Tweede divisie 2020/21

noord-ooster

Active member
Ik heb niks van de wedstrijdgezien, maar tegenvallend resultaat van HHC. Voor mijn gevoel is het lang geleden dat ze eerder thuis verloren van IJsselmeervogels en vorig seizoe n zag ik dat ze daar uit ook van wonnen.
 

Unregistere

Well-known member
Zo, de eerste driepunter is binnen voor ons! Vandaag speelde ASWH de eerste thuiswedstrijd en die werd gewonnen van Noordwijk. Spannende pot wel, waarin Noordwijk voor rust het betere van het spel had. Gevaarlijk werden de bezoekers echter niet direct. Wel dreigend, maar grote kansen waren dat niet. ASWH stichtte evenmin gevaar, maar kort voor rust stond het toch ineens 1-0. Fabian Korporaal onderschepte een bal in de opbouw van de bezoekers en speelde Daniël Wissel aan. De spits zette nog wat passen en liet toen een mooi verdekt schot los, dat de Noordwijk-goalie verraste. Die voorsprong namen we mee de rust in.

Vroeg in de tweede helft een aanval van Noordwijk, waarbij Marc de Kruijs voorzette. De bal raakte de arm van Gilmaro van de Werp en dat is tegenwoordig altijd een strafschop. Bal op elf meter dus, Raiës Roshanali faalde niet en het was weer 1-1. Maar er sloop daardoor een soort vastberadenheid in de ploeg om het weer om te buigen. Na een slim passje van Koen Wesdorp schoot Joost van Eck ineens in, maar de doelman bracht redding. Daarna besloot de jonge middenvelder, die speelde op de positie van de geschorste aanvoerder Jesper van den Bosch, om de rebound met een ingenieus hakje te benutten: 2-1! Tien minuten later een aanval met meerdere spelers, waarbij uiteindelijk een voorzet van de voet van Fabian Korporaal kwam. Rechtsback Clarence Bijl was er als de kippen bij om binnen te koppen: 3-1! Zijn tweede goal in twee competitieduels, best bijzonder gezien zijn positie.

Noordwijk gaf zich nog niet gewonnen, maar doelman Bryan Janssen voorkwam met een sublieme redding de aansluitingstreffer van Emiel Wendt. Een vierde ASWH-doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. De tijd liep door, scheidsrechter Cairo telde nog vijf minuten bij, maar we gaven het niet meer weg. Wel was Janssen nog een keer belangrijk door andermaal redding te brengen bij een kans voor Wendt. Al met al dus een lekkere zege, waarin de effectiviteit opvallend was. Keurig in het linkerrijtje, al zegt dat nu nog niets natuurlijk. Maar toch, voor het gevoel natuurlijk prima. Op naar Scheveningen volgende week, live op Fox!

ASWH - Noordwijk 3-1 (1-0)
39. 1-0 Daniël Wissel 53. 1-1 Raïes Roshanali (strafschop) 60. 2-1 Joost van Eck 70. 3-1 Clarence Bijl
Scheidsrechter: Lorenzo Cairo

ASWH: Bryan Janssen; Clarence Bijl, Jarreau Manuhuwa, Gilmaro van de Werp, Ellas Meijer; Joost van Eck (89. Jay Brand), Koen Wesdorp, Fabian Korporaal; Sam van de Kreeke (84. Lester Pires), Daniël Wissel, Ismail Yildirim (79. Luuk Admiraal)

Noordwijk: Mike van Vliet; Hidde van den Ende (75. Guy Smith), Dylan Rietveld, Reno van Heiningen, Toer Bouwman (79. Denzel James); Stef van der Zalm (62. Mats van Kins), Raïes Roshanali, Sander Bosma; Segun Owobowale, Emiel Wendt, Marc de Kruijs


ASWH-spits Daniël Wissel, maker van de 1-0, ontsnapt aan de defensie van Noordwijk

De opvallendste uitslag was vandaag toch wel de dikke zege van AFC op Quick Boys: 5-1. De grote Ignacio-show! Verder speelt Kozakken Boys gelijk in het altijd beladen duel bij Spakenburg (2-2), wint Excelsior Maassluis keurig bij GVVV (0-2) en zet Rijnsburgse Boys op het gemak Jong FC Volendam opzij (3-0).

Behalve IJsselmeervogels, dat dus won bij angstgegner HHC Hardenberg, heeft ook Katwijk nog de volle buit. De miljoenenploeg van TEC werd door Katwijk met 2-1 verslagen. De ontmoeting tussen Jong Sparta en Scheveningen kende geen winnaar (1-1).
 

Unregistere

Well-known member
Gefeliciteerd. Lijkt mij ook wel weer eens wat, winnen.
Mwah. Op zich was de voorgaande competitiezege - want de voorbereiding tellen we niet mee - niet eens zo heel lang geleden hoor, vier potjes voor het einde van de afgebroken competitie. ;) Maar het was vorig seizoen zeker niet gebruikelijk, dat klopt.

Nu is het zaak om dit door te trekken uiteraard.
 

de waan

Well-known member
Maar heb je het idee dat jullie beter voor de dag kunnen komen dit seizoen? Vorig seizoen was het vaak net niet.
 

Unregistere

Well-known member
Maar heb je het idee dat jullie beter voor de dag kunnen komen dit seizoen? Vorig seizoen was het vaak net niet.
Tja. Het zal moeten blijken uiteraard, maar ik hoop en denk van wel. We spelen nu anders, maar het team is ook duidelijk fitter dan vorig seizoen. Toen hadden we toch te veel spelers die nooit volledig wedstrijdfit waren. Daarnaast denk ik dat het collectief sterker is dan vorig seizoen.

Op bepaalde belangrijke posities hebben we nu ook betere spelers, dat is duidelijk. En enkele jonge gasten laten zich goed zien. Die doen heus ook genoeg fout, maar geven wel gas en brengen op momenten zelfs iets extra's. Dat is leuk om te zien.

We gaan er ongetwijfeld ook nog genoeg verliezen en handhaving is en blijft de doelstelling, maar ik hoop wel dat we meer aansluiten op de grote groep die voor het rechterrijtje in aanmerking komt. Vandaag misten we nota bene de twee meest ervaren spelers - Henrico Drost en Jesper van den Bosch - en toch winnen we van Noordwijk. Dat was vorig seizoen echt niet gelukt.

Bewegend beeld trouwens: https://eyecons.com/videos/pingelen...ordwijk-tweede-divisie-2021-samenvatting-5791
 

Unregistere

Well-known member
Fraaie doelpunten van ASWH. Die eerste lijkt wel een pass het doel in.
Ja, dat was wel een verrassend schot inderdaad. Doet hij op de training ook wel eens, keepers verwachten dat niet snel.

Leuke bijkomstigheid van winnen: geen Nielsje die met kinderachtige posts op onze Facebook pagina komt, haha.
 
Laatst bewerkt:

Unregistere

Well-known member
Koninklijke HFC wint vanmiddag met 3-1 van De Treffers en passeert daardoor IJsselmeervogels en Katwijk op basis van het aantal doelpunten voor. De Haarlemmers dus koploper na twee speelronden.
 

Unregistere

Well-known member
ASWH wint uit bij Scheveningen knap met 0-1.
Al bijna veilig!! (y)
Haha, nou dat is nog wat voorbarig. Maar je kunt ze maar beter hebben!

Mooie zege in het live op Fox uitgezonden duel. Wie te laat arriveerde of inschakelde, had pech. Want al na iets meer dan 20 seconden lag de 0-1 in het mandje. Voorzet Clarence Bijl en Daniël Wissel kopte binnen. Droomstart natuurlijk, zeker bij een traditioneel lastige opponent. Eigenlijk hadden we daarna de tweede al moeten maken, maar een inzet van Gilmaro van de Werp werd van de lijn gehaald. Na een minuut of 25 stabiliseerde het enigszins, waarbij Scheveningen ook voor wat dreiging zorgde. De voorsprong bleef echter staan.

Na rust kreeg Daniël Wissel na een goede omschakeling de kans om de marge te verdubbelen, maar helaas raakte de spits de paal. Daardoor bleef het spannend, zeker toen Scheveningen meer opportunisme ging gebruiken. Heel gevaarlijk werd het gelukkig ook weer niet, maar toch, zo'n vrije trap diep in de extra tijd waarbij ook de keeper mee naar voren trekt... Gelukkig leverde het niets op en dus wonnen we, alweer. De eerste uitzege ooit in de tweede divisie, want vorig seizoen verloren we op één potje na alle uitwedstrijden.

En zie nu, zelfs een derde plek na drie duels, al kan AFC daar morgen nog overheen. Een heerlijke competitiestart voor ons in elk geval!!

Scheveningen - ASWH 0-1 (0-1)
1. 0-1 Daniël Wissel
Scheidsrechter: Wim Bronsvoort

Scheveningen: Sven van der Maaten; Tyrone Owusu, Jari de Jong (60. Gautam Kalpoe), Crescendo van Berkel, Ruben Koorndijk; Levi Schwiebbe, Barry Rog, Mitchell de Vlugt; Mehmet Aldogan (85. Nabil Haddadi), Rowdy van der Putten (60. Tim Peters), Chovanie Amatkarijo

ASWH: Bryan Janssen; Clarence Bijl, Jarreau Manuhuwa, Gilmaro van de Werp, Ellas Meijer; Jesper van den Bosch, Koen Wesdorp, Fabian Korporaal; Sam van de Kreeke (78. Jay Brand), Daniël Wissel, Ismail Yildirim (69. Luuk Admiraal)


ASWH-linksback Ellas Meijer aan de bal

En er is ook bewegend beeld: https://eyecons.com/videos/ei-op-he...vs-aswh-tweede-divisie-2021-samenvatting-5845

Kozakken Boys en Katwijk delen de koppositie met zeven uit drie. Kozakken Boys, met Thomas Marijnissen keurig op het bankje, haalde met 4-1 uit tegen IJsselmeervogels. Katwijk nam een puntje mee na de derby bij Noordwijk (1-1).

Quick Boys vloerde lijstaanvoerder Koninklijke HFC (1-0) en zit ook in het groepje met zes punten, dat ASWH nu op doelsaldo aanvoert.

Onderin pakten TEC en GVVV het eerste puntje, het werd 1-1 in Tiel. Jong FC Volendam nu op doelsaldo laatste, want zij verloren van HHC Hardenberg (0-2).

Bij Spakenburg - Jong Sparta Rotterdam werd niet gescoord, bij Excelsior Maassluis - Rijnsburgse Boys (2-2) juist lekker veel.
 

De Groene Scout

Well-known member
Mag Kees in zijn nieuwe functie bij Spakenburg niet meer kankeren op de club?
3 remises is doorgaans voor hem wel het moment om helemaal los te gaan op twitter.
Het blijft voorlopig rustig. ;)
 
Bovenaan