWE WEGEN

    Stemmen: 1 2,0%
  • Forum voor Democratie

    Stemmen: 0 0,0%
  • Een van de andere partijen

    Stemmen: 1 2,0%

  • Totaal aantal stemmers
    50
  • Opiniepeiling gesloten .
Status
Niet open voor verdere reacties.

gevegt

Well-known member
De afspraak was gewoon slecht. In november toen de afspraak gemaakt werd waren de peilingen echt niet anders dan nu. Ook toen had je dus kunnen voorzien dat je problemen zou krijgen met de laatste 2 plekken en de 4 partijen die daarvoor in aanmerking zouden kunnen komen.
Dat de afspraak slecht was, heeft RTL inmiddels toegegeven.
 

Max

Administrator
Forumleiding
Tweede Kamerverkiezingen 15 maart 2017

RTL heeft de fout gemaakt om de spelregels na de afspraak te veranderen. Toen hebben PVV en VVD direct gezegd dat ze dat niet zomaar zouden pikken.
Nu blijkt dat er meer partijen in de polls nagenoeg gelijk staan wilden ze de nieuwe spelregels toepassen. Dat komt rechts niet uit, dus komen ze niet. Zonder rechts geen kijkers. Dus gaat het niet door.

Zo moeilijk en onbegrijpelijk is het inderdaad niet.

Waarom maakt iemand zich er ?berhaupt druk over? We zouden toch al niet kijken.
 

Pascallovic

Well-known member
Gelukkig was de ophef minder dan toen links geen zin had in een onderling lijsttrekkersdebat bij eenvandaag.

Geen debat op links

Omdat wij niet alleen rechtse kiezers bedienen zijn we meteen ook op zoek gegaan naar andere combinaties voor een tweede, derde of zelfs vierde debat. Het is niet gebruikelijk om naar buiten te treden over de inhoud van de gesprekken hierover, maar de uitkomst ligt al op straat en ik vind dat wij moeten verantwoorden waarom onze kijkers deze verkiezingen bij EenVandaag alleen Rutte en Wilders met elkaar in debat zien gaan. We hebben de SP en PvdA ook uitgenodigd voor een debat op links en D66 en GroenLinks voor een links-liberaal debat. Het bleek beide onhaalbaar omdat Asscher niet tegen Roemer wil debatteren en Pechtold het niet tegen Klaver wil opnemen. Omdat Roemer ook niet tegen Klaver wil aantreden en Asscher ?berhaupt geen debat op links wil, konden we deze week helaas niet anders dan de trieste balans opmaken: er komt geen debat op links.

Bron eenvandaag.nl
 

gevegt

Well-known member
Dat Jan Roos bij Buitenhof niet ontplofte was een waar stukje van zelfbeheersing. Zijn ogen spuwen vuur, maar hij hield zich keurig in na al die vergelijkingen met de PVV.
De moeite waard om terug te kijken.
 

Max

Administrator
Forumleiding
Dat keek ik vroeger regelmatig. Tegenwoordig komt het er zelden van.
 

Pascallovic

Well-known member
Het hele niveau rond het inplannen van die debatten begint toch wel hele trieste vormen aan te nemen.

Rechtse partijen afwezig bij lijsttrekkersdebat voor studenten

Bij het lijsttrekkersdebat voor studenten, dat vanmiddag wordt gehouden, komen alleen de lijsttrekkers van de linkerkant van het politieke spectrum opdagen. VVD-lijsttrekker en premier Mark Rutte kon niet, stelt het campagneteam van de VVD, die vervolgens fractievoorzitter Halbe Zijlstra wilde afvaardigen. Maar de andere partijen – PvdA, D66, ChristenUnie en GroenLinks – wilden alleen met andere lijsttrekkers in debat, zegt de organisatie.

Ook CDA-voorman Sybrand Buma heeft door een andere afspraak moeten afzeggen voor het debat dat maandagmiddag wordt gehouden op de TU Delft, in het bijzijn van 1000 studenten.

Het door de christendemocraten aangeboden alternatief, onderwijswoordvoerder Michel Rog, werd door de organisatie van De Student Kiest afgewezen. De PVV werd wel benaderd, maar daarmee kreeg de organisatie – drie studentenorganisaties plus hoger onderwijskoepels Vereniging Hogescholen en VSNU – geen contact.

Lijsttrekkersdebat
Voor VVD-fractieleider Zijlstra had de debatleiding nog wel een uitzondering willen maken, maar PvdA en D66 staken daar een stokje voor. ,,We debatteren met lijsttrekkers”, zegt een woordvoerder van de PvdA-campagne, die stelt dat die strategie is afgestemd met de andere partijen. Dat die lijsttrekkers afgelopen woensdag w?l in debat gingen met Zijlstra tijdens het Noordelijke lijsttrekkersdebat, was ‘een foutje van de organisatie’, stelt hij. GroenLinks en de ChristenUnie laten echter weten geen bezwaren te hebben geuit tegen Zijlstra als vervanger van Rutte bij het studentendebat. D66 wilde net als de PvdA een lijsttrekkersdebat.

Volgens de campagnewoordvoerder van de sociaaldemocraten toont het wegblijven van Rutte aan dat hij deze onderwerpen niet belangrijk vindt. Een woordvoerder van de VVD werpt tegen dat Rutte ‘zoveel mogelijk probeert te doen’, maar dat hij als premier ook andere verplichtingen heeft. Dat neemt de irritatie bij de PvdA niet weg: ,,Mijn lijsttrekker (Asscher, red.) neemt als vicepremier minstens de helft van het werk van de premier over. En hij is er wel.''

Bron: ad.nl
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan